Til trods for at Aalborg Pirates var bedst i store dele af dagens kamp mod SønderjyskE, måtte det nordjyske tophold se sig slået i overtid med cifrene 1-2. Aalborg Pirates skabte ellers de største chancer, men heldet og de sidste marginaler manglede i de afgørende momenter af kampen.

Aalborg Pirates – SønderjyskE 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)
Mål: 26:07 0-1 William Pelletier (Krag-Christensen, Lyø), 41:37 1-1 Matt Salhany (Giroux), 63:30 1-2 Villiam Haag (Pelletier, Krag-Christensen) PP

Udvisninger: Pirates 3x2 min., SønderjyskE 5x2 min.
Tilskuere: 2783

Aalborg Pirates satte sig hurtigt på dagens opgør, og kom også frem til kampens første chancer, hvor Matt Salhany blandt andet var utroligt tæt på at bragt piraterne i front efter blot to minutter, men pucken sprang fra ham i sidste moment.

Det nordjyske tophold fik også pucken i netmaskerne efter seks minutter. Jeppe Jul Korsgaard fik lagt pucken ind til Kirill Kabanov, som afsluttede første gang. Patrick Galbraith fik benskinnen i vejen, men pucken lå stadig i feltet, og efter en større tumult, fik Julian Jakobsen prikkede pucken ind over stregen. Desværre for kaptajnen forblev stillingen 0-0 efter et længere videogennemgang fra dommerne.

Det var ikke meget gæsterne fra Sønderjylland kom til i første periode, men efter ti minutter var det tæt på at gå galt, da Daniel Galbraith sendte et skud afsted, som blev styret af William Boysen i slottet. Heldigvis pralede pucken af på George Sørensens stolpe.

De sidste ti minutter blev mere fysiske og lidt tættere end de første ti som Aalborg sad på. Chancerne blev færre, men med fem minutter igen var det utroligt tæt på at piraterne kom foran. Korsgaard modtog pludselig pucken efter et udsprang fra banden, og med nærmest frit mål forsøgte Korsgaard at sende en førstegangsafslutning afsted med baghånden, men Galbraith kom flyvende og reddede med kroppen.

Skarpheden til forskel

Dermed stod det forsat 0-0 efter første periode, som begyndte med et længere overtal til gæsterne. Et overtal som det nordjyske boxplay flot fik klaret uden de helt store chancer mod mål. I den anden ende var Tommy Giroux tæt på at udnytte en fejl fra Galbraith, som dog kom tilbage og fik sendt afslutningen over mål.

Efter seks minutter uden de helt store chancer af anden periode bragte SønderjyskE sig foran på en kontra. Aalborg blev fanget i et pres, og det gav William Pelletier en friløber. Her slog canadieren til med en baghåndsafslutning i nettaget bag en chanceløs George Sørensen.

Aalborg svarede ganske godt tilbage, og havde et hav af chancer, som blot manglede de sidste marginaler. Blandt andet var Pierre Olivier Morin tæt på at score direkte efter at været kommet ud af udvisningenboksen, men pucken gik snært forbi den fjerneste stolpe.

Stolpe ud for nordjyderne

Derfor skulle Aalborg Pirates jagte i kampens sidste tyve minutter, hvor Matt Salhany efter blot halvandet minut bragte balance i regnskabet. Tommy Giroux vendte hurtigt spillet, hvilket gav Salhany muligheden for at gå direkte på mål. Afslutningen gik under armen på Galbraith, og ind i målet til en velfortjent udligning.

En vigtig udligning, som ikke var langt fra blive til en føring til piraterne i løbet af tredje periode, hvor Kirill Kabanov var særligt iøjnefaldende. Sammen med kædekammeraterne Julian Jakobsen og Jeppe Jul Korsgaard sværmede han omkring målet, og tvang Galbraith til flere store redninger.

Målene kom dog ikke, hvor heldet manglede i de afgørende momenter. Et faktum som i den grad blev bekræftet i et powerplay med fem minutter igen, hvor nordjyderne ramte stolpen hele to gange.

Det var bare en af de kampe, og i overtid endte en udvisning til Morin at blive udslagsgivende, da SønderjyskEs kaptajn Villiam Haag afgjorde kampen efter tre minutter. Næste opgave for Aalborg Pirates er på fredag, hvor de tager imod Metalligaens bundhold, Frederikshavn White Hawks, kl. 19:30 i Sparekassen Danmark Isarena.


Teddy Bear Toss til lokalbraget på fredag Ny kampdato - Aalborg Pirates vs. Rungsted Seier Capital