For anden kamp i træk skulle vinderen af kampen mellem Aalborg Pirates og Esbjerg Energy findes i overtid. Forskellen var at Jens Nielsen tropper denne gang gik fra isen som sejrherrer efter en scoring til 2-3 fem minutter inde i overtidsperioden fra Jeppe Jul Korsgaard.

Esbjerg Energy – Aalborg Pirates 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-1)
Mål: 10:17 0-1 Jeppe Jul Korsgaard (Carstensen), 12:16 1-1 Oliver Kjær (Magee, King) PP1, 32:31 2-1 Brandon Magee (Stenlund, Salija), 36:15 2-2 Tommy Giroux (Ladehoff, Spelling) PP1, 65:41 2-3 Jeppe Jul Korsgaard (uassisteret)

Udvisninger: Energy 4x2 min, Pirates 2x2min
Tilskuere: 4191

Aalborg Pirates tog fredag aften til Esbjerg med en mission om at få revancheret det bitre nederlag i den første semifinalekamp, hvor piraterne længe lignede en vinder men endte med at tabe til sidst. Efter kampen udtalte George Sørensen, at kampen skulle bruges som motivation til resten af serien, og det var tydeligt fra start til slut at nordjyderne var topmotiverede på at genvinde hjemmebanefordelen i serien.

Trods hele 4191 tilskuere på lægterne i Esbjerg, så var det Piraterne der satte sig på tingene, og skabte et hav af gigantiske chancer i de første ti minutter. Hele 10-0 i Aalborgs favør hed skudstatistikken, men Mathias Seldrup stod desværre en af karrierens bedste kampe.

Dog var Seldrup chanceløs efter lidt over ti minutter, da et skud fra Nikolaj Carstensen ramte stolpen. Returen endte i målfeltet, hvor Jeppe Jul Korsgaard kom første ind og fik skrabet pucken ind til en fuldt fortjent 1-0 føring.

Ganske som i tirsdags viste Esbjerg en skræmmende effektivitet, og allerede to minutter senere fik de udlignet. I powerplay fik hjemmeholdet kørt pucken ned bag mål, og med et brag af et skud bragte Oliver Kjær balance i regnskabet.

Målet skulle gæsterne bruge et par minutter på at få rystet af sig, hvor George Sørensen måtte stå for et par glimrende redninger kort efter 1-1 scoringen, hvor Pirates dog også var tæt på at komme foran igen. Dog manglede skarpheden en smule, og dermed gik holdene til pause helt lige.

De nordjyske gæster fik en ordenlig spand vand i hovedet midtvejs i anden periode, da Esbjerg kom foran med 2-1. Efter en periode med hele tre skud på stolpen, og hvor Aalborg sad på alt, kørte hjemmeholdet pludselig kontra. Brandon Magee var manden bag scoringen, som satte nordjyderne under et gevaldigt pres.

Heldigvis forsatte Jens Nielsens tropper deres offensive belejring af gæsternes zone, og efter en udvisning til Arthurs Salija kom der helt fortjent balance i regnskabet. Powerplayet har manglet en smule fart i løbet af sæsonen, men i denne omgang lykkedes det at holde fart i puckomgangen, og med en herlig førstegangspasning fra Tobias Ladehoff kunne Tommy Giroux første gang hamre pucken over i det lange hjørne.

I resten af kampen kunne Aalborg Pirates i flere omgange have både bragt sig foran, og afgjort kampen tidligere, men det forløsende føringsmål lod vente på sig. Mathias Seldrup leverede det ene mirakel efter det anden men i overtid blev han endelig slået. Kirill Kabanov gik på mål, og det skabte en retur bag Seldrup, som Jeppe Jul Korsgaard var først over og fik skubbet ind til en sejr til Aalborg og udligning af serien.

Et kæmpe mål, som nu betyder Aalborg Pirates har chancen for at bringe sig foran, når det tredje kapitel i serien skal skrives på søndag i Sparekassen Danmark Isarena.