Søndag eftermiddag var Pirates på besøg ved den nykårede Final4 pokalmestre, SønderjyskE. Igen var Pirates uden George Sørensen på mål, og der blev ændret en lille smule i kæderne. Det lykkedes dog ikke at komme hjem med noget fra Sønderjylland i denne omgang.

SønderjyskE - Aalborg Pirates 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
Mål: 06:53 1-0 Matt Prapavessis (Rollin Carlsson, Lyø), 24:47 1-1 Martin Lefebvre (Spelling, Morin), 32:33 2-1 Mike Little (Eskildsen, Vedel), 59:07 3-1 Cameron Brown EN

Udvisninger: SønderjyskE 5x2 min., Pirates 1x10 min. (Sebastian Bergholt), 7x2 min.
Tilskuere: 0

Til eftermiddagens kamp i Vojens var Pirates stadig uden George Sørensen i målet, mens Tobias Ladehoff var udgået senest mod Frederikshavn, men ikke blevet klar. Hans plads blev overtaget af Daniel Madsen, mens Jesper Wulff fik sin anden start i træk.

Pirates kæmpede noget i starten af kampen, og det var SønderjyskE, der var stærkest i starten. Det gav også kampens første udvisning, da Josh MacDonald måtte ud at sidde i udvisningsboksen i et par minutter. Ligesom Pirates blev fuldtallige, så scorede SønderjyskE til 1-0. Prapavessis blev efterladt for meget til sig selv, og han kunne sende pucken ind bag Jesper Wulff.
Pirates fik muligheden for at svare tilbage et par minutter senere i powerplay, men det lykkedes ikke, da Josh MacDonald tog en udvisning, mens vi var i powerplay, så det blev i stedet for 4mod4.
Pirates fik chancen i powerplay igen, men det lykkedes ikke at få sat spillet op, så man kunne ligge et pres på målet. Presset kom lidt efter powerplay, hvor Martin Højbjerg havde et par chancer uden at det blev farligt.
1-0 efter 1. periode var stillingen.

Pirates fik en god start på 2. periode, da man kom i powerplay, og denne gang skulle der ikke gå mange sekunder, før at man havde udnyttet det til scoring. Martin Lefevbre sendte pucken i nettet til udligning.
Perioden var fyldt med små nærkampe, der gav flere udvisnigner i perioden, og det blev tydeligt på isen, at man trak store veksler på de samme spillere i flere omgange.
SønderjyskE kom foran i et af de momenter, hvor man spillede 5mod5, hvor Mike Little sendte pucken ind bag en chanceløs Jesper Wulff. Pucken røg mellem venner og fjender, og Wulff nåede ikke at reagere på den.
Pirates tog flere udvisninger mod slutningen af perioden, hvilket betød, at SønderjyskE kunne starte 3. periode i overtal.

Pirates lykkedes med at holde SønderjyskE fra at score i powerplay i starten af 3. periode, hvilket sandsynligvis også var en del af den store plan for at komme tilbage i kampen.
SønderjyskE havde pucken mest og kom til flere skud mod Wulff, der dog havde frit udsyn til de fleste af dem.
Pirates troede også, at der var udlignet til 2-2 ca. midtvejs i perioden, da Jacob Grumsen dømte pucken inde, men efter videogennemgang, var det klart at se, at pucken ikke havde krydset linien, og derfor stadig 2-1 til SønderjyskE.
Med ca. halvandet minut igen satsede Pirates uden målmand, og det lykkedes at få sat op til et par chancer, men istedet var det SønderjyskEs Cameron Brown, der skulle kæmpe sig ned og sende pucken ind i det tomme mål.

Nu er der en mindre pause, da landsholdet skulle have været ude at spille i den kommende uge, men det er aflyst grundet corona. Men Pirates spiller næste gang, tirsdag 16. februar kl. 19.00, hvor SønderjyskE kommer på besøg i Bentax Isarena.

Kom med på holdbilledet 2020/21 STREAM: SønderjyskE-Aalborg Pirates