Aalborg Pirates tog revanche for fredagens nederlag med en glimrende udekamp, hvor piraterne vandt 4-0. Piraterne var i fuld kontrol fra start til slut, og i tredje periode fik de afgjort tingene med tre scoringer.

Rødovre Mighty Bulls – Aalborg Pirates 0-4 (0-1, 0-0, 0-3)
Mål: 14:59 0-1 Patrick Bjorkstrand (Jalonen), 41:55 0-2 Nikolaj Nielsen (Bjorkstrand, Carstensen), 57:15 0-3 Thomas Spelling (Brooks), 59:06 0-4 Tobias Ladehoff (uassisteret)

Udvisninger: Mighty Bulls 1x2 min., Pirates 1x2 min.
Tilskuere: 1266

Sammenlignet med fredagens kamp var første periode noget mere afventende og taktisk. Begge hold stod stærkt defensivt og chancerne hos begge mandskaber i fem mod fem var langt mindre. Først i Rødovres første powerplay blev det farligt, men mod George Sørensen og boxplayet holdt fint stand.

Selvom Rødovre havde de største chancer i kampens første ti minutter, så fik piraterne efterhånden sat sig på kampen og skabte flere og flere afslutninger mod William Rørth. Angrebene blev længere, og det var helt fortjent at Aalborg Pirates kom foran 1-0. Efter et langt angreb, hvor Giroux bl.a. var tæt på forinden, lykkedes det for gæsterne at skifte ud. En af spillerne som kom ind på isen, var Patrick Bjorkstrand, som tog sagen i egen i hånd. Fra kanten af flettet fik han kørt rundt om målet, og forsøgte sig med en fræk wraparound afslutning, som gik ind bag Rørth ved den nærmeste stolpe.

Aalborg Pirates forsatte efter scoringen, og fik også ganske fine chancer mod slutningen af perioden til Kirill Kabanov og Tommy Giroux, men desværre manglede den sidste kynisme foran mål, samtidig med at Rørth lavede et par flotte redninger, hvilket betød perioden endte med en et-målsføring til Aalborg.

Anden periode går nok ikke over i historien som den meste spændende og underholdende periode i slutspillet, hvor det var meget minimalt med chancer. Rødovre stod stærkt i defensiven, mens de jagtede kontrachancer og fejl fra de nordjyske gæster.

Piraterne minimerede dog de personlige fejl, og dermed var det sjældent George Sørensen kom på prøve. Dog var han skarp i de enkelte situationer, hvor hjemmeholdet kom over blå, og fik leverede et par gode redninger på Gymer og Mikkel Binou Jensen.

I den anden ende havde Aalborg pucken en masse, og fik også flere gode situationer, men den sidste aktion manglede den afgørende kvalitet. Dog var Søren Dietz-Larsen tæt på at fordoble føringen i powerplay, men afslutningen ramte Julian Jakobsen på vejen.

To minutter inde i tredje periode kom det forløsende 2-0 mål til Jens Nielsens tropper. Igen med Patrick Bjorkstrand som en del af målet, da han igen kørte pucken rundt om William Rørths mål, inden han lagde den tilbage til Nikolaj Nielsen, som med et smart håndledskud gjorde det til 2-0.

Målet knækkede det sjællandske hjemmehold, og resten af perioden forgik på Aalborgs præmisser. Med føringen spillede nordjyderne fornuftigt og tålmodigt rundt, mens minutterne stille og roligt løb af uret. De afventede chancerne foran mål, og trods store redninger fra William Rørth, så virkede det som om det var et spørgsmål om tid før sejren blev cementerede.

Med tre minutter igen kom scoring til 3-0, som definitivt lukkede kampen. Efter en fejlpasning af Rødovre i egen zone kom Calder Brooks først på pucken, og sendt den over til Spelling. Med masser af plads var Spelling iskold og hamrede pucken op i det fjerneste hjørne til stor juble for de nordjyske fans i Holger Danske Arena.

Det blev også 4-0 kort efter da Tobias Ladehoff scorede i tomt mål. Dermed fik piraterne svarede godt tilbage efter fredagens nederlag, og fik udlignede serien. Næste kamp spilles på tirsdag i Sparekassen Danmark Isarena, hvor Aalborg Pirates skal forsøge at tage en føring i serien.