Mens Piratskudens stjerner brillerer i spotlighten på isen og deres person nyder stor respekt og nærmest tilbedelse fra de mange fans, er der et par håndfulde entusiaster bag kulisserne, som sørger for at isens helte kan have optimale betingelser.Det kan være holdledere og materialemænd, og dem er der en halv snes stykker af omkring Piratskudens helte.

Virket i 41 år
En af dem er den 74-årige pensionist Flemming Heiberg, der har virket i ikke færre end 41 år i kulissen, først hos de allermindste, der ikke selv kunne spænde hockeyskøjterne, til nutidens professionelle Piratstjerner, der også vartes op, dog på en lidt anden måde.
Flemming Heibergs karriere går fra holdleder, materialemand, buschauffør - såvel lokalt som ud i Europa - for at slutte som holdleder og ikke mindst, som han selv betegner det: Altmuligmand.
Sidstnævnte job medfører at Flemming Heiberg seks af ugen syv dage hver morgen kl. 8.00 og indtil middag er at finde i kælderen i Gigantium, hvor han rydder op, sætter fotos på væggene og maler. Således brugte han for et par år siden hele sommeren til at male samtlige otte væge i Piraternes rum.

Orden i focus
Det med oprydningen stammer fra, da tjekkiske Pavel Zabojnik var træner.
-Zabojniks motto var. Der skal være orden i det hele. Er der ikke orden uden for isen, er der heller ikke orden i spillet på isen, siger Flemming Heiberg, der husker en pudsig episode med anfører Julian Jacobsen og fortsætter:
-Hver spiller har to håndklæder i omklædningsrummet, og en dag kom Julian og sagde, at han kun kunne finde det ene af sine håndklæder. Jeg svarede ham, at det var ærgerligt. Så måtte han da bare købe et nyt. Dagen efter kom Julian så med et nyt håndklæde, og så blev der ikke talt mere om det.

Hyret af Bugge
Flemming Heibergs indgangsvinkel og indsats i AaB Ishockey startede i oktober 1976, da hans to drenge, Christian og Thomas, ville spille ishockey:
-Jeg blev straks ansat af Sven Bugge, der mente, at når jeg alligevel stod og så på, kunne jeg lige så godt hjælpe til. Derfor blev jeg ansat som holdleder sammen med Leif Jacobsen, der også havde en søn på holdet. Vi svingede godt sammen og fulgte dette begynderhold hele vejen til og med de blev junior B-spillere.
-Leif havde mest forstand på det, der foregik på isen, så det stod han for, mens jeg tog mig af orden og disciplin. Samtidig fik vi gode trænere – blandt andre Per Viggo Jacobsen - der spillede på eliteholdet, hvilket var stærkt medvirkende til, at vi vandt en række JM og DM.
Flemming Heiberg stoppede i ungdomsafdelingen i 1990 samtidig med at hans ”drenge” vandt junior DM.

Altmuligmand
I stedet tog han plads bag rattet i den lejede bus, når det gjaldt eliteholdets udeture.
Da Fleming Heiberg i 2010 gik på pension, var det samtidig slut med at agere buschauffør.
I stedet blev han altmuligmand med arbejdsområde hver formiddag i Gigantium, og skulle der manglede en holdleder til en udekamp, så springer altmuligmanden med på bussen. Han er på plads til samtlige Metalligakampe i Bentax Isarena. Ikke for at servicere spillerne. Det gør han seks formiddage om ugen. Men for at sætte sig på sin tilskuerplads og her hjælpe Piratmandskabet til sejr.

10 vigtige mænd
Flemming Heiberg er en af fire holdledere, der har været med i rigtig mange år. Aksel Lønvig og John Nordby har begge været med i imponerede 35 år, mens Henrik Pedersen er sidst ankomne.
Af de seks materialemænd har Henrik Hansen med 35 år længst anciennitet. Men også Jesper Christensen, Christian Nielsen, Brian Søgaard, Claus Thomsgaard og Arly Hansen har adskillige sæsoner bag sig som materialemænd. De 10 servicemænds virke spænder fra 41 til 6 år, og de bruger mellem 25 og 8 timer om ugen på at klargøre Piratskudens videre togt. Imponerende.

Rungsted venter
Alle såvel holdledere som materialemænd har været i funktion og gjort sit til, at Piratmandskabet kan yde det maksimale, når de danske mestre fra Rungsted tirsdag aften gæster Bentax Isarena.

Flemming Heiberg – anno 1978

Flemming Heiberg – anno 1978

 

Flemming Heiberg – anno 2019

Flemming Heiberg – anno 2019

 

Mændene bag Piratmandskabet: De er fra venstre: Jesper Christensen, Henrik Hansen, Christian Nielsen, Claus Tougaard, John Nordby, Aksel Lønvig, Flemming Heiberg og Henrik Pedersen. Fraværende: Brian Søgaard og Arly Hansen.


Pirates er også skudt til tops på tilskuerbarometeret Optakt: Aalborg Pirates - Rungsted Seier Capital