En kollektiv offday i 2. periode udlignede serien mod Esbjerg til 2-2 efter 4. kamp blev spillet her til eftermiddag. Efter en rimelig 1. periode, så blev Pirates kørt over i 2. periode, hvor Esbjerg scorede syv gange, inden Pirates fik lidt af æren tilbage med tre scoringer i 3. periode. Pirates tabte kampen med 8-4, og dermed udlignet til 2-2 i serien.

Esbjerg Energy - Aalborg Pirates 8-4 (1-0, 7-1, 0-3)
Mål: 09:47 1-0 Davis Vandane (O'Donnell, Shaw) PP, 23:14 2-0 Søren Nielsen (Puffer, Wejse), 24:37 3-0 Felix Scheel (Sherman), 26:11 4-0 Sune Hjulmand SH, 28:24 5-0 Christian Wejse (Nielsen, Puffer), 30:46 6-0 Craig Puffer (Shaw, O'Donnell) PP, 31:22 7-0 Craig Puffer (Nielsen, Wejse), 32:06 7-1 Martin Lefebvre (Jo. Jakobsen), 34:44 8-1 Sune Hjulmand (Vandane, Ahlberg), 43:07 8-2 Josh MacDonald (Duffy, Kabanov), 49:04 8-3 Julian Jakobsen (Donaghey) PP, 56:08 8-4 Josh MacDonald (Duffy)

Udvisninger: Energy 7x2 min, Pirates 4x2 min.
Tilskuere: 1

Pirates var foran med 2-1 i kampe inden tirsdagens kamp i Esbjerg, hvor Pirates kunne komme med samme opstilling, der havde besejret Esbjerg med 4-1 i søndagens kamp. Carl Neill var tilbage efter, at han var blevet ramt af en hovedtackling sent i kampen, søndag.

Man kunne se kampens vigtighed i begyndelsen, hvor begge hold var meget forsigtige, og ikke ville tillade de helt store muligheder imod sig. Der var god fart i skøjterne ved begge hold, men det var en udvisning, der blev afgørende for starten.
Pierre-Olivier Morin tacklede bag eget mål, og han endte med at ryge ud i boksen i to minutter, hvilket Esbjerg udnyttede til at komme på 1-0 ved Davis Vandane, der sendte pucken hele vejen fra blueline og ind bag George Sørensen.
Pirates havde muligheden, da man endte med et lille minut i 5mod3, men det lykkedes ikke for Pirates at få pucken i nettet på en lovlig måde. Pucken røg ind, men Mads Søgaard i målet var blevet ramt af Kirill Kabanov, der krydsede ind foran mål kort forinden.
Mange små nærkampe omkring på isen, hvor der var flere små episoder, hvor der var noget, der skulle betales tilbage fra tidligere kampe.

Pirates kom godt ud i 2. periode, men det var Esbjerg, der slog til, da de fik chancen efter små tre minutter, da Søren Nielsen endte med at få alt for meget plads foran mål, hvor han ganske let kunne sende pucken ind bag George Sørensen. Minuttet senere blev det også til 3-0, da Pirates sløsede for meget i midtzonen og det sendte Felix Scheel halvt afsted i en friløber, og han sendte pucken i nettet til 3-0.
Pirates kom hurtigt i powerplay, men man tabte pucken omkring offensiv blueline, hvor Sune Hjulmand skøjtede fra et par jagtende Pirates-spillere, og afdriblede George Sørensen i målet, og sendte pucken ind til 4-0. Kort efter blev det også til 5-0, da Christian Wejse kunne skøjte ind i zonen og sende pucken i nettet bag George Sørensen.
Minuttet efter røg Tobias Ladehoff i boksen et par minutter, og det udnyttede Esbjerg til 6-0, da Craig Puffer let kunne spadsere ind og sende pucken i nettet. Pirates tog timeout, men selvsamme Puffer gjorde det også til 7-0 kort efter. Ind med Wulff og kort efter kunne Martin Lefebvre notere sig for en scoring, da han sendte pucken mellem venner og fjender i nettet.
Esbjerg fortsatte med scoringerne, og det blev også til 8-1, da Sune Hjulmand sendte pucken i nettet bag Jesper Wulff.

Målet med 3. periode måtte være, at man kunne tage noget godt med fra Esbjerg. Vinde perioden og sørge for, at man undgik skader og karantæner til de kommende kampe. Kampen var for længst afgjort til Esbjergs fordel.
Det lykkedes efter små tre minutter for Josh MacDonald at reducere, mens der var en afventende udvisning til Esbjerg. Pirates fik muligheden i powerplay, og her fik Julian Jakobsen sendt pucken i nettet til yderligere reducering, da han var først over en returpuck. Tiden gik stille af uret, og opgaven så mere håbløs ud. Dog fik Pirates reduceret yderligere, da Josh MacDonald hurtigt huggede til, da Ben Duffy vandt faceoff direkte til ham.
De sidste minutter røg af uret, og Pirates kunne notere sig et nederlag på 8-4 i Esbjerg, og dermed var serien udlignet til 2-2 i kampe inden kamp 5 på fredag.
Det vides endnu ikke, hvornår på fredag, at kampen spilles, da det kommer an på, hvilken kamp, som TV2SPORT vælger at sende.