Russiske Kirill Kabanov blev den store helt for Pirates, da han scorede to mål i ordinære tid, og blev helten i straffeslag, da den ordinære tid samt overtiden var endt uafgjort. Frederikshavn blev sendt hjem med et nederlag på 4-3 efter straffeslag.

Aalborg Pirates - Frederikshavn White Hawks 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 0-0, 1-0)
Mål: 05:07 1-0 Kirill Kabanov (Lefebvre, Neill), 30:22 1-1 Radim Piroutek (T. Søndergaard), 33:02 2-1 Kirill Kabanov (Ladehoff, Carstensen), 52:03 2-2 Nikolaj Krag Christensen (T. Søndergaard), 52:22 3-2 Jeppe Jul Korsgaard (Neill, Lefebvre), 54:49 3-3 Justin Shugg (J. Jensen, Larsen), 65:00 4-3 Kirill Kabanov STR

Udvisninger: Pirates 1x2 min., White Hawks 1x2 min.
Tilskuere: 375

I aften spillede Pirates en af klassiskerne på hjemmebane mod Frederikshavn White Hawks, men det var en rimelig tom Bentax Isarena, der lå is til opgøret. Kun 375 tilskuere havde fået adgang til Bentax Isarena.
Til aftenens kamp var Tobias Ladehoff tilbage på holdet i forhold til kampen i Vojens. Lasse Bo Knudsen og Thomas Spelling var dermed stadig på skadeslisten for Pirates.
Forud for kampen blev Anders Krogsgaard kåret som sidste sæsons bedste spiller. Han fik overrakt pokalen forud for kampen.

Pirates startede kampen rigtig godt, og kom til flere gode muligheder, hvor Jonathan Brinkman kom alene mod mål, men han kunne ikke sende pucken forbi Mathias Seldrup i målet. Det store pres på mål gav pote, da Martin Lefebvre sender pucken ind foran mål, hvor Kirill Kabanov kunne styre pucken op i nettaget til fortjent føring til Pirates.
Pirates pressede godt på mål, hvor Jonas Jakobsen var tæt på at bringe Pirates på 2-0, men han sendte pucken forbi mål på den bagerste stolpe.
Frederikshavn presser godt på, når vi har pucken i egen zone, hvilket er med til at stresse vores opspil.
Begge hold fik muligheden i powerplay, men det kastede ikke nogle mål af sig, men Frederikshavn lykkedes med at bide sig fast i vores zone, og kom til nogle chancer, men Pirates kunne tage en 1-0 føring med pause.

Pirates kom ud med masser af energi og kom til flere gode chancer, men presset gav ikke pote med scoringer. Chancerne havde Pirates til at komme yderligere foran, men det var Frederikshavn, der fik udlignet, da Radim Piroutek fik styret pucken i mål tæt under mål. Det skulle dog igennem videogennemsyn, inden mål blev godkendt, da det kunne ligne en sparkebevægelse fra Piroutek.
Det slog dog ikke Pirates ud, der kæmpede videre, og det gav også pote, da Kirill Kabanov ca. 2½ minut senere sendte pucken i nettet bag Seldrup for anden gang i kampen.
Med ca. tre minutter igen af perioden måtte Martin Lefebvre skøjte ud, da han blev ramt af en puck, der blev styret op i hovedet. Han var dog klar igen til 3. periode.
2-1 til Pirates efter 2. periode kunne man ikke sætte det store på.

Pirates havde godt styr på Frederikshavn i starten af 3. periode, hvor der var muligheder for, at Pirates kom yderligere foran. Men det var Frederikshavn, der fik udlignet ved Nikolaj Christensen, da han fik sendt pucken i nettet bag George Sørensen til udligning.
Skiftet efter sendte Carl Neill pucken ind foran mål, hvor Jeppe Jul Korsgaard fik slået pucken i nettet og efter videogennemgang, så blev det godkendt til ny føring til Pirates.
Frederikshavn fik udlignet ved Justin Shugg, da han sendte pucken i nettet via den nærmeste stolpe, hvor George Sørensen var chanceløs.
Et par små chancer til begge hold imod slutningen af perioden, men tiden løb af uret, så skulle der overtid til for at finde vinderen af det ekstra point.

I overtiden var der ikke de store chancer, hvor der blev skøjtet en del rundt med pucken. Der var enkelte chancer til begge hold, hvor Pirates kom tættest på mod slutningen af overtiden. Tiden løb af uret, og kampen måtte afgøres på straffeslag.
I straffeslagene scorede Josh MacDonald og Kirill Kabanov, mens Martin Højbjerg brændte. George Sørensen blev kun passeret af Justin Shugg.

Pirates spiller næste gang på tirsdag på udebane i Bitcoin Arena i Rungsted, hvor der er kampstart kl. 19.00. Pirates spiller næste gang i Bentax Isarena på fredag 2. oktober kl. 19.30, hvor Herning Blue Fox kommer på besøg.

Vinderne af præmierne fra "Den Aflyste Finale" blev udtrukket fredag aften Corona en kedelig modspiller - og kan Højbjerg-tvillingerne forsætte målstimen