Det var godt at se Jeppe Jul Korsgaard tilbage på isen i fredags i Odense efter at have holdt en ufrivillig pause siden sæsonens første hjemmekamp 8. august mod Frederikshavn, hvor han i sit første skifte blev tacklet al for voldsomt af Frederikshavns back Patrick Madsen. Det kostede Patrick Madsen en ”badebillet”, mens Jeppe Jul måtte på hospitalet med et forstrakt ledbånd i skulderen.

Piratskuden stillede for trejde kamp i træk uden målfarlige Felix Scheel. Han er stærkt savnet af de normale angrebsmakkere Pierre Olivier Morin og Thomas Spelling. Men der vil gå et stykke tid inden trioen atter er samlet. Det har nemlig vist sig, at Felix Scheel i kampen for nylig mod Sønderjyske brækkede den venstre hånd, og det kan betyde 4 til 6 ugers pause.

Men hvilken sæsondebut i Metalligaen til Jeppe Jul. Efter syv minutter og 28 sekunders spil blev den 23-årige forward spillet fri foran mål, han tog et overraskende træk forbi Odenses målmand og sendt pucken i det tomme målnet til 2-0.

Hermed kom Jeppe Jul på Spillerstatistikken. Ikke blot med et point for en scoring, men også senere med en to minutters udvisning.

Jeppe Jul var tilbage i succeskæden fra The Double-sæson med Oliver Hinse og Kirill Kabanov.

Pirates manglede i Odense foruden Felix Scheel også Tobias Ladehoff, og da Marcus Pedersen midt i kampen måtte forlade isen med en hofteskade, var der ikke spillere nok til at kunne køre med fire angrebskæder. Marcus Pedersen skal opereres i hoften og er sammen med Tobias Ladehoff ude på ubestemt tid.

Før tirsdagens lokalopgør topper Martin Højbjerg og Pierre-Olivier Morin begge med seks fuldtræffere.

Tæller vi point, mål og assist, er Pierre-Olivier Morin øverst med 11 point (6 + 5) fulgt af Thomas Spelling med 10 (3 + 7) og backen Anders Krogsgaard med 9 (2 + 7).

I plus/minus regnskabet er top tre: Sebastian Bergholt plus 9, Anders Krogsgaard 8 og Thomas Spelling 7.

Tobias Ladehoff fører ”de slemme drenges” strafferegnskabet med 31 minutter fulgt af Pierre-Olivier Morin med 14 og Lasse Bo Knudsen med 12 minutter i udvisningsboksen.

Men studer nu selv medfølgende spillerstatistik efter 10. spillerunde:

Scheels hånd er brækket: Misser braget i morgen Piratskuden i spillerproblemer - tre skadet før lokalbraget