Fredag aften var SønderjyskE på besøg i Sparekassen Danmark Isarena til generalprøve på Metal Final4 semifinalen. Pirates spillede to stærke perioder, hvilket var nok til at sikre en sejr på 5-1, hvor Trevor Gooch blev dobbelt målscorer.

Fredag aften var der forsmag på den ene af de to semifinaler ved Metal Final4 i Sparekassen Danmark Isarena, da Aalborg Pirates tog mod SønderjyskE. Pirates kom til kampen med fire sejre i træk, hvor den ene har været i straffeslag, mens SønderjyskE kom med kun tre sejre i de seneste 10 kampe, hvor den ene af dem kom i Aalborg i starten af året.

Til kampen var Pirates uden backen Nikolaj Carstensen, mens SønderjyskE var uden backerne, Marco Petersen og Rasmus Lyø samt forwards Anders Biel, Mathias Borring Hansen, Mikkel Skov og Cam Spiro til kampen.

Målmandsduellen stod mellem George Sørensen for Aalborg Pirates og Patrick Galbraith for SønderjyskE.

Det var SønderjyskE, der kom til kampens første mulighed, men Nikolaj Krags afslutning havde George Sørensen ikke de store problemer med. Derefter stod der Pirates på det meste, og efter 3½ minut, så fik kaptajn, Julian Jakobsen, serveret pucken, og han kunne uden de store problemer sende den i nettet til nordjysk føring.
Det var Pirates, der blev ved med at være i teten med masser af puckkontrol i offensiv zone, som man havde set i de seneste kampe, hvor man i udekampene var tæt på at smide det hele over styr.
Pirates fik kampens første powerplay, og som powerplayet har generet på det seneste for Pirates, så er det meget tæt på en scoring, og det endte det også med denne kamp. Victor Rollin Carlsson var sidste mand på pucken, der blev hamret i nettet over handsken på Galbraith.
2-0 efter 1. periode til Pirates kunne man ikke sætte det store på.

Allerede i starten af 2. periode fik Pirates en gylden mulighed, da SønderjyskE var for mange spillere på isen. Powerplay var noget af det, som Oskar Drugge var blevet spurgt ind til i interviewet på TV2 Play, hvor han nævnte, at det var begyndt at klikke på det seneste, og det var en vigtig del af spillet, hvis man skulle gå langt i sæsonen. Denne gang endte det dog bare med et par afslutninger uden scoring.
SønderjyskE fik muligheden i powerplay, da Pirates blev dømt for at have for mange spillere på isen, og i løbet af det powerplay var der en smule dramatik, da Jeppe Jul Korsgaard ramte Charlie Combs fra en blind vinkel, men efter gennemgang på video blev det kun til en udvisning i to minutter. I samme moment gik Valdemar Ahlberg på Korsgaard, og han røg med ud i boksen. Powerplay gav ikke de store muligheder for SønderjyskE, og Pirates kunne ånde lettet op.
SønderjyskE fik endnu en mulighed i powerplay, og denne gang fik de pucken over stregen, men efter at dommerne havde kigget det igennem, så kom de frem til, at pucken var sparket ind, og derfor blev målet annulleret.
Thomas Spelling havde muligheden for at bringe Pirates foran med 3-0, men bare tyve sekunder senere, så var det Max Tjernström, der havde reduceret til 2-1. Det var SønderjyskE, der havde overtaget teten, og det var SønderjyskE, der kom til de fleste muligheder.
Kirill Kabanov havde pucken i nettet med et par minutter igen, og igen måtte dommerne ud for at kigge video i gennem, men de blev hurtigt enige om, at pucken var sparket i nettet, hvilket det også var tydeligt at se på billederne.
2-1 efter 2. periode, hvor det var SønderjyskE, der var i teten, og kom frem til de største muligheder, og dommerne fik testet video systemet et par gange.

Pirates skulle forsvare føringen eller forsøge at udbygge den, men det var SønderjyskE, der var nærgående i periodens begyndelse. Dog kunne Pirates ånde en smule op, da Tobias Ladehoff satte fart gennem midten, og lagde afleveringen til Thomas Spelling, der sikkert udnyttede muligheden til Pirates' føring til 3-1.
Kort efter scoringen fik Pirates endnu en mulighed i powerplay, og det lignede en lille afgørelse af kampen, da Trevor Gooch blev efterladt helt fri foran Galbraith i målet, hvor han sikkert kunne sende pucken i nettet til 4-1 efter fornemt opspil fra Julian Jakobsen.
Det blev også til 5-1 ved Trevor Gooch, da han modtog pucken fra Ben Carroll, der havde opsnappet pucken i midtzonen og sendte Gooch mod mål, hvor han hamrede den ind ved den nærmeste stolpe.
Det var Pirates, der var i puckkontrol, og SønderjyskE var kun sporadiske muligheder, som George Sørensen ikke havde de store problemer med.

Tiden løb stille og roligt af uret, der arbejdede til Pirates' fordel, og Pirates kunne notere sig en sejr og tre point i toppen af Metal Ligaen, hvor der blev lagt lidt afstand til Herning Blue Fox, der kommer på besøg i Sparekassen Danmark Isarena på onsdag. Allerede i morgen spiller Pirates igen, når turen går til Bitcoin Arena i Rungsted.

Kampfakta:
Aalborg Pirates - SønderjyskE 5-1 (2-0, 0-1, 3-0)
03:37 1-0 Julian Jakobsen (Korsgaard, Kabanov)
08:50 2-0 Victor Rollin Carlsson (Kabanov, Drugge) PP
32:55 2-1 Max Tjernström (Ahlberg)
44:15 3-1 Thomas Spelling (Ladehoff)
46:58 4-1 Trevor Gooch (Jakobsen, Spelling) PP
48:44 5-1 Trevor Gooch (Carroll, Bjorkstrand)

Udvisninger:
Pirates: 3x2 min.
SønderjyskE: 5x2 min.

Tilskuere: 3329

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Rungsted SC-Aalborg Pirates Afterparty med cocktails og trøjeauktion