Metalligakampen tirsdag aften mod Sønderjyske er den sidste i hjemmekamp i november, og der er tid er gøre status specielt for denne måneds kampe – også selv om der venter en kamp på fredag i Odense. Men fra tirsdag er der en hjemmeis-pause indtil til søndag 15. december. Altså tirsdag sidste chance for at se Piraterne i kamp i knap tre uger i Bentax Isarena.

Metalligakampen tirsdag aften mod Sønderjyske er den sidste i hjemmekamp i november, og der er tid er gøre status specielt for denne måneds kampe – også selv om der venter en kamp på fredag i Odense. Men fra tirsdag er der en hjemmeis-pause indtil til søndag 15. december. Altså tirsdag sidste chance for at se Piraterne i kamp i knap tre uger i Bentax Isarena.

10 kampe = 30 point
Lad os dog starte med, at Piraterne efter 10 hjemmekampe har gjort rent bord – efter ordinær spilletid - hvilket har givet hele 30 point.
Modsat har 9 udekampe ”kun” resulteret i 13 point.
Det har dog været nok til en suveræn førsteplads efter 19 af de 48 spillerunder med 43 point.
November har indtil nu været en måned på godt og ondt.
Lad os tage det positive først.
Spillerne har givet et stort og trofast publikum fuld valuta for pengene i Bentax Isarena. Der har været sprudlende spil, og især på det seneste mange flotte scoringer. Der har også været spændende opgør, hvor sejren først er kørt hjem i slutningen af tredje periode.
Alt i alt fremragende underholdning.
November bød på et come back til Felix Scheel, der havde været ude godt en måned på grund af et brækket håndled. Endnu har Felix ikke nået samme standard, som han havde først på sæsonen, men det skal nok komme, således at Spelling, Morin og Scheel igen udgør en målmaskine.
I stedet har tvillingerne Højbjerg og Julian Jacobsen tager over at banket pucke i modstanderens netmasker.
Den 29-årige svensker Thom Flodqvist har vist sig at være et godt indkøb. Den rutinerede svensker har dygtigt gået ind i forskellige angrebskæder, som måtte mangle en fast spiller.

Forsvarskiks
På grund af landskamppause har der kun været en enkelt udekamp. Desværre fik den ikke forbedret udebanestatistikken. Det blev til et 1-3-nederlag i Esbjerg i en kamp, som kunne gå til begge sider. Men denne gang ikke til Piraternes.
Medvirkende hertil var for en gang skyld et par alvorlige forsvarskiks.
Efter Jeppe Jul havde bragt Piratskuden på ret kurs med en sikker scoring på en friløber, spillede Tim Davison først en Esbjerg-angriber total fri: 1-1. Få minutter senere kiksede en udskiftning, hvilket betød, at topscorer Thomas Spelling stod ene tilbage på egen banedel med to Esbjerg-angribere. 2-1 til Esbjerg - og så var den kamp vendt total på hovedet.
Et sølle mål - så vinder man sjældent en ishockeykamp. Dertil en række power play uden scoringer. Selv ikke 4 minutter (2x2 minutter) med en spiller i overtal gav bonus.
Piratskuden var uden Victor Panelin-Borg og Kirill Kabanov, og i skrivende stund er det uvis om de vil være med i opgøret mod Sønderjyske.
November har hidtil budt på to målrige og underholdende opgør på hjemmeis. 6-3 over Rungsted og 7-3 over Rødovre.

Nordjysk opgør
Under kampen mod Esbjerg trak Pirat-direktør Thomas Bjuring lod til Final 4 i det nye år. Om Bjuring havde en heldig eller mindre heldig hånd, vil der nok være flere meninger om, men tilbage står de to semifinaler:
Herlev mod Rungsted.
Pirates mod Frederikshavn.
Får Bjuring Final 4 igen til Aalborg, er lodtrækningen måske ikke så tosset igen.
Pirates-Frederikshavn kl. 20.00 fredag 31. januar i Bentax Isarena bør kunne samle 5.000 tilskuere, og en Pirat-finale dagen efter kl. 18.30 mod Herlev/Rungsted lugter da også af fuldt hus.
Ønsketænkning.
Ja, men vel ikke urealistisk.

Husk: Glem ikke tirsdag kl. 19.00 Aalborg Pirates-Sønderjyske


Og det var nummer 11... Spillerstatistik efter runde 19.