Tirsdag er det muligt for piraterne at bringe sig foran med 3-0 i finaleserien, når piraterne tager mod Herning Blue Fox hjemme i Sparekassen Danmark Isarena.

Det er altid farligt at spille en kamp nummer to, når man har vundet den første stort. Men det blev ikke et problem for Aalborg Pirates, der søndag vandt med 4-3 over Herning Blue Fox i den anden finalekamp.

Dermed fører nordjyderne nu finaleserien med 2-0 forud for det tredje opgør, som spilles i Sparekassen Danmark Isarena tirsdag klokken 20.15.

Det startede ellers ikke for godt for aalborgenserne. Det var nemlig hjemmeholdet, som fik scoret kampens første mål og bragt sig foran med 1-0 efter blot et minut.

Aalborg-spillerne fik dog efterfølgende udlignet til 1-1 og bragt sig foran med 2-1 i kampens første periode. Målene blev scoret af Matt Salhany og Kiril Kabanov.

Og små to minutter før slutfløjtet af anden periode lød, fulgte Trevor Gooch trop, da han sendte pucken i nettet til 3-1.

Tredje periode var dog en helt anden sag, for her var det hjemmeholdet, som fik momentum.

Efter seks minutter fik Mathias Bau reducerede til 3-2, og blot to minutter efter udlignede Phil Marinaccio til 3-3.

Begge hold kom frem til flere chancer i resten af tredje periode, men ingen formåede at få scoret.

Med godt og vel halvandet minut tilbage af perioden blev Ian Edmonsson sendt i boksen for tripping, og det gjorde periodens døende minutter ekstra spændende.

I det sidste sekund formåede hjemmeholdet at ramme overliggeren, men da begge hold var foruden flere mål, måtte man ud i overtid for at få kampen afgjort.

Der skulle dog ikke gå mere end små tre minutter, før det lykkedes Martin Højbjerg at sende pucken forbi Herning-keeperen, hvilket bragte piraterne foran med 4-3 og gav dem sejren.

Piraterne kørte derfor fra Herning med endnu en sejr, hvilket betyder, at man nu fører serien med 2-0 forud for det tredje finaleopgør, der spilles tirsdag klokken 20.15.

Kampfakta

Periodecifre: 1-2, 0-1, 2-0

Mål: 1-0 Mathias From (01.09), 1-1 Matt Salhany (09.08), 1-2 Kiril Kabanov (13.42), 1-3 Trevor Gooch (37.31), 2-3 Mathias Bau Hansen (46.21), 3-3 Phil Marinaccio (48.45), 3-4 Martin Højbjerg (62.48)

Udvisningsminutter: Herning 2, Aalborg 4

Sen Herning-scoring kostede piraterne sejren Piraterne skal kigge fremad, siger George Sørensen