En fantastisk start på anden periode grundlagde den tredje sejr på stribe for Aalborg Pirates. Denne gang på 6-3 over Esbjerg Energy efter en ny stor kamp af Matt Salhany og Pierre-Olivier Morin, som begge scorede to mål.

Aalborg Pirates – Esbjerg Energy 6-3 (2-1, 4-0, 0-2)
Mål: 08:22 0-1 Aleksi Halme (Magee), 14:46 1-1 Matt Salhany (Korsgaard), 18:22 2-1 Jeppe Jul Korsgaard (Frederiksen, Salhany), 23:51 3-1 Bo Hanson (Salhany, Koch), 24:51 4-1 Pierre-Olivier Morin (Giroux), 25:27 5-1 Matt Salhany (Korsgaard, Jakobsen), 39:58 6-1 Pierre-Olivier Morin (Boesen), 45:56 6-2 Rasmus Bjerrum (Downing), 46:58 6-3 Aleksi Halme (Erdely)

Udvisninger: Pirates 0x2 min., Energy 2x2 min.
Tilskuere: 2939

Første periode stod på en masse intensitet, fysik og fart fra første fløjt, hvor begge kampplaner blev afsløret med det samme. Gæsterne ville sætte sig fysik på opgøret, og fange Aalborg på kontrastød, mens Aalborg skulle udnytte deres fart til at komme forbi vestjydernes backer.

Piraterne skabte mest, og var millimeter fra at komme foran med 1-0 i indledningen, men manglede de sidste afgørende marginaler foran mål, hvor pucken hoppede snært forbi.

I den anden ende var det ikke meget gæsterne skabte, selvom de til tider var tæt på at kunne true Albert Adamsens mål. Adamsen stod til dagens kamp, da George Sørensen var fraværende for at være til stede til fødslen af hans søn.

Desværre var det gæsterne, som, imod spil og chancer, kom foran efter små ni minutter. Aleksi Halme fik pludselig plads til at trække ind i banen med pucken, hvorefter han fra slottet sendte pucken op i det fjerneste målhjørne.

En kold spand vand i hovedet på Aalborg Pirates efter en yderst fornuftig start, som dog ikke lod sig slå ud af kurs. Spillet var forsat meget direkte og med masser af skud mod mål. Det eneste som manglede, var det sidste held som kom med fem minutter igen. Jeppe Jul Korsgaard skabte stor tumult foran mål med en styring. Pucken lå løs og efter et større klumpspil, fik Matt Salhany skrabet pucken ind over målstregen.

En stor forløsning som skulle blive endnu bedre få minutter senere, da Salhany igen var på færder. Sammen med kædekammeraterne Julian Jakobsen og Jeppe Jul Korsgaard skabte Salhany med to minutter igen en ny scoring til piraterne, da de fangede de vestjyske gæster i egen zone. Efter en styring på stolpen af Salhany, var det Korsgaard, som scorede med en styring i blot fem sekunder senere.

Dominerende anden periode

Dermed kunne hjemmeholdet gå til pause med en føring på 2-1, og i anden periode kom piraterne ud som lyn og torden. Gæsterne blev sat under et massivt tryk og alt blev lagt på mål.

Målene udeblev dog i de første to minutter, og gæsterne fik pludselig chancen kort efter, men Albert Adamsen lavede sin største redning i kampen. Redning betød hjemmeholdet kunne kører kontra, og her hamrede Bo Hansson et slagskud afsted direkte op i det nærmeste målhjørne.

3-1 til piraterne, som i den grad var ovenpå i de første fem minutter af perioden. Derfor var det også helt fortjent, da Pierre-Olivier Morin scorede til 4-1. I højre side af isen lavede Tommy Giroux en glimrende pasning til Morin inde foran mål. Morin fik flot staven på og fik sendt pucken ind under armen på Seldrup.

Aalborg var i hopla og belejrede gæsternes zone i anden periode, hvor de styrede spillet totalt. Det vestjyske hold kunne intet stille op mod hjemmeholdets fart, og halvandet minut senere blev det også 5-1, da Korsgaard lavede kampens aflevering med baghånden. I blinde fandt han Matt Salhany, som med oceaner af tid fik åbnet op for benene på Seldrup og scorede sit andet mål i kampen.

Bedst som perioden var på vej mod enden slog Aalborg til på en fantastisk udført kontra. Med under ti sekunder igen af perioden kom nordjyderne afsted i en to mod en situartion. Efter en flot pasning fra Magnus Boesen til Morin var Mathias Seldrup chanceløs, og dermed gik de nordjyske værter til pause med en sikker føring på 6-1.

Dermed skulle Aalborg Pirates bare skøjte sejren stille og roligt i land, hvilket Garth Murrays tropper formåede. Dog fik de fremmødte i Sparekassen Danmark Isarena en mindre forskrækkelse, da Esbjerg Energy scorede to mål på et minut, og fik bragt lidt spænding tilbage i opgøret.

Garth Murray tog en timeout, hvilket havde den ønskede effekt, da hjemmeholdet kom tilbage på sporet med en fin defensiv indsats foran Adamsen resten af kampen. Dermed sluttede kampen 6-3 til de nordjyske pirater, som tager deres tredje sejr i træk.


Sørensen Shutout Sikrede Sejren i Herlev Vi søger frivillige