Som regel vinder topholdene på de dage, hvor de spiller mindre godt, og det må siges, at de gjorde i dag. Pirates spillede en af de mindre gode kampe, og Rødovre kunne have fået mere end det ene point med fra Aalborg. Josh scorede Pirates' enlige mål i straffeslag, mens George Sørensen reddede alle Rødovres forsøg.

Aalborg Pirates - Rødovre Mighty Bulls 4-3 (0-1, 1-1, 2-1, 0-0, 1-0)
Mål: 19:09 0-1 Steffen Klarskov Nielsen (Illemann, Welychka), 32:16 0-2 Trevor Cheek (J. Nielsen, Busenius), 34:21 1-2 Mikkel Højbjerg (Kabanov, Bergholt) PP, 45:31 2-2 Thomas Spelling (Neill, Morin) PP, 48:14 2-3 Trevor Cheek (Busenius, Welychka), 50:10 3-3 Pierre-Olivier Morin (Spelling) SH, 65:00 Josh MacDonald STR

Udvisninger: Pirates 1x2 min., Mighty Bulls 4x2 min.
Tilskuere: 375

Efter den store regnemaskine havde været fremme, så kunne vi konstatere, at Pirates var sikre på Final4 allerede inden eftermiddagens kamp. Vi var sikre på at være i top4, når der var spillet 16 kampe.
Der var godt nyt på skadesfronten, da Nikolaj Carstensen var tilbage på holdkortet. Dermed var det kun backerne Martin Lefebvre og Victor Panelin-Borg samt forwards Jonas Jakobsen, Martin Højbjerg, Jonathan Brinkman, der var ude med skader, mens forward Daniel Madsen afsonede karantæne.

Inden kampen blev Andreas Schou Nielsson kåret som årets spiller i AaB Ishockey, der er fødekæden til Aalborg Pirates.

Det var Pirates, der havde de bedste muligheder i kampens begyndelse, hvor Pierre-Olivier Morin sendte pucken over mål i en 2mod1 sammen med Thomas Spelling. Andreas Nielsson, der var blevet kåret som årets spiller i AaB Ishockey havde en god mulighed for at komme først på tavlen, da han fulgte op på Julian Jakobsens mulighed.
Jeppe Jul Korsgaard blev spillet helt fri foran mål, men han kunne ikke bringe Pirates foran.
Pirates fik kampens første powerplay uden, at der kom de store chancer ud af det. Pirates havde chancer til flere gode muligheder til at bryde nullet, men pucken ville ikke hoppe Pirates' vej i de første tyve minutter.
Rødovre havde kun sporadiske muligheder, hvor de dog var farlige. Især med et par minutter tilbage af 1. periode, hvor pucken kom tilbage fra glasset og ramte George Sørensen på hjelmen, men hoppede videre ud i spil.
I det sidste minut af 1. periode fik Rødovre scoret kampens første mål, da Steffen Klarskov Nielsen flot kunne styre pucken i nettet bag George Sørensen.
Pirates var bagud med 0-1 efter 1. periode.

Starten af 2. periode var et meget godt billede på 1. periode. Pirates havde pucken store dele af tiden, men når det kom til chancer, så kunne man ikke sende pucken ind bag William Rørth.
En meget træt Julian Jakobsen kom afsted i en 2mod1 sammen med Kirill Kabanov, men afleveringen fra Jakobsen var upræcis, så Kabanov ikke kunne skyde første gang på pucken. Rødovre var flere gange hurtigt nede og blokere for de åbne skudbaner foran William Rørth, og Pirates kunne ikke finde en vej forbi Rørth.
Rødovre kom på 0-2 efter endnu en styring, da Jonathan Nielsen sendte pucken mod mål. Foran mål stod Trevor Cheek og styrede pucken i nettet.
Kort efter kom Pirates i powerplay, og der skulle kun gå tyve sekunder, før Mikkel Højbjerg havde sendt pucken op i krydset til reducering til 1-2.
Pucken hoppede og dansede i flere omgange foran Rødovres mål, hvor den dog hoppede over staven på Pirates spillerne.
Mod slutningen af perioden fik Pirates et powerplay, og man var meget tæt på at udligne med sekunder igen af udvisningen. Der var et mindre klumpspil foran mål, men pucken hoppede ud i spil igen.

Garth Murray må have talt med store bogstaver i pausen, for det var et forandret hold, der kom på isen til 3. periode. Pirates kom stadig til flere gode muligheder, og man begyndte at skyde mere på mål, så man kunne få nogle returpucke at arbejde med.
Pirates kom i powerplay, og efter bare 12 sekunder denne gang, havde Pirates scoret. Denne gang til 2-2, og det var en laser fra en nærmest umulig vinkel, men han satte den op i det fjerne hjørne.
MacDonald, Morin og Spelling kom afsted i en 3mod1, men en upræcis aflevering fra MacDonald og chancen løb ud i sandet. Pirates pressede på, men det var Rødovre, der kom foran, da Trevor Cheek var først over en returpuck foran George Sørensen, da skuddet fra blueline var blevet blokeret i første omgang.
Pirates kom i undertal, men det var Spelling, der viste vejen, hvor han fik trampet sig igennem fra egen blueline og mod mål. Her sendte han pucken bagud til Pierre-Olivier Morin, der kunne sende pucken i et tomt mål til udligning.
Pirates arbejede hårdt på, og havde mulighederne, men i den anden ende var man også lidt sløset, hvilket gav Rødovre muligheden.
Den ordinære kamp endte med 3-3 efter en mindre god for Pirates' side.

I overtiden var der chancer i begge ender af isen. Pucken blev spillet meget rundt, men den største chance kom med få sekunder igen, men Josh MacDonalds skud blev reddet på stregen af Phillip Schultz, der kom glider ind bag William Rørth. Ingen mål i overtiden betød straffeslag.
Her var det første straffeslag det afgørende, da Josh MacDonald sendte William Rørth ud til banden. Pirates' øvrige forsøg blev taget af Kirill Kabanov og Thomas Spelling. George Sørensen blev den store ved alle Rødovres forsøg, der blev taget af Steffen Klarskov, Brett Welychka og Trevor Creek.

Dermed kom der to point på kontoen efter en mindre god præstation af Pirates. Nu er der en længere landsholdspause, så Pirates spiller først torsdag 12. november på udebane mod Esbjerg Energy. Næste hjemmekamp er fredag 13. november, hvor Esbjerg Energy er modstanderen.

Højdepunkter fra Aalborg Pirates mod Rødovre Optakt: Final4 kan sikres søndag eftermiddag