Pirates fik deres første sejr i finaleserien, da de besejrede Rungsted Seier Capital med 5-2. Trods stort pres fra Rungsted i anden periode, var George Sørensen i stand til at holde gæsterne fra scoringer, og dermed kunne et uhyre effektivt powerplay afgøre tingene for Aalborg.

Aalborg Pirates - Rungsted Seier Capital 5-2 (2-1, 0-0, 3-1)
Mål: 13:11 1-0 Thomas Spelling (Ju. Jakobsen, Morin) PP, 17:17 1-1 Mattias Persson (Sarault, Hanna), 18:59 2-1 Martin Lefebvre (Ju. Jakobsen, Spelling) PP, 45:31 2-2 Nichlas Hardt (Hanna, Persson) PP, 51:21 3-2 Pierre-Olivier Morin (Spelling, Ju. Jakobsen) PP, 53:39 4-2 Pierre-Olivier Morin (Spelling, Lefebvre) PP, 58:48 5-2 Ben Duffy (Kabanov) EN

Udvisninger: Pirates 4x2 min., Capital 5x2 min.
Tilskuere: 1

Pirates skulle forsøge at gøre det umulige at vende 0-3 i kampe til 4-3 i kampe. Første step skulle tages fredag aften i Bentax Isarena. Intet dansk hold har gjort det i slutspillet endnu.
Til kampen var Pirates uden Tobias Ladehoff grundet skade, mens Josh MacDonald sad ude med karantæne efter hans crosschecking på Rungsteds Morten Jensen i tirsdagens kamp i Rungsted.

Effektive powerplays
Aalborg havde skift rundt i kæderne til dagens kamp, og fra kampens start kom de ud med en masse fart i skøjterne. Julian Jakobsen var rykket tilbage i kæde med Martin og Mikkel Højbjerg, og de var flere gange tæt på i kampens første fem minutter.

I fraværet af Josh MacDonald var Jonathan Brinkman rykket op i kæden med Pierre-Olivier Morin og Thomas Spelling. Den unge nordjyde var livlig, og skabte flere gode tilbud, men ganske som i de tidligere kampe var Cristopher Nihlstorp på plads.

I den anden ende jagtede Rungsted kontrachancer imod Aalborg, hvor de kunne lukrere på fejl og overtalssituationer. Mattias Persson og Charlie Sarault var begge tæt på i flere omgange og George Sørensen måtte lave nogle glimrende redninger for at holde Rungsted fra en lidt ufortjent føring.

Aalborg fik kampens første powerplay og efter ni perioder uden scoringer fra deres offensive folk fik Thomas Spelling endelig sendt pucken ind bag Nihlstorp. En flot tværpasning af Julian Jakobsen røg direkte igennem målfeltet og fra en lidt spids vinkel kunne Spelling skyde første gang og gav Aalborg deres første føring i serien.

Rungsted svarede dog igen i deres eget powerplay kort tid efter. To lange minutter i offensiv zone fik Rungsted kørt pucken rundt og netop som udvisningen udløb scorede Mattias Persson. Fra mållinjen smed han pucken op bag George Sørensens skulder.

Føringen fik Aalborg genetablerede kort efter, da Martin Lefebvre i endnu et powerplay, hamrende Aalborg i front med et minut igen af første periode. Fra blå linje sendte han et slagskud afsted som gik direkte igennem trafikken foran mål og op i det fjerneste hjørne. Dermed kunne hjemmeholdet gå til pausen efter første periode med en føring på 2-1.

Målmandsduel i 2. periode
Anden periode blev målmændenes periode, hvor især George Sørensen for alvor viste store kvalitet med flere fantastiske redninger i de første 15 minutter af perioden. I flere omgang fik Rungsted vendt spillet i Aalborgs zone og efter fem minutter lavede Sørensen hele tre redninger med venstre benskinne.

Det var langt fra den eneste verdensklasseredning som Sørensen lavede i perioden, hvor Rungsted sværmede omkring Aalborgs mål. En gang måtte han dog give fortabt da en retur endte i målfeltet uden at han havde en chance for at komme tilbage. Men stillingen forblev 2-1, da Victor Panelin-Borg lavede en fantastisk defensiv aktion og fik låst staven på Marcus Olsson og forhindrede en udligning.

Med fem minutter igen var det Cristopher Nihlstorps tur til at bevise hvorfor han blev kåret som månedens bedste spiller i april. Først reddede han en friløber og senere da Mikkel Højbjerg fremtvang et straffeslag. Julian Jakobsen skulle tage forsøget, men hans forsøg blev reddet af den store svenske målvogter.
Dermed endte en yderst underholdende og chancerig periode på mirakuløs vist målløst, hvor stillingen forsat var 2-1 efter to perioder.

Morin afgjorde i 3. periode
Rungsted startede perioden bedst og fik udlignet i powerplay. Efter flere flotte pasninger i powerplay fik Shane Hanna afsluttede første gang. Selvom George Sørensen var tæt på fik han lige akkurat ikke handsken på pucken og dermed kunne Hanna bringe balance i regnskabet.

Scoringen rystede dog ikke Aalborg, og i endnu et powerplay fik de bragt sig foran med 3-2. Thomas Spelling fandt Pierre-Olivier Morin som efter en nedtagning tog sigte. Med masser af trafik foran mål sendte han pucken imellem venner og fjender til en ny Aalborg Pirates føring.

Rungsted var tæt på at svare igen, men George Sørensen lavede endnu en kampafgørende redning. I stedet for en udligning sekunder efter Aalborgs 3-2 mål var det Aalborg, som scorede. Endnu engang i et powerplay, som virkelig klikkede for nordjyderne. En vundet kamp ved banden gav fri tværpasning fra Spelling til Morin, og i tomt mål kunne han sende Aalborg foran med 4-2 med godt fem minutter igen.

Rungsted forsøgte at skabe et pres til slut, men minutterne arbejdede imod gæsterne. Chancerne udeblev, men netop som de havde taget Cristopher Nihlstorp ud af målet for at lave den sidste satsning, slog Aalborg kontra. I tomt mål afgjorde Ben Duffy kampen og holdt dermed liv i serien.

Næste kamp i serien bliver spillet på søndag kl. 15.00 Bitcoin Arena i Hørsholm, hvor TV2SPORT igen er på plads.

SKARPE SKUD: Se de fremragende billeder fra slaget i Bentax Isarena Highlights fra 4. finalekamp