Aalborg Pirates udraderede lokalrivalerne fra Frederikshavn med hele 9-2! Især i første og anden periode fik gæsterne ikke et ben til jorden, og piraterne havde fundet storspillet frem foran et feststemt publikum i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks 9-2 (6-0, 3-0, 0-2)
Mål: 08:16 1-0 Calder Brooks (Morin, Brøndbjerg), 14:09 2-0 Calder Brooks (Morin, Knudsen), 15:30 3-0 Patrick Bjorkstrand (Giroux, De Naples), 17:44 4-0 Bo Hanson (Korsgaard, Jakobsen), 18:27 5-0 Tommy Giroux (Bjorkstrand, Salhany), 18:36 6-0 Pierre-Olivier Morin (Knudsen, Koch), 21:50 7-0 Pierre-Olivier Morin (Hanson) PP1, 22:42 8-0 Julian Jakobsen (Kabanov, Korsgaard),  29:15 9-0 Matt Salhany (Sørensen), 45:16 9-1 Jacob Møller Jensen (Holm-Pedersen), 57:20 9-2 Gorm Topholt (Johansson)

Udvisninger: Pirates 2x2 min., White Hawks 4x2 min.
Tilskuere: 4713

Aftens lokalbraget startede ud i et lidt afventende tempo, men efter de første fem minutter begyndte piraterne at få kampen over på deres præmisser. De begyndte at skabe chancer, og tvang i flere omgange Tadeas Galansky ud i store redning. Især Oliver Anker Christensen var tæt på at bringe Aalborg foran efter seks minutter, men afslutningen blev blokerede i sidste sekund.

1, 2, 3, 4, 5, 6-0 efter første periode!

Aalborgs pres gav pote efter otte minutters spil, da hjemmeholdet igen fik vendt spillet og fanget gæsternes defensive i en smule ubalance. Pierre-Olivier Morin kom fri, men fremfor at tage en afslutning selv, lagde han en smart droppasning tilbage til Calder Brooks som klappede til pucken første gange. Afslutning var perfekt og overlistede Tadeas Galansky til en fortjent 1-0 føring.

Målet blev efterfulgt af en regn af bamser, som blev kastede på isen under det traditionelle Teddy Toss. Det gav en mindre pause i spillet, og da spillet kom i gang igen, var det forsat Aalborg som var bedst. Dog uden det helt samme flow, som Aalborg havde bygget op inden målet. Samtidig var Frederikshavn tæt på at udligne da Bertelsen pludselig fik styrede en puck inden foran mål, men George Sørensen lavede en flot redning.

I næste angreb kørte Aalborg Pirates kontra og her stod Calder Brooks for dagens detalje. Med et toe-drag i ren verdensklasse satte han Pontus Englund til tælling og fik flot givet sig selv plads i slottet, hvor han med lige så stor kølighed som ved 1-0 målet, hamrede han pucken ind bag Galansky.

2-0 blev også til 3-0 få minutter senere, da Patrick Bjorkstrand modtog en pasning fra, hvilket gav ham frit løb mod mål. Alene mod mål udplacerede han sikkert Galansky. Målet medførte store protester fra Frederikshavn White Hawks bænk, som mente Bjorkstrand var offside i situationen.

Målet forblev dog godkendt, og Aalborg lugte blod på de frustrerede modstandere. Med to minutter igen af perioden begyndte et af de vildeste minutter i Aalborg Pirates historie. Først blev det 4-0 da førstekæden splittede gæsterne fra hinanden og til sidst serverede pucken til Bo Hanson, som scorede i tomt mål.

40 sekunder senere var det Tommy Giroux som fik pucken forbi Galansky, da han fik pucken inde foran mål efter flot forarbejde af Bjorkstrand. Uden tøven sendte han pucken ind til 5-0, hvilket var nok for Tadeas Galansky som blev erstattet af Kevin Fyldkjær. Et skift som ikke ændrede noget som helst, da hjemmeholdet blot ni sekunder senere scorede til pausestillingen på 6-0. Denne gang ved Morin, som kanonerede pucken ind på den nærmeste stolpe.

9 Pirates mål efter 30 minutter

Anden periode startede nøjagtigt som den første sluttede, hvor piraterne var i fuld kontrol. Det gav et hurtigt powerplay, hvor Pierre-Olivier Morin efter 25 sekunder scorede til 7-0. Morin fik oceaner af plads til at afslutte fra højre side, hvor han sendte pucken flot ind over forbi Frydkjærs benskinne.

Mindre end et minut senere blev det også 8-0 til Aalborg. Igen ved førstekæden som drev gæk med Frederikshavns defensiv, og det udnyttede Kirill Kabanov til at sende en afslutning på mål. Inde foran stod Julian Jakobsen, som styrede pucken forbi Frydkjær.

Galansky kom tilbage på isen efter Aalborg også havde sendt tre scoringer ind bag Frydkjæ, men Aalborg forsatte og Matt Salhany gjorde det til 9-0 godt halvvejs inde i kampen. Igen kom Aalborg ind i zonen med masser af fart og med et kraftfuldt håndledskud sendte Salhany pucken op i nettaget.

Aalborg Pirates tog gassen lidt af pedalen, og tempoet faldt en smule i resten af perioden. Chancerne opstod stadig i momenter, men det var langt fra så skarpt og nådesløst som tidligere. Det gav også chancer til Frederikshavn, som George Sørensen flot fik afvist i alle omgange.

I tredje periode faldt piraternes koncentrationen en smule, og skarpheden fra især første periode var langt fra den samme som tidligere. En naturlig konsekvens af stillingen og kampens forløb i de første to perioder. Det var dog flere gange tæt på at blive hele 10-0, men pucken ville ikke ind i de sidste tyve minutter for Aalborg Pirates.

I stedet fik gæsterne to trøstemål i tredje periode så kampen ”kun” endte 9-2. En fantastisk fredag aften for Aalborg Pirates, som nu skal en tur til Fyn, hvor de skal op imod Odense Bulldogs. En kamp som spilles på søndag kl. 17:00.