Efter fem nederlag i ordinær tid i træk i Metal Ligaen mod Esbjerg Energy, lykkedes det til aften at tage et enkelt point med hjem fra Esbjerg, hvor Pirates var foran to gange, men tabte med 3-2 efter overtid.

Esbjerg Energy - Aalborg Pirates 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)
Mål: 04:33 0-1 Nikolaj Carstensen (Morin), 37:06 1-1 Craig Puffer (Knight, Shaw) PP, 39:59 1-2 Julian Jakobsen (MacDonald, Donaghey), 56:09 2-2 David Vandane (O'Donnell, Shaw), 64:57 3-2 Craig Puffer (Shaw, O'Donnell) PP

Udvisninger: Energy 4x2 min., Pirates 5x2 min.
Tilskuere: 0

Hos Pirates var der frafald ved Kirill Kabanov, der udgik i tirsdagens kamp mod SønderjyskE, og ikke var blevet klar. Derudover var Tobias Ladehoff stadig ude for Pirates, men der er en god offensiv bredde på holdet.

Piraterne kom godt fra land, og kontrollerede spillet i kampens indledning, hvor de fik sendt flere kvalificerede skud afsted imod Thomas Liljes mål. Det gav en del returpucke omkring Esbjergs mål, og Thomas Spelling var tæt på at udnytte en retur, men blev afvist af Liljes benskinne tæt under mål.

Efter et flot boxplay af Aalborg, som holdt Esbjergs powerplay uden store chancer tog Aalborg igen styringen i kampen og efter et længere pres fik Aalborg bragt sig i front. For anden kamp i træk scorede Aalborg backen åbningsmålet, da han tog et skud fra kanten af Esbjergs zone. Skuddet blev først afrettede af Felix Scheels stav og senere en Esbjerg backs skøjte og snød fuldstændig Lilje i målet. En heldig scoring, men ganske fortjent i forhold til kampens indledning.

Efter scoringen kom Esbjerg bedre med, og George Sørensen måtte lave et par mirakelredninger, da han i samarbejde med Lasse Bo Knudsen afviste en farlig kontra til Esbjerg og senere da Craig Puffer styrede en puck lige foran George, som med en refleksredning fik handsken på pucken.

Størstedelen af Esbjergs chancer kom fra deres farlige kontrachancer, og Aalborgs offensive skabte fine chancer i deres overtag af puckbesiddelse, hvor Mikkel og Martin Højbjerg i flere omgange var tæt på at fordoble nordjydernes føring.

Mod periodens afslutning var Esbjerg utroligt tæt på at udligne da 22 modtog en pasning i slottet, hvor han afsluttede første gang, men igen var George på plads og fik sendt pucken forbi mål med en fantastisk redning.

Anden periode blev forsinket med flere minutter, da et af målene ikke var blevet fastsat ordentligt, og der perioden endelig kom i gang, virkede det som om at pausen havde lagt en dyne over kampen. Ingen af holdene kunne rigtig finde deres fodfæste og det var en meget taktisk og låst start på perioden.

Der var langt imellem de store chancer og selv i et minuts 5 mod 3 kunne Aalborg ikke finde vejen igennem vestjydernes forsvar, og fik knap nok skabt et skud på mål.

Mod periodens afslutning kom chancerne endeligt, og Aalborg fik pucken i nettede, da Pierre-Olivier Morin sendte en kanonkugle afsted fra, som overlistede Thomas Lilje i målet. Desværre for piraternes var dommerne dog hurtige til at underkende målet, da Mikkel Højbjerg, som stod inde foran Liljes mål, blev dømt offside i målfeltet.

I stedet fik Aalborg selv et par udvisninger imod sig, og med knap et tre minutter igen kostede det dyrt, da Esbjerg udlignede igennem Craig Puffer. En kamp ved banden blev vundet af hjemmeholdet, og det gav Cam Knight plads til at sende den over til Puffer, som overlistede George Sørensen. Dog burde spillet formentligt være afblæst forinden, da Brady Shaw lavede en håndpasning sekunder forinden, som dommerne ikke fik set.

Modsvaret kom dog hurtigt, da Aalborg i deres eget powerplay generobrede føringen. En heroisk fight fra Cody Donaghey holdt pucken i zonen, og det gav Josh MacDonald chancen tæt under mål. Lilje kunne kun halvklare skuddet, og returen lå bag ham. MacDonald var først på pucken og fik flot spillede den over til Julian Jakobsen til en 2-1 føring sekunder før anden periodes afslutning.

Esbjerg kom bedre med i tredje periode, hvor de havde pucken betydeligt mere og fik mere tid i Aalborgs zone. Dog uden at de for alvor blev farlige og testede George Sørensen i målet. I den anden ende var Aalborg i stedet utroligt tæt på da Ben Duffy ramte trekantsamenføjningen.

Med godt ti minutter igen begyndte Esbjerg at skabe chancer og Brady Shaw var en evig kilde til uro. Aalborg forsvarede sig heroisk, og blokerede flere farlige forsøg, men George Sørensen lavede nogle store redninger i målet. Desværre så fik Esbjerg udlignede med fem minutter igen, da et skud fra Devis Vandane ramte Jonas Jakobsens stav og ændre retning. Afretningen fangde George Sørensen i målet og han var chanceløs i målet.

2-2 og kampen skulle ud i overtid, hvor begge hold havde gode forsøg. For Aalborg var Thomas Spelling og Morin tæt på, men Vandane var alene igennem imod George Sørensen, som flot fik reddet.

Med godt et minut igen tog Martin Højbjerg en udvisning og i powerplay overlistede Puffer, George Sørensen fra en spids vinkel, med få sekunder igen.

Pirates spiller næste gang på søndag, hvor turen går til Herlev. Der er kampstart kl. 15.00, og der vil komme link op til stream i løbet af søndagen.

Optakt: Pirates på pointjagt i Herlev Aalborg Pirates - Rødovre Mighty Bulls d. 23/2 rykkes frem til kl. 18:00