Pirates sejrede med 5-1 over Herlev Eagles, og dermed kan Pirates afgøre serien på fredag i Herlev. Pirates spillede en perfekt 3. periode, hvor man scorede fire mål og afgjorde kampen.

Aalborg Pirates - Herlev Eagles 5-1 (0-0, 1-1, 4-0)
Mål: 24:38 0-1 Joonas Riekkinen (J. Linnet, Tikkinen) PP, 34:06 1-1 Lasse Bo Knudsen (Korsgaard) SH, 49:31 2-1 Cody Donaghey (Carstensen, Ma. Højbjerg), 3-1 51:47 3-1 Cody Donaghey (Kabanov, Ju. Jakobsen) PP, 52:56 4-1 Kirill Kabanov (Donaghey, Carstensen) PP, 57:09 5-1 Thomas Spelling EN

Udvisninger: Pirates 1x10 min. (Sebastian Bergholt), 6x2 min., Eagles 1x5+20 (Ulrich Linnet), 1x10 min. (Molge), 5x2 min.
Tilskuere: 1

Pirates stillede til aftenens kamp med det samme hold, der havde vundet søndagens kamp i Herlev med 3-4. Det vil sige uden Josh MacDonald, der ikke har været med i nogle kampe efterhånden. Pirates stillede med de samme kæder som de forrige kampe.

Forud for kampen blev Nikolaj Carstensen hyldet for sine første 200 kampe i Aalborgtrøjen.

Det var tydeligt at se på begge hold, det var en vigtig kamp for begge hold, udfra indstillingen på isen i kampens begyndelse. Pirates fik arbejdet sig ind i kampen, hvor Pirates kom til flere gode muligheder, men afslutningerne fra bl.a. Kirill Kabanov og Martin Lefebvre prellede af på Jidskog i Herlevmålet.
Pirates fik periodens første og eneste powerplay, hvor Pirates kom til flere gode muligheder, men det lykkedes ikke at få pucken ind bag Jidskog. Herlev kom også til deres enkelte sporadiske muligheder, hvor George Sørensen viste klassen i målet. Ellers var Pirates' defensiv stærk til at holde Herlev fra at komme til de helt store chancer.
0-0 efter 1. periode, hvor Pirates kom bedre med i kampen og fik også lagt et godt pres på Herlev midtvejs i perioden.

Der kom aldrig rigtigt store flow i spillet fra Pirates' side, da begge hold blev ramt af adskillige udvisninger i perioden, hvor holdene skiftes til at have en eller flere mand i udvisningsboksen.
Det var igen i powerplay, at Herlev Eagles fik scoret kampens første mål, da Joonas Riekkinen stod fri foran George Sørensen, hvor han kunne slå returpucken i nettet. Pirates' boxplay virkede til at have fokus andetsteds i situationen og glemte at samle Riekkinen op foran mål.
Pirates fik muligheden i powerplay, hvor det ikke lykkedes at få udlignet, men Pirates havde chancerne i flere omgange, hvor pucken i flere omgange hoppede og dansede omkring stregen.
Herlev kom i powerplay, men det blev lukket ned, og Herlev kom ikke til en eneste afslutning, men i stedet var det et stort arbejdsraseri af Jeppe Jul Korsgaard, der gjorde, at han opsnappede pucken bag mållinjen og sendte den ind foran til Lasse Bo Knudsen, der kunne sende pucken i nettet, da Emil Jidskog havde været bag mål for at forsøge at ramme pucken.
Mod slutningen af perioden kom Herlev igen i powerplay, og kunne derfor starte 3. periode i powerplay.
1-1 efter 2. periode, hvor Pirates arbejdede hårdt og kom til flere gode muligheder, men kun en enkelt gang lykkedes det at få pucken i nettet.

Pirates kom ud med god fart i skøjterne til 3. periode, hvor man arbejdede mere end Herlev, og det var en taktisk periode i starten. Så skete der ting og sager, da Sebastian Bergholt skal ud for en boarding, men det ender med at Ulrich Linnet ryger i bad, da han har en mindre episode med Victor Panelin-Borg, der stod på bænken.
Det blev til spil 4mod4, hvor Pirates kom på 2-1, da Cody Donaghey hamrede pucken i nettet, mens Julian Jakobsen stod lige i skudlinien, og derfor kunne Emil Jidskog ikke se pucken. Det blev også til 3-1 i powerplay, da hurtige pasninger fra Julian Jakobsen til Kirill Kabanov og til Cody Donaghey efterlod ham med et tomt mål at score på. Pirates fik muligheden i 5mod3 i kort tid, men det var nok til, at Kirill Kabanov fik pucken i nettet til 4-1, hvilket lignede afgørelsen på kampen.
Med små seks minutter igen af perioden røg Pirates i undertal, hvilket Herlev mod slutningen af udvisningen udnyttede til at tage deres timeout og tage Emil Jidskog ud af målet. Det endte med, at Thomas Spelling kunne sende pucken ned i det tomme mål efter stort overblik, da han skulle være sikker på, at alle spillere var ude af den offensive zone.

Resten af tiden løb af uret, og de unge spillere fik noget ekstra spilletid, da man ikke ville risikere, at man blev ramt af en skade eller karantæne til en af profilerne. Dermed fører Pirates med 3-0 i kampe, og kan dermed afgøre serien på fredag i Spar Nord Bank Arena i Herlev, hvor der er kampstart kl. 16.50.

Pirates TV: Interviews efter 3. kvartfinalesejr LUCKY SEAT I AFTEN