Pirates var foran med 0-3 efter små otte minutter i kampen i Vojens, og det lå grundstenen til sejren på 2-6. Pirates' mål blev scoret af seks forskellige spillere, hvilket vidner om en stor bredde på holdet.

SønderjyskE - Aalborg Pirates 2-6 (0-4, 1-2, 1-0)
Mål: 04:54 0-1 Martin Højbjerg (Morin, Ladehoff) PP, 06:31 0-2 Patrick Bjorkstrand (Spelling, Ladehoff), 07:17 0-3 Stephen Anderson (Korsgaard, Morin), 13:53 0-4 Pierre-Olivier Morin (Korsgaard), 29:38 1-4 Mathieu Foget (Eller, O'Donnell) PP, 30:28 1-5 Mikkel Højbjerg (Koch), 33:07 1-6 Julian Jakobsen (Spelling, Edmondson) PP, 40:54 2-6 Steffen Frank (Lyø, O'Donnell)

Udvisninger: SønderjyskE 3x2 min., Pirates 7x2 min.
Tilskuere: 2386

Fredag aften var Pirates på besøg i Vojens, og her kunne Pirates genvinde den øjeblikkelige 1. plads i Metal Ligaen med en sejr, efter Herlev Eagles havde overtaget den efter deres sejr over Rødovre Mighty Bulls. Pirates var uden tre spillere til kampen, hvor Nikolaj Carstensen sad ude med karantæne, mens Emil Marcussen og Kirill Kabanov var ude med skader til kampen.

Det påvirkede dog ikke Pirates, der lå godt fra land, og da Pirates efter små fire minutter fik kampens første powerplay, så var man hurtige til at slå til. Pucken endte ved Martin Højbjerg, der sendte den i nettet efter forarbejde fra Morin og Ladehoff. Selvsamme Ladehoff var på spil igen halvandet minut senere, da han afleverede til Spelling og videre til Patrick Bjorkstrand, der kunne fordoble føringen til 0-2.
Sekundviseren havde ikke nået en omgang på uret, før Patrick Galbraith igen måtte skubbe pucken ud af nettet. Denne gang var det Stephen Anderson, der var sidste mand på pucken. En fantastisk start på kampen for Pirates, og den blev endnu bedre, da Pierre-Olivier Morin også ville deltage i målfesten, da han scorede til 0-4, og da tog SønderjyskE deres timeout og skiftede målmand, så Nikolaj Henriksen kom på mål.
Det stoppede målscoringen for resten af perioden, som Pirates vandt med 0-4.

Pirates skulle bare kontrollere kampen hjem, og tage nordpå med sejren og de tre point uden skader og karantæner. SønderjyskE forsøgte, men kunne ikke komme tæt på en reducering, der kunne ligne et comeback. Ca. midtvejs i perioden kom SønderjyskE dog på 1-4, da Mathieu Foget sendte pucken i nettet bag George Sørensen, mens Patrick Bjorkstrand sad i udvisningsboksen. Havde SønderjyskE fået smag for et comeback, så lukkede Mikkel Højbjerg hurtigt kampen igen, da han minuttet senere sendte pucken ind bag Henriksen og gjorde det til 1-5.
Et par minutter senere var det Pirates, der var i powerplay, og her var det kaptajnens tur til at sende pucken i nettet bag Henriksen. Det var den sjette forskellige målscorer, der var kommet fra Pirates i kampen, hvilket vidner om en stærk bredde.
Pirates foran 1-6 efter 2. periode, og det var Pirates, der var i fuld kontrol.

Det var tydeligt, at ingen af holdene havde det store at komme med i 3. periode. SønderjyskE kunne ikke hente de fem mål, og de har en vigtig kamp på søndag kl. 13.00, hvor mestrene fra Rungsted kommer på besøg. Derudover gjorde Pirates hvad de kunne for at undgå skader eller karantæner.
SønderjyskE fik reduceret i starten af perioden, da Steffen Frank sendte pucken i nettet, men SønderjyskE kom aldrig tættere på, og Pirates kunne på trods af en del udvisninger i 3. periode tage en sikker sejr på 2-6 med hjem til det nordjyske.

Pirates spiller næste gang på onsdag kl. 18.00, hvor turen går til Rødovre Centrum Arena, hvor Rødovre Mighty Bulls tager imod.