Stor dramatik, da Pirates tog mod SønderjyskE i Bentax Isarena. Pirates var i den dominerende rolle i store dele af kampen, og kunne hive en sejr på 5-4 hjem. Pirates fik gang i powerplay til aftenens kamp, hvilket var en stor faktor til sejren.

Aalborg Pirates - SønderjyskE 5-4 (1-1, 3-1, 1-2)
Mål: 04:43 1-0 Nikolaj Carstensen (Korsgaard, Duffy), 09:13 1-1 Kasper Diedrichsen (Eller, Prapavessis), 21:24 1-2 Cameron Brown (Prapavessis, Vedel), 29:40 2-2 Martin Lefebvre (MacDonald, Sørensen), 33:10 3-2 Pierre-Olivier Morin (Spelling, Lefebvre) PP2, 33:49 4-2 Pierre-Olivier Morin (Mi. Højbjerg, Spelling) PP, 43:21 4-3 Mikkel Jensen (Eller, Harms), 45:01 4-4 Emil Bejmo (Prapavessis, Lyø) PP, 56:17 5-4 Mikkel Højbjerg (Morin, Spelling) PP,

Udvisninger: Pirates 1x10 min. (Lasse Bo Knudsen), 7x2 min., SønderjyskE 8x2 min.
Tilskuere: 0

Første kamp efter landsholdspausen, hvor Aalborg var kommet ind med flere nederlag, så pausen var blevet brugt på arbejde på de ting, der har været svagheder for Aalborg. Pausen har også betydet, at Aalborg har fået George Sørensen tilbage på holdet, mens Tobias Ladehoff stadig er ude.
Forud for kampen blev Martin Lefebvre kåret som januar måneds bedste spiller for Aalborg Pirates af Pirates Support.

Pirates dominerede stort i kampens begyndelse, hvor SønderjyskE kom til enkelte sporadiske chancer. Det var Pirates i førersædet, og det var også Pirates, der scorede kampens første mål, da Nikolaj Carstensen sendte pucken på mål, hvor returen gik op og ramte Matt Prapavessis på skulderen og trillede i mål. Ben Duffy slog ud efter pucken med hånden, og dommerne dømte først ikke mål, men efter et par minutter på videogennemgang, så endte de med den korrekte dom, hvilket var mål til Pirates. Pirates fik muligheden kort efter for at komme yderligere foran, da Pirates kom i overtal, dog lykkedes det ikke at udnytte muligheden.
SønderjyskE fik Anders Førster skadet, da han ramte uheldigt ind i banden, da han ikke fik ramt på Josh MacDonald, men mere ramte hans stav med skøjten.
SønderjyskE fik udlignet tæt under mål, hvor Kasper Diedrichsen kunne slå pucken i nettet bag George Sørensen efter en smule klumpspil foran George Sørensen. Scoringen kom på SønderjyskEs første skud på mål. SønderjyskE var mere i teten, hvilket et par udvisninger indenfor kort tid til Kirill Kabanov var resultatet af. Dog fik Pirates redet stormen af, og kunne igen fokusere på det offensive spil.
Da Pirates igen var fuldtallige var det igen Pirates, der satte sig mere på spillet, og kom til de store chancer. Cody Donaghey havde muligheden, hvor han sendte den på stolpen, og Martin Højbjerg tilkæmpede sig plads foran Patrick Galbraith, men Galbraith fik gjort sig bred nok til en redning.
1-1 efter 1. periode, hvor det var Pirates, der var mest i teten, men SønderjyskE var farlige, når de fik muligheden.

Pirates fik en mindre god start på 2. periode, da SønderjyskEs Cameron Brown kom frem til afslutning fri mod mål, og sendte den i nettet. Et skud, som George Sørensen normalt ville have reddet, men han virkede en smule usikker i målet. Pirates arbejdede videre, og Ben Duffy kom igen til en mulighed, men pucken gled igen af staven, inden at han kunne komme til afslutning.
Pirates fik igen muligheden i powerplay, men det virkede tandløst og uden den store idé, og SønderjyskE havde let ved at slå det i stykker, og Oliver Gatz, der kom direkte fra udvisningsboksen, kom alene mod George Sørensen, hvor Gatz slet ikke fik en afslutning sendt afsted.
Pirates fik kæmpet sig på 2-2, hvor George Sørensen sendte pucken op til Josh MacDonald, der fik sendt en afslutning afsted, mens Martin Lefebvre fulgte op på returpucken og sendte den i nettet til en fortjent udligning efter spil og chancer.
Pirates fik muligheden i 5mod3 i 26 sekunder, og der skulle Pirates kun bruge 9 sekunder, før pucken lå bag Patrick Galbraith, hvor Pierre-Olivier Morin afrettede afleveringen fra Thomas Spelling. Bare et halv minut senere, var det igen den samme konstellation, der gjorde det til 4-2. Denne gang var det Spelling med en skudfinte, der fik Galbraith ud af position, og Morin kunne let sende pucken i nettet.
Stor dramatik med bare 16 sekunder igen af perioden, da Jeppe Jul Korsgaard får muligheden for at score i undertal. Patrick Galbraith redder, og Julian Jakobsen slår ham på skinnerne efterfølgende, hvor der brød store tumult, startende med, at Galbraith slår Julian ned med målmandsstaven. Da holdene var blevet skilt fra hinanden af dommerne, valgte Cody Donaghey at give Brendan Harms en crosschecking i ryggen efter, at de så ud til at have udvekslet et par ord.
4-2 efter 2. periode, hvor Aalborg fik gang i powerplay med et par mål fra Pierre-Olivier Morin

SønderjyskE kom ud og jagtede et tidligt reduceringsmål, og det fik de også ved Mikkel Jensen, der blev spillet helt fri foran George Sørensen, og han svigtede ikke. SønderjyskE kom i powerplay, da Jeppe Jul Korsgaard ramte Patrick Galbraith, dog så det ud til, at han blev ført ind i ham. Det blev et powerplay, hvor SønderjyskE fik udlignet ved Emil Bejmo, da han var først over en returpuck efter et skud i benskinnen fra Rasmus Lyø. SønderjyskE havde vendt kampen på hovedet indenfor de første fem minutter af 3. periode.
Kirill Kabanov blev ramt på munden af et skud fra Nikolaj Carstensen, og han udgik fra kampen, da han skulle ud og tjekkes.

Pirates var en smule på hælene, hvor det var SønderjyskE, der begyndte at kunne lugte mulige point i en kamp med en decimeret offensiv mod et Pirates-hold, der var i næsten stærkeste opstilling.
Med små fire minutter igen fik Pirates muligheden i powerplay, da Mads Eller blev udvist for en slashing. Det udnyttede Pirates til at komme foran med 5-4, da Mikkel Højbjerg fik muligheden i slottet, og selvom afslutningen var forkølet, så sneg den sig over stregen til føring, og SønderjyskE skulle nu jagte en udligning. Med lidt over et minut satsede SønderjyskE uden målmand, og med et minut igen tog Mario Simioni sin timeout.
SønderjyskE fik ikke sat spillet op, da man havde taget målmanden ud, og Aalborg kunne kæmpe en sejr hjem. Med sejren kunne Pirates som minimum holde forspringet til Herning, der eller begyndte at komme tættere på.

Pirates spiller næste gang på torsdag, hvor turen går til Esbjerg, hvor der er kampstart kl. 19.00. Der vil komme link til stream op på Metal Ligaens hjemmeside i løbet af torsdagen.

Pirates TV: Interviews efter 5-4 over SønderjyskE Pressemeddelelse: J-dag hos Aalborg Pirates