Pirates endte med et nyt nederlag i finaleserien mod Rungsted Seier Capital. De offensive problemer fortsatte for Pirates, og det endte med et nederlag på 5-0 i 3. kamp.

Rungsted Seier Capital - Aalborg Pirates 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)
Mål: 06:03 1-0 Nikolai Gade (Andersson), 36:28 Mattias Persson (), 45:22 3-0 Marcus Olsson (Persson), 50:05 4-0 Shane Hanna (Daly) PP2, 52:24 5-0 Alex Wideman (Hanna)

Udvisninger: Capital 1x2 min., Pirates 1x5+20 min. (Josh MacDonald) 7x2 min.
Tilskuere: 1

Aalborg skulle forsøge at komme tilbage i serien mod Rungsted efter, at Rungsted havde sejret i de første to kampe. Aalborg havde igen Julian Jakobsen tilbage på holdkortet efter endt karantæne, hvilket gav mere bredde på holdet.

Det var en tæt og lige start på kampen, hvor Aalborg Pirates fik kampens første chance. Kirill Kabanov, Josh MacDonald og Ben Duffy fik fangede Rungsted i deres zone, og i flere omgang fik de smidt pucken ind foran mål. Desværre hoppede pucken den forkerte vej og afslutningen imod Cristopher Nihlstorp.

Rungsted var farlige på kontrachancer, hvor de fik pressede Aalborgs defensiv til fejl i egen zone, hvor Marcus Olsson og Rasmus Andersson var tæt på, men George Sørensen leverede nogle store redninger.

Dermed var Piraterne advarede på forhånd, men på trods af det var det Rungsted som scorede på netop sådan en fejl. Carl Niel blev pressede hårdt af Rasmus Andersson i egen zone og fik kun halvklaret. Pucken lå løst i slottet og Daniel Madsen fik ikke clearede, hvilket medførte at Nikolai Gade kunne sende et skud op i det fjerneste målhjørne.

Aalborg forsøgte at svare igen kort efter, men trods et overvægt af spillet fik de aldrig rigtigt testet Nihlstrop. Duffy var tættest på, men han kunne ikke få afsluttede første gang og vinklen blev for spids.

Mod slutningen af perioden kom Aalborg i store udvisnings problemer, da de tog to udvisninger inden for fire minutter for seks spiller på isen. Boxplayet var dog i topform og holdt Rungsted fra store chancer, imens Jeppe Jul Korsgaard næsten kørte kontra men et returløb fik styrede afslutningen over mål.

Det betød at stillingen var 1-0 til hjemmeholdet efter første periode og Aalborg skulle jagte udligningen i anden periode. I deres første powerplay var de tæt på, da Martin Højbjerg fik en perfekt pasning, men hans afslutning ramte Martin Jensens benskinde.

Aalborg dominerede, men ind ville pucken ikke, samtidig med at Rungsted var farlige på deres kontrachancer. Især da Hampus Gustavson kom alene igennem med Rosentahl. Over flere omgange og med et par mirakelredninger fik George Sørensen holdt pucken ude af målet.

Kampbillede forsatte og efter 37 minutter fik Rungsted bragt sig foran med 2-0. Tilbagevendte Mathias Persson kom igennem i en to mod en, og fremfor den mulige tværpasning tog han sagen i egen hånd. Med et håndledskud i verdensklasse sendte han pucken ind bag Sørensen til en pauseføring på 2-0, som satte nordjyderne under gevaldigt pres.

Til trods for at det var gæsterne som skulle jagte en scoring satte Rungsted sig på tredje periode, hvor hjemmeholdet fik sat et højt pres på Aalborg. George Sørensen lavede flere store redninger men efter fem minutter afgjorde Marcus Olsson, da han udnyttede et pucktab af Aalborg til en 3-0 scoring fra kort mål.

Fustrationerne var tydlige fra Aalborg og det betød flere udvisninger og powerplays til Rungsted. Her iblandt et halvandet minut i fem mod tre. Her satte Shane Hanna pucken ind bag George Sørensen, da han sneg sig ind i slottet. Med et perfekt skud sendte han Sørensens vanddunk på en flyvetur og gav Rungsted en 4-0 føring.

Værre skulle blive værre for Aalborg. Med syv minutter var det igen Shane Hanna som var på spil, da han satte sin markering, og gik på mål. Her sendte han pucken ind til Alex Wideman, og fra en fri position kunne han let score til 5-0. En regulær ydmygelse af Aalborg lurrede.

Herfra udviklede kampen sig utroligt beskidt, og det flød over for Aalborg. Det hele kulminerede da Josh MacDonald lavede en crosschecking på Morten Jensen, som blev bedømt til en badebillet med halvandet minut. Dermed kunne Rungsted stille og roligt køre kampen hjem til en 3-0 føring i kampe.

Optakt: Pirates med kniven på struben inden fredagens kamp Highlights fra 2. finalekamp