Et snævert nederlag til Aalborg Pirates betyder, at man skal til Herning igen tirsdag for at spille en sjette finalekamp.

Aalborg Pirates måtte gå skuffet fra isen søndag aften. For på trods af utallige chancer, var det gæsterne fra Herning, der løb med sejren på. 2-1.

Stemningen var ellers i top, da Aalborg Pirates endnu en gang bød Herning Blue Fox velkommen i Sparekassen Danmark Iarena.

For udover, at det var slutspilshockey og finalekamp, så var der også hele 1000 tilskuere mere at finde i hallen. Og de havde alle et særligt håb for søndagens femte finaleopgør.

Aalborg Pirates sejr i Herning fredag betød nemlig, at det var muligt for hjemmeholdet at afslutte serien hjemme søndag, og derfor var piraterne særligt fokuseret på det enormt høje Herning-pres, som nok ville komme.

Gæsterne fra Herning kom dog ikke så hårdt fra start. Til gengæld fik piraterne hurtigt sat sig på kampen og dominerede hurtigt.

Flere gange kom hjemmeholdet frem til gode chancer, men ens for alle var de uden forløsning.

Det var også Aalborg Pirates, der fik kampens første powerplay, men trods gode powerplays i slutspillet, lykkedes det aldrig rigtig Aalborg-spillerne at få fat i gæsterne i denne omgang.

Kort før pausefløjtet var Patrick Bjorkstrand dog utrolig tæt på at få scoret til 1-0, da han sendte pucken forbi et tomt Herning-mål.

Trods hjemmeholdets dominans var det gæsterne, der fik skudt hul på bylden. Det var Mathias Bau Hansen, der efter en retur fra George Sørensen fik sendt pucken i nettet i anden omgang, og bragt Herning foran med 1-0.

Hjemmeholdet kom fortsat frem til flere gode chancer for at få udlignet, men piraternes forløsning udeblev dog stadig.

Halvvejs i anden periode fik Aalborg-spillerne dog endnu en gang muligheden, da Herning fik sin anden udvisning, som gav piraterne sit andet powerplay.

Men som det første manglede aalborgenserne det sidste finish, og derfor blev det heller ikke her til mål.

Modsat lykkedes det Herning-spillerne at få udbygget sin føring til 2-0, da flere fejl fra piraterne tillod Tristan Pomerleau at komme til en fri skudmulighed, som han fik sendt forbi Aalborg-keeper George Sørensen.

Det lykkedes dog hjemmeholdet at få scorede et utrolig vigtigt mål med fire minutter tilbage af perioden. For ikke nok med at man fik reduceret til 1-2, så blev målet også scoret i undertal.

Dermed fik piraterne altså hørt, hvordan det lyder, når 6000 tilskuere bryder ud i jubel i Sparekassen Danmark Isarena.

I jagten på den altafgørende udligning kæmpede piraterne fortsat med at få scoret. Men billedet var meget det samme i tredje periode, som de to forgangne. Aalborg-spillerne kom frem til mange skud og muligheder, men ingen nåede i kassen.

Samtidig pressede gæsterne på for at få udbygget sin føring til 3-1, hvilket gjorde kampen særdeles nervepirrende, og flere gange kom fansene op ad sæderne.

Mens uret stille begyndte at løbe ud, gjorde piraternes skarphed dog det samme, og selvom Aalborg-spillerne kæmpede for liv og løs på isen, så blev de sidste afleveringer ikke gode nok.

Dermed måtte piraterne altså gå fra isen med stor skuffelse, efter man havde utallige chancer for først at bringe sig foran og senere få udlignet.

Herning Blue Fox fik derfor bragt sig på 2-3 i finaleserien, og derfor drager aalborgenserne endnu en gang til Herning tirsdag, hvor man stadig har matchbold til opgøret og mulighed for at få afsluttet serien.

Kampfakta

Periodecifre: 0-0, 1-2, 0-0

Mål: 1-0 Mathias Bau Hansen (27.09), 2-0 Tristan Pomerleau (33.12), 1-2 Kiril Kabanov (35.25)

Udvisningsminutter: Aalborg 2, Herning 4

Tilskuere: 6000

SE BILLEDERNE fra en fed finaleaften Fuld fokus er vejen til sejren ifølge Tobias Ladehoff.