I weekenden er der ishockey i international klasse i Sparekassen Danmark Isarena, og vi vil komme med en lille gennemgang af de forskellige hold, som Pirates spiller mod i løbet af de kommende dage.

Søndag aften skal Aalborg Pirates spille den sidste kamp i denne gruppe ved Continental Cup, og modstanderen bliver lettiske Olimp Riga. Et hold, der primært består af lettiske spillere, der spænder aldersmæssigt fra 17 år som den yngste, der er backen, Elvis Laskovs og til den ældste på 40 år, der er forward, Aleksejs Sirokovs, der dog står som skadet i øjeblikket, men ellers er der også en back på 40 år, Georgijs Pujacs, der også er kaptajn på holdet.

Af tidligere spillere fra klubben kan man finde Kirils Galoha, der nu spiller i Frederikshavn White Hawks, men ellers er der ikke den store tilkobling til Metal Ligaen, og så alligevel. Målmand, Andrey Bonch-Bruevich, er måske ikke en spiller, der er mange, der kender, men han har været omkring Frederikshavn tilbage i 2018/19 sæsonen, hvor han var på deres reservehold samt U20-holdet. Sæsonen efter vendte han tilbage til Olimp Riga, hvor han har været med til at vinde mesterskabet i 2019/20 sæsonen.
En spiller på holdet, der skal holdes et særligt øje med er forward, Mikelis Redlihs, der kommer med 13 års VM-erfaring for Letland. Han har ligeledes spillet en del sæsoner i KHL, hvor han har produceret rigtig godt på det lokale Dinamo Riga hold, der spiller med i KHL.

Der er ikke meget historie omkring holdet, men de vandt grundspillet i 2019/20 sæsonen, hvor slutspillet blev aflyst, mens de sidste sæson blev nummer 2 i grundspilet, men sejrede i slutspillet. I denne sæson ligger de i øjeblikket på 4. pladsen i ligaen med 17 point for 11 kampe, men de er hele 18 point efter topholdet, Mogo, der har 35 point i 13 kampe. Dog har de en lille buffer ned til HS Riga på 5. pladsen i ligaen.

Mens Sheffield, Gomel og Aalborg Pirates alle var direkte kvalificeret til gruppen, så var Olimp Riga igennem kvalifikationsspil, og der var spænding på i gruppen, da tre hold alle endte med seks point, men Olimp Riga var et mål bedre end Sokil Kyiv og to mål bedre end Ferencvaros i det indbyrdes regnskab. Havde Olimp lukket et mål mere end mod Ferencvaros og tabt 1-4 i stedet for 1-3, så havde der været tre hold, der havde stået helt lige, hvor de havde vundet en kamp og tabt en kamp hver indbyrdes alle med resultatet 4-1.
Som kvalifikationshold, så må man forvente, at Olimp er det svageste hold, men man skal ikke dømme nogle hold ude på forhånd, og dette rutinerede lettiske hold kan sagtens drille de øvrige hold i gruppen.

WELCOME TO OLIMP RIGA


Nederlag mod Sheffield efter drama Coronapas skal fremvises i Sparekassen Danmark Isarena.