Søndag eftermiddag blev det til det første nederlag på hjemmebane, da Esbjerg Energy kom på besøg. Pirates fik dog et enkelt point, da man tvang kampen ud i overtid, hvor Esbjerg dog var skarpest.

Aalborg Pirates - Esbjerg Energy 4-5 (0-0, 1-2, 3-2, 0-1)
Mål: 21:48 0-1 Andreas Grundtvig (Grønvaldt, Pedersen), 26:18 0-2 Simon Grønvaldt (Pistilli, Welychka) SH, 35:48 1-2 Thom Flodqvist (Carstensen, Scheel), 40:51 1-3 Brett Welychka, 41:16 2-3 Anders Krogsgaard (Scheel, Morin), 45:09 2-4 Jesse James Mychan (Welychka, Pistilli), 48:56 3-4 Felix Scheel (Jo. Jakobsen, Ladehoff), 50:56 4-4 Kirill Kabanov (Hinse, Bergholt) PP, 60:33 4-5 Grayson Downing (Vinther)

Udvisninger: Pirates 1x5+20 min. (Martin Højbjerg), 2x2 min., Energy 5x2 min.
Tilskuere: 2614

Det var sidste kamp inden, at spillerne kunne tage på en lille juleferie, inden den står på tre kampe på bare fire dage mellem jul og nytår. I eftermiddag var det Esbjerg Energy, der kom på besøg i Bentax Isarena.
Hos Pirates var der et par små ændringer på holdet i forhold til kampen i Rødovre, fredag aften. Jonas Jakobsen var klar igen, mens Tim Davison var kommet på skadeslisten. Dermed var det Marcus Pedersen, Tim Davison og Thomas Spelling, der sad ude med skader.

Der var julestemning i og omkring Bentax Isarena, men der var ikke julestemning på isen, hvor der blev spillet meget hårdt fra begge holds side. Pirates kom godt ud i 1. periode, hvor de kom frem et par gode muligheder uden, at det gav mål.
Dramatikken tog en drejning, da Martin Højbjerg tacklede Esbjergs Simon Grønvaldt i banden, og dommerne vurderede det til en badebillet til Martin Højbjerg og fem minutters powerplay til Esbjerg.
Pirates kæmpede bravt i undertal, hvor de også blev hjulpet på vej af, at Esbjerg tog en udvisning tæt under mål.
Der var chancer i begge ender af isen i resten af perioden, hvor det var tydeligt, at begge hold ville gå ind til julepausen med en sejr.

Det var ikke kønt i 2. periode fra Pirates' side, og det kostede også et par mål. Først styrede Andreas Grundtvig pucken i nettet bag en chanceløs George Sørensen.
Pirates fik deres første rigtige powerplay i kampen, men der manglede den samme gnist og idé i powerplay, som man havde set tidligere på sæsonen, hvor man altid var farlige i overtal. I stedet var det Esbjerg, der scorede til 0-2, da Simon Grønvaldt blev efterladt helt alene ved bagerste stolpe, og han kunne sende pucken i nettet. Det skete, mens Pirates ellers var i overtal.
Det var Esbjerg, der kom frem til de største muligheder, og George havde en travl dag i målet.
Pirates fik reduceret til 1-2, hvor man havde spillet Esbjerg tynde i defensiven, og Thom Flodqvist kunne reducere. Det gav et boost til publikum og til spillerne på isen, hvor Felix Scheel og Pierre-Olivier Morin var afsted i en 2mod1, men Scheels aflevering til Morin blev for upræcis.

Pirates skulle spille en af deres fantastiske 3. periode, hvor man bare kørte alt modstand over, men Esbjerg ville også spille med. Under et minut inde i perioden fumlede Sebastian Bergholt med pucken foran eget mål, hvis Esbjergs Brett Welychka udnyttede til at bringe Esbjerg på 1-3. Anders Krogsgaard fik hurtigt reduceret til 2-3, da han tog et raid op af isen og sendte pucken i nettet. Esbjerg kom foran med 2-4, da Jasse James Mychan fik sendt pucken i nettet, hvor George Sørensen ikke nåede at af inde ved kroppen.
Felix Scheel reducerede til 3-4 på et af de mindre komiske mål, hvor han sendte en knuckleball afsted mod mål, hvor Seldrup i Esbjergs mål ikke så helt heldig ud.
Bentax Isarena kogte og da Pirates kom i powerplay, så stillede Kirill Kabanov sig op i ægte Ovechkin stil og var klar med kanonen, som han hamrede i nettet til udligning. Pirates fik muligheden i powerplay mod slutningen af perioden, men tiden løb af uret, og dermed var det første pointtab på hjemmebane i denne sæson en realitet.
I overtiden var det Esbjerg, der var skarpest, da Grayson Downing sendte pucken i nettet bag George Sørensen.

Nu venter der en lille pause inden, at Pirates spiller på fredag i Vojens, hvor SønderjyskE tager imod. Pirates spiller næste gang på hjemmebane, søndag 29. december kl. 19.30, hvor Frederikshavn White Hawks er på besøg.

Unge VM-spillere nyder kort juleferie i Aalborg Mødtes under tracking i Vietnam - nu sammen på femte år i Aalborg