Torsdag aften kunne Pirates notere sig endnu et nederlag, da Herlev Eagles kunne tage hjem over Storebælt med sejren og de tre point i bagagen. Pirates havde pucken mest og kom til flere chancer, men man kunne ikke få pucken over stregen udover sidst i 2. periode, da Anders Koch tog teten og bragte Pirates foran.

Aalborg Pirates - Herlev Eagles 1-2 (0-0, 1-0, 0-2)
Mål: 39:27 1-0 Anders Koch (Carstensen, Anderson), 46:27 1-1 Joseph Jonsson (Molge), 48:54 1-2 Matthias Asperup (Jonsson, Johansson)

Udvisninger: Pirates 0x2 min., Eagles 1x2 min.
Tilskuere: 2281

Begge hold kom fra kedelige stimer, hvor Pirates har tabt deres seneste par kampe, senest i Frederikshavn i sidste sekund, mens Herlev kun har vundet en af de seneste fem kampe, hvilket var på hjemmebane mod Odense Bulldogs.
Der var vigtige point til Final4 regnskabet på spil i opgøret, hvor gæsterne fra Herlev Eagles må anses for at være mest desperate i forhold til det regnskab.

Der var ingen ændringer for Pirates i forhold til kampen i mandags i Frederikshavn, hvor Kirill Kabanov, Mikkel Højbjerg og Emil Marcussen alle var fraværende. Hos gæsterne var Max Vilstrup Olesen skrevet på skadeslisten i forhold til seneste kamp, hvor Alexander Lindqvist-Hansen også var ude for Herlev Eagles.

Pirates startede perioden bedst, og kom tæt på et par gange, men pucken kom ikke i nettet. Pierre-Olivier Morin fik slået pucken i nettet for Pirates, men den ene af de to hoveddommere havde fløjtet spillet af, da pucken lå under den ene benskinne på Lukas Horák. Morin fik en forklaring på situationen, og så spillede man videre.
De defensive blundere, som man havde set i de seneste tre kampe for Pirates fortsatte i aften, hvor Herlev havde flere gode muligheder, men det var George Sørensen, der måtte redde sine holdkammerater i flere omgange. Blandt andet måtte han ud med den store redning, da Herlev kom afsted 2mod1, hvor han var ude i fuld længde og redde forsøget fra Kristian Kragh.
Pirates kom bedre med i kampen, hvor chancerne begyndte at komme mere, og man kunne holde spillet i Herlevs ende i længere tid. Bl.a. havde Thomas Spelling et halvtomt mål at skyde efter, men Lukas Horák kom flyvende og så ud til at redde skuddet med hovedet. Et par minutter senere var Pirates igen gæster i Herlevs ende, men det lykkedes for Herlev at holde stand perioden ud.

Pirates fortsatte presset fra slutningen af 1. periode, og det gav flere gode muligheder, men der manglede noget slutprodukt i flere omgange. Selvom Piraets havde pucken meget, så var Herlev farlige, når de kom ind i zonen, og George Sørensen måtte i flere omgange være vågen i målet.
Midtvejs i perioden lignede det meget hawaii hockey, hvor der kom chancer i begge ender, hvor det var Thomas Spelling, der var tættest på for Pirates med et skud, der tog sidenettet, mens Kristian Kraghs styring sad lige på George Sørensen i den anden ende. Kyle Osterberg kom afsted mod George Sørensen, men skuddet sad forbi den fjerneste stolpe.
Pirates blev igen spilstyrende, hvor Stephen Anderson opsnappede en løs puck foran mål, men han fik ikke ramt pucken i afslutningsøjeblikket. Pirates fik kampens første powerplay, hvor spillet blev sat op, og der kom et par skud, men den helt store chance udeblev i overtallet.
Med et halvt minut igen så Anders Koch en åbning, og han skøjtede med pucken gennem et par Herlev spillere for at sætte pucken op i det fjerneste hjørne med et velplaceret baghåndsskud.
1-0 til Pirates efter 2. periode var retfærdigt efter en periode, hvor Pirates havde størstedelen af spillet, men Herlev dog også var farlige.

I løbet af 2. periode var Jonas Jakobsen udgået med en skade, da han røg rundt og landede akavet på isen. Det gav chancen til Jacob Møller Jensen i kæden med Julian Jakobsen og Martin Højbjerg.
Pirates kom til et par gode muligheder i starten af perioden, men man kunne ikke udbygge den føring, som man havde fået efter 2. periode. I stedet var det Herlev, der slog til, da Pirates ikke kunne få spillet pucken udover blå linie, og den endte ved Joseph Jonsson, der resolut hamrede pucken i nettet.
Kort efter blev ondt værre for Pirates, da Matthias Asperup sendte pucken på stolpen, hvorefter den ramte George Sørensen bagpå skøjten og trillede i nettet til Herlev føring på 1-2.
Pirates havde et par muligheder efterfølgende for at udligne, men der manglede kynisme i afslutningerne, så Herlev kunne let arbejde tid af uret.
Med ca. halvandet minut igen på uret satsede Pirates uden George Sørensen i målet, og kort tid efter tog Garth Murray også sin timeout for at få sat spillet op til det sidste minut. Det gav nogle chancer, men pucken hoppede ikke Pirates' vej, og Herlev kunne tage turen tilbage over Fyn og Storebælt med tre point i bagagen.

Pirates spiller igen på lørdag kl. 15.00, hvor Rødovre Mighty Bulls kommer på besøg i Gigantium.

Pirates TV: Interview med Nikolaj Carstensen Optakt: Eagles på besøg i Gigantium