Med to vigtige scoringer skød Pierre-Oliver Morin sig op på topscorerlistens andenplads i 4-2-sejren over Sønderjyske. Især canadierens anden scoring to og et halvt minut før tid var vigtig og stærkt medvirkende til, at Piraterne stadig har maksimumpoint i Bentax Isarena med 33 point for 11 kampe.

Målet gav sig også udtryk i følgende udtalelse af Sønderjyskes træner Mario Simoni til Metalligaen.dk:
”Det er frustrerende og gør ondt at tabe efter 2-0-føring, især at score det afgørende mål til 3-2, mens vi var i powerplay. Det næsten flåede hjertet ud af kroppen på mig”.

Pierre-Oliver Morin indtager også andenpladsen, når det gælder point (mål og assist). Her er det blevet til 19 point. Pointlisten føres af Thomas Spelling med 26 point.
Efter to andenpladser er den 28-årige canadier til gengæld gået til tops på en liste, som han nok ikke er helt så stolt af, nemlig den med udvisningsminutter. Det er blevet til hele 59 straffeminutter.

På de ”uartige drenges” liste indtages andenpladsen af Tobias Ladehoff med 31 minutter mens Lasse Bo Knudsen er tre’er med 22 minutter. Flest to minutters udvisninger har en forsvarsspiller Lasse Bo Knudsen med 11x2 minutter. Til gengæld og nok ikke så flatterende topper angriberen Morin med 12x2 minutter i straffeboksen.

Bemærkelsesværdigt er det, at backen Anders Krogsgaard, der har spillet rigtig mange minutter i de 20 kampe, endnu ikke har stiftet bekendtskab med straffeboksen: Til nordjyske siger Anders Krogsgaard, der scorede Piraternes første mål til 1-2 blot 51 sekunder ind i tredje periode:
”Jeg kan godt lide at skøjte, og der er nok nogle, der tænker, at jeg skøjter langt, men det er sådan, jeg godt kan lide at spille”.

På chefstatistikker Martin Reinevalds liste efter 20. spillerunde topper Thomas Spelling med 26 point (8 mål + 18 assist), Pierre-Olivier Morin er to’er med 19 point (9 + 10), mens Anders Krogsgaard, 17 point (5 + 12) deler tredjepladsen med Martin Højbjerg, 17 point (10 + 7).

Efter anden periode førte Sønderjyske med 2-0, mens Piraterne havde brændt et hav af chancer, og blandt publikum (2.879 i Bentax Isarena) bredte der sig en opfattelse af, at nu gik den nok ikke længere med den fine sejlads med lutter sejre, men så fik Piratskuden for alvor vind i sejlene. Blandt andre takket være to fine assist til de to første scoringer af amerikaneren Tim Davison, der havde en mindre heldig aften i Esbjerg, hvor han agerede ”assist” til vestjydernes første scoring.

Men ros til hele besætningen, der endnu en gang fik hevet sejren hjem i den afsluttende tredje periode.
På den officielle kamprapport er der følgende skudstatistik: 13-7, 13-9 og 11-8. Hvilket samlet giver 37-24. Set fra tilskuerpladserne forekom det som om de 37 skud på mål faldt alle i første periode, men der sidder jo kompetente personer og fører denne statistik, så de har nok ret…

Nu venter der fire udekampe i træk. Fredag mod Odense, og derefter sætter Piratskuden kursen mod Herning, Herlev og Rungsted, inden den atter lægger til kaj I Bentax Isarena søndag 15. december, hvor bundproppen Odense venter.

Pligtsejr over Odense VIDEO: Aalborg Pirates mod SønderjyskE 26/11