Pirates skulle forsøge at vaske de to nederlag af trøjen på udebane mod Herlev Eagles. Pirates fik ellers en drømmestart, men et par skader undervejs i kampen gjorde, at Pirates måtte se sig slået med 2-1 efter 60 minutters hård fight.

Herlev Eagles - Aalborg Pirates 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
Mål: 01:44 0-1 Jeppe Jul Korsgaard (Ju. Jakobsen) SH, 04:46 1-1 Joseph Jonsson (Asperup, Baastrup Andersen), 38:42 2-1 Magnus Molge (Edström, Jonsson) PP

Udvisninger: Eagles 2x2 min., Pirates 1x10 min. (Emil Marcussen), 5x2 min.
Tilskuere: 375

De to nederlag mod Esbjerg Energy, torsdag og fredag i sidste uge, skulle vaskes af trøjen på udebane i Herlev. Et sted, hvor Pirates har haft det svært de seneste sæsoner. Der er hentet en del point, men det har været tætte kampe, hvor Pirates har haft marginalerne på deres side.

Der var en enkelt ændring på holdkortet for Pirates forud for kampen. Forward, Daniel Madsen, var tilbage efter endt karantæne, som han fik efter tacklingen i Herning. Han gled ind i 4. kæden sammen med Emil Marcussen og Andreas Schou Nielsson.
Dermed var det et Pirateshold uden backen Martin Lefebvre samt forwards Martin Højbjerg og Jonathan Brinkman.

Pirates kom ud og fik hurtigt kampens første mulighed, da Josh MacDonald fik muligheden, men Emil Jidskog fik det yderste af gribehandsken på. Så var Herlev advaret, men da Wictor Panelin-Borg tog en udvisning, så lignede det, at Herlev skulle presse. I stedet var det Jeppe Jul Korsgaard, der arbejdede godt ved banden, stjal pucken og skøjtede ind og satte den over gribehandsken på Jidskog. 0-1, og der var knapt spillet to minutter.
Herlev fik udlignet, da George Sørensen ville slå pucken tilbage ud i hjørnet, men han slår et stort hul i luften, og Joseph Jonsson kunne let sende pucken i nettet til 1-1.
Det gav Herlev momentum, og Herlev kom til flere gode muligheder, men George Sørensen tog revanche for fejlen tidligere i perioden.
Pirates fik arbejdet sig ind i perioden igen og mod slutningen af perioden, var Pirates tætte på at komme foran, hvor Josh MacDonald, Jonas Jakobsen og Pierre-Olivier Morin alle havde muligheder for at bringe Pirates foran.
1-1 efter 1. periode kunne der ikke sættes en finger på i en periode, hvor begge hold havde ti gode minutter.

Herlev kom ud med meget mere energi i 2. periode, hvor det virkede til, at Pirates var gået ud i bussen i stedet for at gå på isen. Pirates lavede alt for mange fejl i egen zone, hvor man flere gange forsøgte at drible pucken ud over blueline for at blive stoppet omkring linien i stedet. Det gav Herlev flere muligheder for at komme foran.
Pirates kom i undertal, hvor George Sørensen ved flere lejligheder måtte lege sprællemand på stregen. Herlevs Filip Owesson skar ind i banen, men kørte direkte ind i George Sørensen, der lige måtte sunde sig en smule, inden spillet blev genoptaget. Det endte med at give et powerplay til Pirates, hvor der dog ikke kom de store chancer.
Disciplinen haltede noget for Pirates, og det endte med at koste et føringsmål til Herlev, da Magnus Molge firsttimede pucken i nettet, mens Lasse Bo Knudsen sad udvist for en hooking bag målet. Molge fik ikke ramt pucken rent, men den gik dog ind ved nærmeste stolpe.
2-1 til Herlev efter 2. periode kunne man ikke sætte en finger på.

Pierre-Olivier Morin kom ikke ud til 3. periode, mens Lasse Bo Knudsen måtte udgå i løbet af perioden efter en tackling fra Ulrich Linnet i hjørnet. Lasse Bo lå stille længe på isen, og han måtte hjælpes af isen.
Pirates kom bedre ud til 3. periode, hvor der var mere fart i skøjterne, og kom til flere gode muligheder. Pirates tog endnu en udvisning, og Herlev mente, at de havde pucken i nettet. Dommerne afviste det dog, og skøjtede ud for at tjekke situationen igennem. Efter gennemgang af billederne blev han bekræftet i det, som han havde vurderet på isen. Stillingen var stadig 2-1 til Herlev.
Spillet på isen blev til tider meget fysisk, hvor tacklingerne fløj om ørerne på spillerne.
Grundet Morins farvel til kampen, så blev Daniel Madsen rykket op som center mellem Spelling og MacDonald; en rolle som han udfyldte meget godt.

Med ca. 1.20 tilbage på uret blev George Sørensen taget ud af målet uden, at det gav nogle chancer til Pirates. Kampen endte med 2-1 til Herlev, og dermed blev Pirates overhalet på 2. pladsen af Esbjerg Energy, der sejrede over Odense.
Pirates spiller næste gang på fredag, hvor Herlev Eagles kommer på besøg i Bentax Isarena.

BILLEDER: Skarpe skud fra Herlevs sejr over Aalborg Corona har afsporet Mads Pouls vanlige ishockey-tilværelse