De nordjyske pirater kom tilbage på sejrskursen med en stor 9-2 sejr over Herlev Eagles. Efter en mindre chokstart, hvor gæsterne kom foran halvvejs inde i første periode, så Aalborg Pirates sig ikke tilbage, og scorede otte mål i træk. Heriblandt takket være et hattrick fra Calder Brooks.

Aalborg Pirates – Herlev Eagles 9-2 (4-2, 3-0, 2-0)
Mål: 07:52 1-0 Anders Koch (Brooks), 09:09 1-1 Alexander Lindqvist-Hansen (Johansson, Jonsson), 13:14 1-2 Oliver True (Välipirtti, Johansson), 14:14 2-2 Pierre-Olivier Morin (Uassisteret) SHG, 18:40 3-2 Calder Brooks (Hanson, Dietz-Larsen), 19:47 4-2 Julian Jakobsen (Brooks, Koch) PP1, 25:01 5-2 Pierre-Olivier Morin (Giroux, Bjorkstrand) PP1, 28:37 6-2 Lasse Bo Knudsen (Ladehoff, Koch), 39:59 7-2 Calder Brooks (Salhany), 40:35 8-2 Lasse Bo Knudsen (Korsgaard, Koch), 53:51 9-2 Calder Brooks (Jakobsen, Salhany) PP2

Udvisninger: Pirates 3x2 min., Eagles 5x2 min + 1x20 (Mikkel Skjellerup)
Tilskuere: 3507

Første periode blev et sandt festfyrværkeri af chancer og mål, til trods for at spillet langt hen ad vejen var utroligt rodet og uden en real struktur. De nordjyske værter fik kampens første powerplay, som på mange måde var symbolsk på periodens forløb. Først fik Luis Blak Olsen en stor chance, hvor George Sørensen lavede en stor redning, og få sekunder senere manglede Thomas Spelling det sidste held, da han ramte stolpen.

Heldet var dog med Piraterne bedst som det vilde powerplay nærmede sig sin afslutning. Anders Koch tog sagen i egen hånd og skøjter, da han flot holdt presset mod gæsternes mod. Efter et blokerede skud opsnappede backen selv pucken, og forsøgte at sende pucken på tværs. Inde foran ramte den en skøjte, og snød Erik Hanses i Herlevs mål til en 1-0 føring til Aalborg Pirates.

Glæden hos nordjyderne holdt dog kun et minut, da Herlev slog tilbage på en lidt pludselig chance. Anton Johansson lavede en maskerede en aflevering til Alexander Lindqvist-Hansen, som første gang hamrede pucken forbi en sagesløs George Sørensen til 1-1.

Gæsterne kom også foran 2-1 efter en hektisk periode hvor Aalborg i flere omgange var tæt på at bringe sig foran. Oliver True slap igennem, og fik lige nøjagtigt plads til at sende et skud igennem benene på både Nikolaj Nielsen og George Sørensen.

En kold spand vand i hovedet på nordjyderne, og få sekunder efter gæsternes føring fik Mads Frederiksen en udvisning. De fleste i Sparekassen Danmark Isarena frygtede en ny scoring til Herlev, men i stedet var det Pierre-Olivier Morin, som slog til. Tobias Åhstrom lavede en stor fejl som bagerste mand, hvilket gav den canadiske center en friløber. Uden tøven klaskede han pucken op i det nærmeste målhjørne til en udligning, og et fantastisk modsvar fra nordjyderne.

Målfesten i første periode forsatte og med halvandet minut igen bragte hjemmeholdet fra Aalborg sig foran med cifrene 3-2. Søren Dietz Larsen, der var tilbage i piraternes trup, fik lidt tilfældigt pucken over til Bo Hanson, som flot sendte en puck ind foran mål. I målfeltet stod oktober månedens spiller i Aalborg Pirates, Calder Brooks, og med en fin styring fik han sendt pucken ind bag Hanses.

Det troede de fleste nok skulle være cifrene ved pausen, men i et nyt powerplay slog kaptajnen hos piraterne til med 18 sekunder igen. Et skud fra Calder Brooks blev blokeret, og inde foran stod Julian Jakobsen klar til at få fat i den løse puck. Fra slottet kunne han let sende pucken imellem benene på Hanses til en pauseføring på 4-2.

Dominerende sidste 40 minutter fra Aalborg Pirates

Anden periode satte Aalborg Pirates sig på fra start, og de forsvarende mestre skulle ikke bruge mange sekunder før de var farlige. Julian Jakobsen fik afsluttede en flot to mod en situation efter blot tyve sekunder, men en stor redning af Jonatan Christiansen, som var kommet ind i stedet for Erik Hanses fra anden periodes start, forhindrede en scoring til 5-2.

I endnu et powerplay fik piraterne igen vist gode takter med glimrende puckomgang og bevægelse. Første fik Tommy Giroux en stor chance, som han sendte over mål efter flot opspil af Bjorkstrand og Spelling, og få sekunder senere blev Morin dobbelt målscorer, da han sendte pucken det sidste stykke ind over stregen til 5-2.

Den nordjyske dominans forsatte, og kun flere gode redninger fra Jonatan Christiansen forhindrede flere scoringer i de efterfølgende minutter. Det var dog uundgåeligt at nordjyderne fik udbygget sin føring, og små ti minutter inde i perioden fik Lasse Bo Knudsen fat i en løs puck foran mål. Fra en spids vinkel spillede han bande med Christensen gribehandske, og fik på den måde scoret sit tredje sæsonmål.

Scoringen sænkede tempoet i opgøret, hvilket gav lidt mere spil til gæsterne. Hjemmeholdet holdt dog Herlev på ydersiden, og kun i et overtal var gæsterne tæt på at reducerer. Hakon Nilsen sendte blandt andet et dunderskud direkte overliggeren.

Tættere kom gæsterne ikke og i stedet var det Calder Brooks, som med et sekund igen af perioden scorede til 7-2. På egen hånd fik han skøjtet pucken ind i Herlevs zone, og med et kækt håndledskud hamrede han pucken op i det fjerneste målhjørne.

Ny nordjysk 9-2 sejr

Tredje periode var ikke et minut gamle før piraterne igen var på pletten og fik scorede til 8-2. For anden gang i kampen var det Lasse Bo Knudsen som sendte pucken i nettet, via Jonatan Christensen. I samme moment som Lasse Bo Knudsen sendte et skud afsted mod mål mistede Christensen balancen, og via Herlevs målvogter endte pucken på en eller anden måde i netmaskerne.

Med kampen afgjort handlede de sidste 19 minutter mest om hvor stor ydmygelsen af gæsterne skulle blive. Piraterne var overalt i tredje periode foruden fem minutter, hvor de var i overtal. Endda med to af dem i fem mod tre, efter Mikkel Skjellerup lavede en tackling i hovedet. Herlev var dog tættest på at scorer, hvor de blandt andet brændte en friløber med blot tre spillere på isen.

Netop som udvisningen var ved at være overstået fuldende Calder Brooks sit hattrick. Efter et flot toe-drag fik han snydt Joseph Jonsson, og skaffede sig plads til en afslutning fra slottet, som han hamrede op i det fjerneste hjørne.

Hjemmeholdet jagtede et tiende mål, men Herlev fik sat en prop i de aalborgensiske mål. Dermed sluttede kampen 9-2 til Aalborg Pirates, som i den grad fik svaret tilbage efter fem nederlag i træk.

Comeback i Trejde Periode Sikrede Sejren mod Final-4 Modstander! METAL FINAL4-LODTRÆKNING PÅ TIRSDAG