Efter to nederlag mod SønderjyskE og Esbjerg kunne Pirates notere sig en sejr på 2-5 på udebane i Herlev. En målrig 1. periode grundlagde sejren, hvor Mikkel Højbjerg scorede Pirates' sidste mål, mens Pirates var i undertal.

Herlev Eagles - Aalborg Pirates 2-5 (2-4, 0-1, 0-0)
Mål: 10:44 0-1 Patrick Bjorkstrand, 12:11 0-2 Patrick Bjorkstrand (Edmondson, Mi. Højbjerg), 15:10 1-2 Kyle Osterberg, 16:01 2-2 Matthias Asperup (Lapenkov, Molge), 17:36 2-3 Ian Edmondson (Skinnars, Jo. Jakobsen), 18:18 2-4 Jeppe Jul Korsgaard (Ju. Jakobsen, Curti), 33:15 2-5 Mikkel Højbjerg SH,

Udvisninger: Eagles 4x2 min., Pirates 4x2 min.
Tilskuere: 275

Pirates skulle forsøge at komme tilbage efter et par nederlag til SønderjyskE og Esbjerg, og kigger man tilbage i historikken, så er Herlev ikke det optimale sted at gøre det for Pirates. På holdkortet ved Pirates var målmand, George Sørensen, og forward Johan Skinnars tilbage, mens Kirill Kabanov stadig var udenfor, mens forward Thomas Spelling og back Victor Panelin-Borg var nye på skadeslisten i forhold til seneste kamp i Esbjerg.
Hos Herlev var der knapt spillere til at stille med tre hele kæder, og da Anton Johansson var ude med karantæne, så måtte man rykke Joseph Jonsson ned på en backplads, og Mikkel Bertelsen, der blev præsenteret i dag, kunne glide direkte ind i 3. kæden. Defensivt var Herlev uden Mikkel Skjellerup og Max Vilstrup Olesen.

Målmandsduellen stod mellem Lukas Horák for Herlev Eagles og George Sørensen for Aalborg Pirates.

Pirates kom godt ud til kampen med fart i skøjterne, men det var Herlev, der fik de første chancer, da Pirates blev ramt af to udvisninger. Dog kæmpede boxplay godt foran George Sørensen, og Herlev fik ikke udnyttet mulighederne. Kort efter, at Pirates var blevet fuldtallige, var Patrick Bjorkstrand heldig med at opsnappe pucken, da Jake Hortons stav knækkede, og Bjorkstrand kunne skøjte ned og sende pucken i nettet til 0-1, hvor vi var ca. midtvejs i perioden.
Derfra tog det fart, og halvandet minut senere var det igen Bjorkstrand, der sendte pucken i nettet til 0-2. Pirates havde skruet en smule op for tempoet, og Herlev havde problemer med at følge med. Målet blev en mindre sovepude for Pirates, og da Nikolaj Carstensen mistede pucken ved offensiv blueline, og sendte Kyle Osterberg alene mod mål, så svigtede han ikke, og Herlev havde en hurtig reducering.
Under et minut senere, så kom udligningen også fra Herlev, da Matthias Asperup rundede George Sørensen og let kunne sende udligningen i målet, og Herlev så ud til at være tilbage i opgøret.
Der gik dog kun ca. halvandet minut, så kunne Ian Edmondson sende pucken op i nettaget fra en spids vinkel, mens Pierre-Olivier Morin var godt placeret foran mål, og da Jeppe Jul Korsgaard kort efter kunne bringe Pirates tilbage foran med to mål, så var arbejdsdagen slut for Lukas Horák i Herlevs mål. Ind kom Christian Elmose for at se, om det kunne ruste lidt op i Herlevs defensiv.
Pirates' Lasse Bo Knudsen skøjtede mod slutningen af perioden ud til omklædningen uden assistance af holdet, men han var klar igen til starten på 2. periode.
2-4 efter 1. periode, hvor Pirates satte farten, mens Herlev havde problemer med at følge med.

Begge hold fik stoppet den store blødning af chancer og mål i den midterste periode, hvor det var Pirates, der var tættest på i flere omgange ved Johan Skinnars. Herlev havde også enkelte muligheder, hvor det var Luis Blak Olsen, der var tættest på, men George Sørensen fik reddet chancerne.
Herlev fik muligheden i powerplay, da Charlie Curti røg ud, men Herlev havde problemer med at få sat powerplayet op i starten, og mod slutningen af powerplay, hvor Herlev fik sat spillet op og kom til enkelte muligheder, så var det Mikkel Højbjerg, der lykkedes med at erobre pucken og skøjte fra Herlevs backer og scorede sikkert til 2-5.
Med små to minutter igen af perioden, så var det Pierre-Olivier Morin, der blev tildelt et straffeslag, men han kunne ikke selv udnytte muligheden, hvor skuddet sad lige på Christian Elmose i Herlev målet.
2-5 efter 2. periode, hvor Pirates var i kontrol, og Herlev forsøgte at komme til muligheder.

I 3. periode virkede missionen klar for Pirates, der skulle have de tre point med hjem uden at det kostede skader eller karantæner. Omkring skader, så lykkedes den mission ikke for Herlev, der mistede Kyle Osterberg efter en knætackling fra Stephen Anderson bag det ene mål. Kyle Osterberg måtte hjælpes af isen, og han havde store smerter og kunne ikke støtte på benet. Derudover udgik Magnus Molge også i løbet af perioden, så Herlev var nede på næsten kun to hele kæder, hvilket gav Pirates let spil, da de altid kunne holde spillerne friske. Herlev skruede op for fysikken, hvilket bl.a. kostede en udvisning til Yevgeni Lapenkov, men Pirates fik ikke udnyttet powerplayet til at komme yderligere foran.
Mod slutningen kom Herlev i powerplay, men det var Pirates, der var tættest på at score yderligere, da Mikkel Højbjerg opsnappede pucken, men kunne ikke sende den i nettet.
Tiden løb af uret, og Pirates kunne notere en sejr på 2-5 på udebane i Herlev, og dermed overtog Pirates igen 1. pladsen i Metal Ligaen efter Hernings sejr i aftes.

Pirates spiller næste gang på mandag, hvor Rødovre Mighty Bulls besøger Sparekassen Danmark Isarena. Der er kampstart kl. 18.00 til kampen.


AALBORG BLIVER VÆRT FOR METAL FINAL4 2022 SKARPE SKUD: Flotte billeder fra Esbjerg-Aalborg