Aalborg Pirates har allerede søndag mulighed for at invitere 1000 ekstra til finalehockey.

Velkommen i Sparekassen Danmark Isarena, som nu er Danmarks største isarena.

Og nej, du har ikke brug for briller, du ser helt rigtigt.

Det er nemlig sådan, at det nu er muligt for Aalborg Pirates at invitere endnu flere til ishockey i Aalborg.

Førhen kunne der maksimum være 5000 tilskuere i Sparekassen Danmark Isarena, nu kan hele 6000 indtage en plads, når Aalborg Pirates spiller kamp. 

- I princippet har der altid været plads til 6000 tilskuere, konstaterer Billet og Marketingansvarlig Thomas Simonsen og uddyber.

- Dengang man fik lavet den oprindelige brandtekniske godkendelse tilbage i 2006, tog man højde for, at der kunne være en stor koncert på isen, og det har påvirket beregningen af den maksmimale personbelastning for Sparekassen Danmark Isarena,

Isarenaens brandsikkerhed er dimensioneret til at kunne håndtere en stor scene opstilling med 5000 tilhørende koncertgæster, og da der er forskel på, om der står en stor scene midt på isen med højtalere og andet brandfarligt materiale, eller om der spilles en ishockeykamp, har der altid været en stor robusthed i bygningen, når den blev anvendt til Ishockey.

Gennem de seneste år har der været stor efterspørgsel på Aalborg Pirates hjemmekampe. Særligt slutspillet og nytårskampen mod Frederikshavn bliver hurtigt udsolgt. Derfor besluttede Aalborg Pirates sig for at undersøge sagen for at imødekomme efterspørgslen efter dette års Metal Final4.

- Vores sportslige sektor har naturligvis vurderet, at vi ikke på noget tidspunkt vil stå i en situation, hvor vi spiller ishockey og samtidig har en scene midt på banen, og derfor kunne vi revurdere personbelastningen, som kan hæves til 6000 personer, forklarer Thomas Simonsen.

- Det er klart, at det betyder rigtigt meget for vores store kampe, som finalerne nu og ikke mindst Danmarks største hockeykamp mellem jul og nytår mod Frederikshavn, at vi nu har 1000 ekstra pladser, udtaler direktør for Aalborg Pirates Lars Laursen med et smil på læben, for det er klart, at han som kassemester i klubben nu kan se hen imod en større økonomi i nogle kampe.

Men selvom 1000 flere nu kan finde vej til Sparekassen Danmark Isarena, så er det ikke ensbetydende med, at det har krævet en masse ændringer for klubben.

På tilskuerpladserne har der nemlig altid været plads til 6000 mennesker, så det har derfor ikke været nødvendigt at bygge om eller til. Flugtvejene var også allerede til dette antal, når der kun var is og spillere på banen samtidig.

Desuden er der nu ekstra tilskuerpladser på balkonen, som ikke har været regnet med i antal pladser førhen. Derfor kan de ekstra tilskuere tillades, uden at det går ud over udsynet til banen.

Aalborg Pirates har derfor allerede søndag mulighed for at invitere 1000 gæster mere til den femte finalekamp mod Herning Blue Fox.

Billetterne til opgøret er dog allerede revet væk, og derfor er der meget få tilbage. Så skal du have fingrene i en plads, inden det er for sent, så kan du finde din billet her: https://shop.aalborgpirates.dk/kampe/finale5-2023 


Fuld fokus er vejen til sejren ifølge Tobias Ladehoff. Aalborg Pirates sikrer sig matchbold til femte finalekamp