Aalborg Pirates vandt 4-2 på hjemmebane over Rungsted Seier Capital i den tredje kvartfinalekamp. Dermed fører piraterne nu serien 2-1.

Med tirsdagens 4-2-sejr fik Aalborg Pirates bragt sig foran med 2-1 i kvartfinaleserien.

Det var ikke svært at se, at Aalborg Pirates var på en helt særlig mission tirsdag aften. For på trods af at piraterne havde taget revanche søndag i Rungsted med en 4-0-sejr, så var det tydeligt at se, at holdet gerne ville give tilskuerne en ordentlig undskyldning efter fredagens første kvartfinalekamp.

Og er den bedste undskyldning ikke en sejr på hjemmebane over rivalerne fra Rungsted?

Modsat den første kvartfinale kom piraterne ud med fight, gejst og vilje fra første sekund, og det gav hurtigt pote. For efter blot tre minutter fik Jeppe Jul Korsgaard nemlig bragt hjemmeholdet foran med 1-0, og blot små 30 sekunder efter fulgte Ian Edmonson trop, da han gjorde det til 2-0.

Selvom George Sørensen og resten af piratskibet formåede at afholde gæsterne fra netmaskerne i næsten hele perioden, så gik den ikke helt til pausefløjtet. For med tre sekunder igen fik Lucas Andersen reduceret til 1-2.

I kampens anden periode gik luften ud af ballonen, og begge hold var gået et gear ned. Omkring halvvejs i perioden lykkedes det dog gæsterne at komme til en stor mulighed foran mål, hvor George Sørensen leveret sin anden store redning i kampen og holdt Pirates i front.

Med cirka to minutter tilbage af anden periode faldt kampens første udvisning. Det var Aalborgs Ben Carroll, der blev sendt i boksen, og det gav Rungsted sit første powerplay. Dog fik et godt kæmpende Aalborg-hold holdt gæsterne fra at udligne, og derfor gik holdene til pause med samme stilling som i den første.

Selvom begge hold kom frem til chancer i begyndelsen af tredje periode, så var det Aalborg Pirates, der endte med det længste strå. Efter fem minutters spil fik Matt Salhany nemlig udbygget føringen til 3-1.

Senere i perioden skulle der også komme kampens anden og tredje udvisning, som blev ligeligt fordelt mellem de to hold.

Mens det var gæsternes andet powerplay, var det hjemmeholdet allerførste i kampen. Det gav dog lige lidt i sidste ende, da begge mandskaber ikke formåede at sende pucken i nettet.

Dog fik Rungsted endnu en mulighed for netop det, da gæsterne fik sit tredje powerplay i kampen. Og alle gode gange tre, for denne gang fik man rent faktisk pucken mellem stolperne, og så stod der pludselig 3-2 med fem minutter tilbage af kampens ordinære spilletid.

Men det blev heller ikke kampens sidste mål, for med et minut igen tog Rungsted sin målmand, og det gav Matt Salhany mulighed for at bringe Aalborg på 4-2, hvilket også blev kampens endelige resultat.

Kampfakta:

Periodecifre: 2-1, 0-0, 2-1

Mål: 1-0 Jeppe Jul Korsgaard (03.20), 2-0 Ian Edmonson (03.57), 2-1 Lucas Andersen (19.57), 3-1 Matt Salhany (45.18), 3-2 Brett Thompson (55.44), 4-2 Matt Salhany (59.42)

Udvisningsminutter: Aalborg 6, Rungsted 2