Har du ikke allerede købt billet til søndagens finaleopgør i Sparekassen Danmark Isarena, så er der god grundt til, at få det gjort.

Aalborg Pirates bragte sig foran med 3-1 i finaleserien mod Herning Blue Fox, efter man vandt med hele 6-2 i Herning fredag aften.

Der var ellers stor forskel på de to scenarier, som kunne udspille sig i Herning fredag aften.

Enten kunne Aalborg Pirates sikre sig matchbold til søndagens opgør på hjemmebane, ellers kunne gæsterne udligne serien.

Det afspejlede sig også i kampen, hvor begge holdene kom hæsblæsende fra start.

Efter blot tre minutter lykkedes det gæsterne fra det kolde nord at få bragt sig foran med 1-0, da Aalborg-kaptajn Julian Jakobsen sendte pucken i netmaskerne.

Allerede et minut efter fik hjemmeholdet dog udlignet til 1-1, da Brett Perlini fik sendt pucken forbi Aalborg-keeper George Sørensen.

I anden periode fik piraterne et godt tag på midtjyderne, og her lykkedes det aalborgenserne at få bragt sig foran med både 2-1 og 3-1.

Det var Trevor Gooch som - med lidt hjælp fra en Herning-skøjte – fik scorede til 2-1, mens Patrick Bjorkstrand lykkedes med at score på sin gamle hjemmebane til 3-1 i poweplay.

Netop powerplay-muligheder fik nordjyderne en del af. Hjemmeholdet var tændt, og i nærmest alle mulige scenarie fik Herning-spillerne gået til piraterne.

Kort inde i tredje periode skete det endnu en gang, da Jonathan Racine-Clarke blev sendt i bad, efter at have lavet en check to the head på Anders Koch, der ligeledes måtte en tur i omklædningsrummet for at blive tjekket.

Det gav piraterne fem minutters powerplay, og her fik Victor Rolin Carlsson udbygget piraternes føring til 4-1 indenfor den tidsbegrænsning, som gjorde, at aalborgenserne fortsat var i powerplay i tre minutter.

Med fem minutter tilbage af kampen prøvede hjemmeholdet endnu en gang lykken med at tage sin målmand ud. Det var lykkedes i Aalborg tirsdag, hvor man fik udlignet med 53 sekunder igen, og tvang kampen i overtid.

Og det endte med at lykkedes at få scoret endnu en gang, for kort tid efter fik Mathias Bau Hansen nemlig udlignet til 2-4.

Piraterne tog kort efter målet sin anden udvisning i kampen. Det var endnu en gang Ian Edmonson, som måtte ud at sidde i boksen, og det udnyttede Herning-spillerne til igen at tage målmanden ud og erstatte ham med en markspiller, sådan at man spillede seks mod fem.

Denne gang var det dog piraterne, som kunne juble, for efter Julian Jakobsen fik erobrede pucken i egen zone, sendte han den direkte ned i det tomme Herning-mål.

Det holdt dog ikke hjemmeholdet fra at prøve igen. Kampens sidste minutter spillede Herning endnu en gang med tomt mål, og endnu en gang udnyttede piraterne det, da Patrick Bjorkstrand nok en gang fik scoret mod sin barndomsklub til 6-2.

Mens sekunderne tikkede ud, gjorde Hernings mulighed for at få udlignet det samme. Da slutfløjtet lød, kunne Aalborg-spillerne juble, for man havde nemlig lige vundet den fjerde finalekamp med hele 6-2, og det betyder, at Aalborg Pirates har sikrede sig matchbolden til søndagens opgør på hjemmebane.

Så har du ikke allerede købt billet til søndagens finaleopgør i Sparekassen Danmark Isarena, så er der god grundt til, at få det gjort.

Kampfakta

Periodecifre: 1-1, 0-2, 1-3

Mål: 0-1 Julian Jakobsen (02.53), 1-1 Brett Perlini (04.05), 1-2 Trevor Gooch (26.54), 1-3 Patrick Bjorkstrand (28.43), 1-4 Victor Rolin Carlsson (45.39), 2-4 Mathias Bau Hansen (55.23), 2-5 Julian Jakobsen (57.09), 2-6 Patrick Bjorkstrand (58.34)

Udvisningsminutter: Herning 33, Aalborg 4

Sparekassen Danmark Isarena bliver Danmarks største hjemmebane Den skuffende følelse fra i tirsdags kan bruges fredag, siger Ronny Larsen