Fredagens kamp endte med en sejr på 5-3 over Esbjerg Energy. Trods tre mål imod, så kunne George Sørensen notere sig for klubrekorden, da han havde holdt målet rent i 168 minutter og 43 sekunder. En rekord, som han overtog fra den tidligere landsholdsmålmand, Peter Hirsch.

Fredag aften og julefrokost i Sparekassen Danmark Isarena, og der var fint besøg fra Esbjerg Energy, der havde taget turen til det nordjyske.

George Sørensen havde muligheden for at tage klubrekorden, hvis han kunne holde nullet indtil, at der var spillet knap seks minutter af 2. periode. Den nuværende klubrekord har den tidligere landsholdsmålmand, Peter Hirsch. Det blev en kamp, hvor det var Pirates, der var i den dominerende rolle, hvor Seldrup holdte Esbjerg inde i 1. periode, mens begge hold tog en defensiv blunder i 2. periode, mens Pirates afgjorde kampen i special teams.

Til kampen havde Pirates fået Ben Carroll tilbage på holdkortet, så man stadig var uden Patrick Bjorkstrand grundet skade, mens Magnus Boesen var med U20 landsholdet i Norge. Hos Esbjerg manglede man backs, Jannik Christensen og Philip Larsen, samt forwards Grayson Downing og Victor Sand, mens man havde papirerne i orden på Cameron Brown, der havde debut for Esbjerg.

Målmandsduellen stod mellem George Sørensen for Aalborg Pirates og Mathias Seldrup for Esbjerg Energy.

En jævnbyrdig start på kampen, hvor begge hold havde mest fokus på ikke at blotte sig for meget i defensiven. Det var dog Pirates' Trevor Gooch, der var tættest på, da han blev sendt mod mål. Seldrup klarede afslutningen, men havde ikke helt kontrol over, hvor pucken lå, men blev reddet af dommerens fløjte.
En fejl i defensiven var tæt på at koste rekorden, men George var hurtigt ude og genere Will Merchant, så han ikke fik ordentligt træf på afslutningen.
Pirates bed sig mere og mere fast i offensiv zone, hvor Energy kæmpede mere og mere for at holde Pirates fra at score, hvor Martin Højbjerg og Ben Carroll kom frem til gode muligheder, men Seldrup afviste dem begge.
Det var Pirates, der var toneangivende, og Ben Carroll havde endnu en god mulighed, men Seldrup var igen i vejen for afslutningen. Julian Jakobsen blev sendt afsted mod Seldrup, men han fik ikke sendt en afslutning afsted, da han blev hentet af Oliver Kjær, der var hurtigst i sin backchecking.
Pirates fik kampens første powerplay, hvor man kom frem til et par gode muligheder uden, at man slog kapital af dem.
Med et lille halvt minut igen af periode var Søren Nielsen tæt på at lukke ned for rekordforsøget, men skuddet prellede af på stolpen.
0-0 efter 1. periode kunne Esbjerg takke Mathias Seldrup i målet for, hvor Esbjerg dog havde et par gode muligheder.

Det var Pirates, der havde pucken mest i starten af 2. periode, og man fornemmede, at man arbejdede for, at George Sørensen kunne få klubrekorden. Dette lykkedes også, men med næsten mindst mulige margen, da Oliver Kjær med et velplaceret skud sendte pucken ind bag Sørensen, da der var spillet 6:50 af perioden. Den nye klubrekord lyder således på 168 minutter og 43 sekunder.
Et lille minut lykkedes det for Pirates at udligne, mens Seldrup var uden stav, som Travis Brown var ved at hente bag målet. Anders Koch var hurtigt med et skud langs isen, hvor Seldrup ikke havde sin stav at styre pucken væk fra målet med.
Hvor holdene ikke var så effektive i de første tyve minutter, så tog de sig sammen i den midterste periode, hvor chancerne og målene stod i kø. Esbjerg kom foran, da Travis Brown opsøgte en friløber, og satte pucken sikkert i nettet bag Sørensen. Under et minut senere, så havde Pirates udlignet, da Nikolaj Carstensen sendte et skud på mål fra blueline, der røg ind under overliggeren.
En kamp, hvor begge hold arbejdede meget i defensiven, så var der fem minutter, hvor begge hold glemte alt om defensiven og overlod keeperen til sig selv.
Pirates kom i powerplay, og her hamrede Thomas Spelling pucken i nettet, som han gjorde tidligere i karrieren. Tæt på mållinjen stod ham placeret og efter et par hurtige afleveringer fra Oskar Drugge og Tobias Ladehoff, så kunne Mathias Seldrup ikke nå helt hen til stolpen, inden pucken havde krydset mållinjen. Dermed var den første Pirates føring i kampen en realitet.
3-2 til Pirates efter 2. periode, hvor begge hold tillod en del mere defensivt, end man havde gjort i de første tyve minutter.

I 3. periode var det Esbjerg, der havde pucken mest i periodens begyndelse, men det var ikke de store muligheder, som de kom frem til med pucken. Pirates stod stærkt i defensiven, hvor de stod godt, så det gjorde ikke det store, at det var Esbjerg med pucken.
Efter små fire minutter havde Esbjerg muligheden i powerplay, men det var ikke de store muligheder, som Esbjerg kom til, hvor Pirates brød spillet godt i flere omgange, så Esbjerg fik ikke sagt spillet op. Esbjerg kom frem til flere gode muligheder, men var ikke skarpe nok i afslutningerne.
Da Pirates fik endnu et powerplay, så var der meget mere effektivitet i spillet. Det gav flere gode muligheder til Pirates, men det var først, da Kirill Kabanov hamrede pucken i nettet med god trafik foran Seldrup, der ikke så pucken i situationen.
Mod slutningen kom Esbjerg endnu engang i powerplay, og Esbjerg satsede uden målmand, og det udnyttede Oliver Kjær til at bringe Esbjerg tilbage i kampen med 40 sekunder igen på uret. Da pucken blev smidt, så gik der ikke mange sekunder før, at Seldrup igen var ude af målet, men denne gang var det Julian Jakobsen, der erobrede pucken og stille og roligt lagde pucken ned i det tomme mål til kampens slutresultat 5-3 til Pirates, der hentede ind på topholdene i Metal Ligaen.