Kampen måtte ud i overtid, før vinderen blev fundet.

Med to sejre i bagagen kunne Aalborg Pirates tirsdag aften sikre sig matchbolden til det fjerde finaleopgør i Herning fredag, det blev dog ikke realiteten, da en sen Herning-scoring tvang kampen ud i overtid, og her vandt midtjyderne 3-2.

Piraterne kom heller ikke bedst fra start.

En dum udvisning af Lasse Bo Knudsen fem minutter inde i kampen gav gæsterne kampens første powerplay, og det fik midtjyderne udnyttet.

Det var ellers piraterne der i lang tid formåede at holde i pucken og køre udeholdet rundt, inden Mads Christensen fik skudt gæsterne på 1-0.

Der skulle dog ikke gå længe før hjemmeholdet fik svaret igen. Blot to minutter efter fik Mikkel Højbjerg nemlig nemlig udlignet til 1-1.

Trods to powerplay muligheder til piraterne lykkedes det ikke hjemmeholdet at få bragt sig foran med 2-1, inden pausefløjtet lød.

Aalborg-spillerne skulle dog få muligheden endnu en gang, da man begyndte anden periode i powerplay efter tumult i de døende sekunder af anden periode.

Og tredje gang var skam lykkens gang, for Aalborg-kaptajn Julian Jakobsen fik nemlig endelig udløst forløsningen, som man havde savnet i første periode.

Efter blot ét minut fik han bragt hjemmeholdet foran med 2-1.

Det var dog langt fra overstået. Gæsterne kom stadig frem til flere chancer. Man fik blandt andet sendt pucken på stolpen godt halvvejs i perioden.

Mens minutterne stille tikkede ud og kampen nåede sin ende, stod der fortsat 2-1 til hjemmeholdet, men to Aalborg-udvisninger til piraterne gav gæsterne en fem mod tre mulighed, som kunne ende med at koste føringen.

Piraterne fik flot afværgede Herning-spillernes høje pres og skud på mål, og man holdt gæsterne fra at få udlignet.

I kampens døende minutter pressede begge klubberne på for at få scorede kampens næste og afgørende mål. Målet der enten ville udligne og tvinge kampen i overtid, eller målet der ville udbygge føringen og næsten sikre sejren.

Med to minutter igen tog gæsterne målmanden ud for at få en ekstra markspiller på isen i et sidste forsøg på at få udlignet.

Det endte med at give pote, og med ét minut tilbage af den ordinære spilletid fik midtjyderne endelig forløsning, da Mathias From hamrede pucken i nettet til 2-2.

Det tvang kampen ud i overtid og en fjerde periode.

Her kom begge klubber ud med troen på en sejr, men det blev kun en realitet for gæsterne.

Efter små to minutter fik Tristan Pomerleau nemlig scoret det afgørende mål til 3-2, dermed står der nu 2-1 til Aalborg Pirates i finaleserien.

Kampfakta

Periodecifre: 1-1, 1-0, 0-0, 0-1

Mål: 0-1 Mads Christensen (06.36), 1-1 Mikkel Højbjerg (08.27), 2-1 Julian Jakobsen (20.51), 2-2 Mathias From (59.04), 3-2 Tristam Pomerleau (62.37)

Udvisningsminutter: Aalborg 12, Herning 8