En ofte brugt eller måske rettere misbrugt vending: Det er efterhånden svært at bevare pessimismen. Det må også gælde for Piratskudens fortsatte sejlads.

Tirsdag aftens fine sejr over Herning gav svar på især tre vitale ting. Deltagelsen i Final 4 blev definitivt sikret. I George Sørensen har vi Metalligaen bedste målmand. Det kunne ligne et scoop at indlemme Thom Flodqvist i Piratbesætningen.

Final 4 venter
Med sejren kom Pirates op på 31 point og med kun tre spillerunder tilbage (de fire bedst placerede efter 16 spillerunder kvalificerer sig til Final 4) kan Piratskuden ikke indhentes. Frederikshavn og Rungsted er favoritter til at sikre sig de næste pladser, og mon ikke Sønderjyske tager sig af den sidste plads.

Thomas Bjuring kan allerede nu starte sit oplæg til DIU om værtskabet for Final 4 fredag 31. januar og lørdag 1. februar. En fyldt Bentax Isarena er klar til at tage imod.

Final 4 var samtidig første trin på tre-trins-raketten. Næste trin på affyringsrampen er kvalifikation til slutspillet og en semifinaleplads. Så venter tredje trin: Guld- og sølvvalsen. Det er tilladt at tænke stort.

Georg i superform
Den kun 1,75 cm høje Georg Sørensen er vokset kamp for kamp for i de seneste at have været Piratskudens bedste. Også mod Herning præsterede han en række superredninger – ikke mindst de par gange, at hans ellers påpasselige backer tillod en Herning-angriber at få frit løb mod mål.

Men generelt ros til et Piratmandskab, som ikke var oppe for fuld damp de to første perioder, hvor uldjyderne udviste mere gnist og energi – var simpelt hen først på pucken. Til gengæld var Piratmandskabet mere oppe i fart i tredje og afgørende fase af spillet, hvilket også gav sig udslag i ikke blot flot og chanceskadende ishockey, men nok så vigtigt - afgørende scoringer.

Endelig. Ros for at bevare roen og overblikket, selv om et tændt Herningmandskab spillede lige til grænsen – måske ind imellem også over. Kun en 2 minutters udvisning. Sådan.

Thom et scoop
Den svenske investering i form af Thom Flodqvist kan vise sig at være et virkeligt scoop. Til trods for at den 29-årige svensker mødte op uden megen spilletid i hans hidtidige klub Kristianstads og uden at have været på is eller kende sine nye medspillere, fik han en drømmedebut med 1 mål og 2 assist.

1-0-scoring i power play.

3-1 som assist til Thomas Spellings scoring

4-1 som assist til Pierre-Olivier Morins scoring i power play.

Thom Flodqvist startede på isen i fjerdekæden sammen med Jonas Jakobsen og Emil Marcussen. Træner Garth Murray så hurtigt, at formen hos hans nye forward ikke fejlede noget og gav ham derfor større ansvar samt spilletid i power play.

Topper tilskuerbarometeret
Nu venter tre kampe: Fredag ude mod Rødovre samt tirsdag 29. oktober og fredag 1. november hjemme mod henholdsvis Sønderjyske og Esbjerg. Herefter er der på grund af landskampe pause til 12. november, hvor de formstærke danske mestre fra Rungsted kommer på besøg.

På ny fuldt hus i Bentax Isarena, hvor der har været pænt tilskuerfremmøde i sæsonens første kampe. Så pænt et fremmøde at Pirat ikke blot topper pointtabellen, men også tilskuerbarometeret.

Tag bare tirsdagens tilskuertal:

Herlev-Odense………….790.

Esbjerg-Rungsted….  1.365.

Rødovre-Sønderjyske…963.

Pirates-Herning……….2.573.

Spillerstatistkken
Efter en mindre scoringspause fandt Thomas Spelling igen vej til netmaskerne og havde foruden en scoring og to assist. Spelling topper nu igen alene pointlisten med 15 point for 4 mål og 11 assist. Hvad kan det ikke blive til, når han får sin ”legekammerat” Felix Scheel med igen. På de næstfølgende pladser følger Pierre-Olivier Morin med 13 point (7 + 6) og Anders Krogsgaard med 12 (2 + 10).

Her følger spillerstatistikken efter 13 runder:


Aalborg Pirates storleverandør til landholdet VIDEO: Interviews med Thom Flodqvist og Ronny Larsen