Aalborg Pirates vendte et truende nederlag til en sejr med et stort comeback i den fjerde kvartfinale, hvor 2-0 til Rødovre blev vendt til en sejr på 4-3 på blot 23 minutter. Thomas Spelling var kampens store spiller, og med de to sidste scoringer sikrede han en føring på 3-1 i kvartfinaleserien.

Rødovre Mighty Bulls – Aalborg Pirates 3-4 (2-0, 0-1, 1-3)
Mål: 04:49 1-0 Mads Eller (Moilanen, Martin), 13:34 2-0 Kyle Hallbauer (Bundgaard), 37:07 2-1 Tommy Giroux (Bjorkstrand, Koch), 41:07 2-2 Calder Brooks (uassisteret), 48:30 2-3 Thomas Spelling (Ladehoff, Bjorkstrand) PP2, 55:10 2-4 Thomas Spelling (Carstensen), 3-4 58:36 Mikkel Binou Jensen (Bergholt, Almquist) PP1

Udvisninger: Mighty Bulls 5x2 min., Pirates 3x2min.
Tilskuere: 3276

Aalborg kom nok engang skidt ud til kampen i denne serie, og igen var det Rødovre som lavede kampens første mål. Ganske som i det seneste opgør var det Sami Moilanen som stod bag, da han elegant og flot driblede sig forbi Aalborgs defensiv inden han sendte pucken ind bag George Sørensen via Mads Eller.

Målet rystede Jens Nielsens tropper og kort efter var det ved at gå helt galt, da Frank Gymer fik en friløber, men denne gang var George Sørensen skarp. Landsholdsmålmanden fik flot højre skøjte på afslutningen og herfra var Aalborg bedst i perioden, med flere fine chancer mod William Rørths mål.

Desværre så skete det, som bare ikke måtte sket halvvejs inde i opgøret, da en stor chance til Aalborg endte med en scoring til Rødovre Mighty Bulls. Efter et langt angreb med pucken hoppende og dansende på stregen kørte Kyle Hallbauer kontra, og på en friløber gjorde han det til 2-0.

Et resultat som også var stillingen ved pausen, til trods for at både Matt Salhany og førstekæden i flere omgang var centimeter fra at reducere. William Rørth spillede desværre en stor periode, og dermed fik Aalborg til pause nede med to scoringer.

Anden periode var langt bedre for piraterne, som kom frem til langt mere, og allerede fra start var det tæt på at få reducerede ved Julian Jakobsen, som sendte pucken snært forbi det fjerneste målhjørne. Sekunder senere var Spelling først på en retur, men Rørth var lynhurtigt nede og fik lukket af.

Generelt havde Aalborg Pirates hjemmeholdet under belejring, og de var ikke mange gange gæsterne var inde i Aalborgs zone. Det eneste som manglede i perioden var skarphed hos nordjyderne, og dermed lignede det lidt at det blev en periode uden scoringer.

Spelling stemplede ind

Men med tre minutter tilbage af anden periode kom den fortjente nordjyske reducering, da Aalborg for første gang fangede hjemmeholdet i ubalance i midtzonen. Anders Koch sendte Patrick Bjorkstrand afsted, og intelligent lagde han pucken tilbage til Tommy Giroux, som sendte et missil op i det nærmeste målhjørne til 2-1.

Målet gav masser af energi til det nordjyske spil og i flere omgange efter reduceringen, var det tæt på at blive 2-2, men trods en puck på stregen i det sidste sekund af Kirill Kabanov, så endte perioden uden yderligere scoring.

Den scoring kom dog få minutter inde i tredje periode, da Calder Brooks efter blot et minut hamrede pucken ind mellem benene på Rørth. Brooks havde netop haft en fine chance, men gav ikke op og holdt pucken inde i zonen, inden han flot sendte et iskoldt håndledskud ind til 2-2.

Herfra udvekslede de to hold flere chancer, men kampens dramatiske moment kom efter otte minutter af perioden. I powerplay kørte Calder Brooks pucken ind i zonen, og modtog en hård tackling af Jaeden Martin. Brooks lå længe ned og måtte forlade banen på en båre. En skræmmende og trist situation, som betød en mindre pause i kampen.

Da kampen blev genoptaget var det med et 5 mod 3 powerplay, hvor piraterne endelig fik scorede på deres første powerplay mål i serien, da Thomas Spelling efter godt et minuts tryk tog sagen i egen hånd og hamrede pucken op under overliggeren til en 3-2 føring til de nordjyske gæster.

Nu kunne Aalborg finde det effektive spil fra de seneste kampe i serien, hvor de kan afvente kontrachancer, mens de spillede kvældende hockey i midtzonen, hvor Rødovre dårligt kunne for skabt noget. Det gav pote, da Nikolaj Carstensen opsnappede pucken på kanten af den offensive zone, og sendte en afslutning afsted. Rørth parrede, men returen røg direkte ud til Thomas Spelling, som for anden gang sendte pucken i netmaskerne til 4-2.

Rødovre fik dog en mindre livline med 1 minut og 40 sekunder igen, da Jeppe Jul Korsgaard måtte en tur i udvisningsboksen. Det gav hjemmeholdet chancen for at sætte op og eftger kun 16 sekunder kunne Mikkel Binou Jensen gøre det til 4-3 med et tørt slagskud fra højre side.

Tættere kom Rødovre dog ikke, og dermed fik Aalborg Pirates vendt et truende nederlag til en sejr og tre matchbolde i serien, som de fører 3-1. Den første chance for at booke pladsen i semifinalen kommer på søndag, når den femte kamp i serien spilles i Sparekassen Danmark Isarena kl. 14:30.

GOALSHOW: SE MÅLENE fra Rødovre-Aalborg Aalborg Pirates tager til Aalborg Karneval med et KÆMPE piratskib i optoget