Aalborg Pirates smed en to målsføring på en katastrofal afslutning i de sidste minutter af kampen, og tabte den første semifinale med 4-5 i overtid. Kampen var både tæt og intense, men manglende marginaler var forskellen til sidst

Aalborg Pirates – Esbjerg Energy 4-5 (1-1, 1-0, 2-3, 0-1)
Mål: 08:51 1-0 Kirill Kabanov (Carstensen, Jakobsen), 09:19 1-1 Juuso Walli (Kjær), 30:02 2-1 Jeppe Jul Korsgaard (Hanson, Jakobsen), 46:34 3-1 Tor Ulrik Rasmusen (Spelling), 50:18 3-2 Philip Schultz (Magee, Ballhorn), 53:20 4-2 Søren Dietz-Larsen (Jakobsen, Salhany) PP1, 58:00 4-3 Ludwig Stenlund (usassiteret), 58:49 4-4 Philip Larsen (King) SH1, 64:31 4-5 Josh Winquist (Grundtvig) PP1

Udvisninger: Pirates 5x2 min., Energy 5x2min.
Tilskuere: 3630

 

Det var en utrolig intens første periode af semifinaleserien, hvor kampen om at sætte sig selv i respekt i serien var i fokus, og det var ikke mange chancer de to hold formåede at skabe i starten. De fysiske dueller havde en overhånd, og kun ved pucktab blev der skabt chancer, dog uden de blev vildt farlige. Den bedste mulighed tilfaldt Patrick Bjorkstrand i powerplay, som dog ikke gav en scoring til nordjyderne

Til trods Aalborgs powerplay ikke viste den samme farlighed som i den femte kvartfinale, så gav det Pirates momentum og i den efterfølgende faceoff lykkedes det hjemmeholdet at komme foran. En afslutning gav en retur, og inde foran mål stod Kirill Kabanov, som let kunne prikke pucken ind forbi Mathias Seldrup.

Føringen holdt desværre mindre end et minut, da Esbjerg Energy svarede tilbage med det samme, da Oliver Kjær udnyttede en puck, som uheldigvis hoppede over staven på Bo Hanson, til at komme ind i Aalborgs zone, hvor han lagde pucken tilbage foran mål, hvor Jusso Walli lagde udligningen ind bag en chanceløs George Sørensen.

Et hektisk minut, som blev efterfulgt af mere af det samme som man havde set i starten af kampen. Masser af dueller og fight men uden de helt store chancer. Vi skulle helt hen i de sidste tre minutter af perioden før et af holdene igen fik en ordentlig chance for at komme foran. Bo Hanson kom alene igennem direkte efter han var kommet ud af udvisningsboksen, men Seldrup lavede en stor redning, som holdt stillingen på 1-1 efter første perioden.

Playoff tempo og effektivitet i felterne

Tempoet steg gevaldigt i anden periode, hvor hvor begge hold havde momenter af kampen, hvor de fik sat hinanden under pres. Hos Esbjerg var både Rasmus Bjerrum og Brandon Magee tæt på, men 300 kamps jubilaren hos piraterne, George Sørensen, strålede i anden periode med flere gode redninger.

Trods de mange Esbjerg chancer så var det hjemmeholdet, som fortjent kom foran 2-1. Bo Hanson, der spillede en stor periode, hamrede til pucken. Mathias Seldrup kunne ikke holde på den hårde afslutning, og pucken endte under ham, og efter stenhård kamp foran mål fik Jeppe Jul Korsgaard skrabet pucken ind i nettet.

Ganske som med 1-0 scoringen i første periode var Esbjerg, som efter scoringen kom frem til chancerne. I flere omgange kom de i overtal, og Aalborg havde svært ved at matche arbejdsraseriet fra vestjyderne i minutterne efter deres føring. Især i powerplay, hvor de flot fik arbejdet pucken ind foran mål, men George Sørensen var på plads i flere omgange og fik lukket ned, samtidig med at den nordjyske defensive stod stærkt i opdækningen foran ham.

Esbjerg jagtede ihærdigt en udligning, og havde flere store chancer i starten. Især i powerplay, hvor gæsterne havde et hav af chancer, men George Sørensen og en masse blokeringer foran mål forhindrede Rasmus Bjerrum og resten af Esbjerg Energy fra scoringer.

Det heroiske boxplay fra hjemmeholdet og gæsternes ineffektivitet foran blev dyrt få minutter senere. En pludselig fejl ved banden i egen zonen gav en kæmpechance til Thomas Spelling. Den tidligere topscorer viste smukt overblik, og i stedet for at afsluttet sendte han pucken over til Tor Ulrik Rasmusen, som førstegang sendte nordjyderne foran med 3-1.

Aalborg havde chancerne for at lukke kampen i et powerplay, men trods et par muligheder til Søren Dietz-Larsen og Julian Jakobsen forblev stillingen 3-1. Et par ærgerlige misbrugte chancer, og det manglende mål til 4-1 betød at gæsterne kunne score på en tilfældighed.

Gæsterne lugtede blod, Jens Nielsens tropper virkede en smule paniske i hele perioden, men bedst som det lignede en udligning, tog Arthurs Salija en udvisning. Endelig fik nordjyderne sat powerplayet op. Julian Jakobsen tog fokusset fra 3 vestjyske spillere, og lagde pucken over til Søren Dietz-Larsen, som bragede Aalborg i front med 4-2.

Sejren tabt til sidst

Desværre var de sidste to minutter af perioden katastrofale for piraterne, og de startede ud med en reducerede. Lasse Bo Knudsen tabte pucken bag mål og den løse puck fik Ludwig Stenlund muligheden for at køre mod mål. Lidt tilfældigt fik han lagt pucken op i det fjerneste hjørne til 4-3

De næste to minutter var yderst dramatiske, som begyndte med først Gordie Ballhorn tog en udvisning. En chance for Aalborg til bare at holde fast i pucken og køre sejren hjem, men i stedet var det Philip Larsen som scorede i undertal.

Målet var på kanten af offside, men efter hele to lange videogennemsyn blev det godkendt. Et kæmpe drama i ovetid ventede, hvor Josh Winquist gjorde det til 4-5. Et hårdt nederlag, men Aalborg har muligheden for at genvinde hjemmebanefordelen og udligne serie på fredag, når de skal til Esbjerg.


Bliv aktionær i Aalborg Pirates Datoer for semifinalerne