Det var ikke en køn kamp på nogen måde, men Pirates fik de tre point, som man kom efter. De første to og halv periode var meget jævnbyrdige, hvor stillingen også var helt lige. Pirates overtog kampen mod slutningen, hvor Josh MacDonald blev helten, der afgjorde til 1-2 for Pirates med halvandet minut igen.

Herlev Eagles - Aalborg Pirates 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
Mål: 10:41 1-0 Anton Johansson (Lindqvist-Hansen), 30:35 1-1 Thomas Spelling (Morin, Knudsen), 58:35 1-2 Josh MacDonald (Lefebvre),

Udvisninger: Eagles 2x2 min., Pirates 1x2 min.
Tilskuere: 1

Søndag eftermiddag, og Pirates skulle på pointjagt i Herlev, hvor der var vigtige point på spil, hvis Pirates skulle jagte muligheden for 2. pladsen i Metal Ligaen. Esbjerg har i øjeblikket et forspring på syv point, der reelt set er otte point, da Esbjerg Energy har fordelen af at være bedst indbyrdes mod Pirates i tilfælde af pointlighed. Før eftermiddagens kamp manglede begge hold syv kampe.
Til eftermiddagens kamp var Pirates uden forwards Kirill Kabanov og Tobias Ladehoff, der begge sad ude med skader.

Pirates startede kampen rigtigt godt, hvor Pirates kom frem til flere gode muligheder, men man havde ikke marginalerne på sin side i starten af perioden. Specielt Pierre-Olivier Morin var en evig trussel foran Herlevs mål. Det lykkedes for Julian Jakobsen at sende pucken i nettet efter små syv minutter, men Martin Højbjerg var offside i målfeltet, og scoringen blev annulleret.
Defensiven har stået godt og har ikke tilladt Herlev de store muligheder. Jeppe Jul Korsgaard og Nikolaj Carstensen har bl.a. været nede for at blokere skud, hvilket vidner om, at alle mand arbejder hårdt.
Det var dog Herlev, der scorede kampens første mål, efter at pucken havde hoppet og danset omkring blueline, men det lykkedes ikke for Pirates at få pucken ud. Herlevs Anton Johansson sendte et skud afsted fra blueline, der gik hele vejen ind bag George Sørensen.
Pirates overlod en del af spillet til Herlev, der kom til flere gode muligheder, hvor George Sørensen flere gange viste klassen mellem stængerne. Pirates var tætte på at udligne, da Emil Marcussen fulgte op på Jonathan Brinkmans chance, men begge chancer gik i benskinnerne på Herlevs målmand, Emil Jidskog.
Pirates fik kampens første powerplay, hvor Pirates ikke fik sat spillet særligt godt op. Det var meget rodet og nærmest uden idé, så Herlev havde nemt ved at slå opspillet i stykker.
1-0 til Herlev efter en periode, hvor Herlev let kom frem til muligheder, mens Pirates måtte kæmpe en smule mere.

Pirates havde ændret en smule i kæderne til 2. periodes begyndelse, hvor Jonathan Brinkman og Jonas Jakobsen havde byttet kæder. Det var en jævnbyrdig start på 2. periode, hvor begge hold kom til mindre chancer uden at det blev farligt. Emil Marcussen blev ramt i hovedet af pucken, der kom meget pludseligt, og kort efter måtte Pierre-Olivier Morin ned i isen, da han stod i vejen for et slagskud fra Lasse Bo Knudsen.
Pierre-Olivier Morin ventede tilbage til kampen efter at have sundet sig et par minutter på bænken, så kom Emil Marcussen også tilbage senere i 2. periode.
Pirates kom tilbage med en udligning, da pucken endte foran Thomas Spelling i slottet, hvor han var usvigelig sikker og satte pucken i nettet. Målet gav Pirates mere tro på tingene, hvor der blev arbejdet mere af holdet, og der kom flere muligheder.
Pirates kom i undertal mod slutningen af perioden, men fik lukket godt ned for Herlevs powerplay, men starter 3. periode i undertal i 27 sekunder.
1-1 efter 2. periode, hvor Pirates endelig fik scoret, men spillet stadig ikke hang sammen, som det har gjort tidligere på sæsonen.

Spillet bølgede frem og tilbage i starten af 3. periode, hvor det var sporadisk med muligheder til begge hold. Begge hold virkede til at fokusere mere på det defensive arbejde, hvor begge hold har tilladt en del mål på det seneste.
Pirates fik lagt et mindre pres på Herlev, hvor Julian Jakobsen var tættest på, da han sendte pucken på overliggeren fra blueline, hvor pucken hoppede ud i spil igen. Det var Pirates, der begyndte at presse på for at få scoringen, der kunne bringe Pirates foran.
Målet kom også med ca. halvandet minut igen, da Josh MacDonald blev sendt afsted mod mål, og det så først ud til, at han mistede pucken i første omgang, men han fik kontrol over den, og sendte den i nettet til føring til Pirates.
Herlev tog straks deres timeout og kom efter satsede de uden målmand, men de fik ikke sat det store spil op, og det lykkedes for Pirates at tage hjem fra Herlev med de tre point i bagagen.

Pirates spiller næste gang på tirsdag, hvor Rødovre Mighty Bulls kommer på besøg. Bemærk, at der er kampstart allerede kl. 18.00, og der vil komme link til stream i løbet af tirsdagen på hjemmesiden samt Facebook.

Optakt: Rødovre skal sendes hjem med nederlag STREAM: Herlev Eagles-Aalborg Pirates