Pirates udbyggede føringen i toppen af Metal Ligaen, da det blev til en sejr på 5-4 efter straffeslag. Pirates var nede tre gange i 2. periode, men der blev kæmpet tilbage, og det endte med en sejr i straffeslag. Dermed er Pirates stadig ubesejret på hjemmebane i denne sæson.

Aalborg Pirates - Esbjerg Energy 5-4 (1-1, 3-3, 0-0, 0-0, 1-0)
Mål: 01:15 1-0 Tobias Ladehoff (Koch, Bjorkstrand), 15:43 Andreas Grundtvig (S. Nielsen, Christensen), 24:23 1-2 Craig Puffer (S. Nielsen, Scheel) PP2, 26:09 2-2 Patrick Bjorkstrand (Edmondson, Nielsen), 33:05 2-3 Søren Nielsen (Scheel, Puffer), 35:18 3-3 Stephen Andersen (Koch), 36:09 3-4 Søren Nielsen (Clausen, King), 38:23 Mikkel Højbjerg (Spelling, Ju. Jakobsen) PP, 65:00 5-4 Stephen Anderson STR

Udvisninger: Pirates 5x2 min., Energy 6x2 min.
Tilskuere: 3129

Til aftenens kamp havde Pirates inviteret de sæsonkortholdere, der havde beholdt deres sæsonkort gennem coronapausen på stegt flæsk og fri bar op til kampstart, så der allerede en god stemning blandt størstedelen af publikum inden kampstart.

Hos værterne var der ikke noget nyt på holdkortet op til kampen i forhold til onsdagens kamp i Rødovre, hvor Pirates sejrede med 1-9, hvor de var uden Frederik Søgaard, Kirill Kabanov samt Emil Marcussen. Hos gæsterne var Thomas Lillie tilbage i målet, og Mikkel Rask var tilbage i defensiven, men offensivt var Kale Kerbashian ude igen i forhold til seneste kamp, hvor Esbjerg besejrede Herlev med 6-4 på hjemmebane.

Pirates kom ud med masser af fart i skøjterne, og allerede indenfor det første minut var Martin Højbjerg tæt på, men hans afslutning sneg tæt forbi den fjerne opstander. Thomas Lillie i Esbjergmålet virkede usikker, og det udnyttede Tobias Ladehoff til at bringe Aalborg foran efter bare et lille minut. Aalborg kom til flere gode muligheder, men det var Esbjerg, der var tættest på, da Felix Scheel sendte pucken på overliggeren, og dommerne dømte ikke mål på isen. Ved næste spilstop var de ude for at tjekke det igennem, og her kunne de efter et par minutters videogennemgang konstatere, at pucken ikke var i nettet.
Pirates fik kampens første powerplay, og her var Pirates tæt på at komme på 2-0, men Lillie havde rystet noget af usikkerheden af sig og diskede op med et par gode redninger.
Esbjerg fik udlignet med ca. fire minutter igen af perioden, da Pirates' kaptajn, Julian Jakobsen, tabte en faceoff i egen zone, og pucken endte ved Andreas Grundtvig, der kunne skøjte ind og sende pucken sikkert i nettet bag George Sørensen.
1-1 efter 1. periode, hvor Pirates startede bedst, men Esbjerg kom til flere gode muligheder.

En spillemæssig uskøn 2. periode blev en periode, hvor Pirates flere gange måtte jagte Esbjerg føringer. Hele tre gange var Esbjerg foran i perioden, men hver gang kæmpede Pirates sig tilbage til en udligning. Der skulle et par udvisninger til, før Esbjerg kom foran 1-2 i 5mod3, hvor Craig Puffer sendte pucken ind bag George Sørensen. Efterfølgende var der lidt tumult, hvilket gav en udvisning til begge hold.
Halvandet minut gik der, så havde Pirates udlignet til 2-2, da Ian Edmondson sendte en hård aflevering mod mål, hvor Patrick Bjorkstrand kunne styre pucken i nettet.
Søren Nielsen fik bragt Esbjerg foran med 2-3, da han opsnappede pucken mellem cirklerne og skøjtede ind og kunne let sende pucken mellem benene på George Sørensen, imens der var en afventende udvisning til Charlie Curti. Men føringen varede kort, den tidligere Esbjerg spiller, Anders Koch skøjtede ind med pucken og sendte pucken ind til Stephen Anderson, der bare skulle sætte staven på pucken, så den gled ind i det tomme mål.
Det varede dog ikke længe, før Esbjerg igen var foran, da Søren Nielsen sendte et skud ind på George Sørensen, som han så ud til at have kontrol over, men den sneg sig ind i nettet til ny føring på 3-4. Men igen kom Pirates tilbage, da Pirates kom i powerplay, hvor Mikkel Højbjerg sendte pucken ind til ny udligning.
4-4 efter 2. periode, hvor Esbjerg havde føringerne, men det var Pirates, der kom tilbage.

Pirates kom ud og tog kontrol over 3. periode, hvor det var sjældent, at Esbjerg kom frem til de store chancer. Pirates havde chance på chance, men pucken ville ikke over stregen. Tobias Ladehoff havde et par muligheder, hvor han en enkelt gang kom alene mod Thomas Lillie, men han kunne ikke sende udplacere Lillie.
Esbjerg kom sporadisk til muligheder, og de fik en gylden mulighed i powerplay, hvor Esbjerg også tog deres timeout, men det var Pirates, der var tættest på, da Pierre-Olivier Morin kom igennem, men hans stav knækkede, som han hamrede til pucken.
Mod slutningen var det også Pirates, der lagde pres på Lillie i målet, men det lykkedes ikke at score det afgørende mål i ordinær tid, og derfor måtte vi ud i overtid.
I overtiden kom Pirates i overtal, men det lykkedes ikke at få sat spillet ordentligt op, hvor pucken bare blev spillet rundt uden, at man skød på mål. Da Esbjerg igen blev fuldtallige havde Esbjerg et par gode muligheder, men George Sørensen var klar.
Overtiden gav ikke nogle mål, så vi måtte ud i straffeslag, hvor det var Esbjergs Søren Nielsen, der var første skytte, hvor George Sørensen var klar med benskinnen. For Pirates var det først Patrick Bjorkstrand, men hans chance løb ud i sandet, da han forsøgte at gå fra baghånden til forhånden. Så blev det FElix Scheel for Esbjerg, og han fik ikke løftet baghånden over benskinnen. Stephen Anderson scorede for Pirates, da han listede pucken mellem benene på Lillie. Craig Puffer skulle derfor score, hvis Esbjerg skulle holde sig inde i konkurrencen, men George Sørensen tog revanche efter en halvskidt indsats i målet.

Pirates sejrede med 5-4 efter straffeslag, hvor Stephen Anderson blev den store helt med den eneste scoring. Pirates spiller næste gang på onsdag, hvor de forsvarende danske mestre, Rungsted Seier Capital, kommer forbi Gigantium Isarena.