I en chancefattig kamp sikrede Aalborg Pirates sig tre vigtige point ned en 3-0 sejr over Herlev Eagles. Sejren blev især grundlagt af en tidlig scoring af Tommy Giroux, samt en solid defensiv præstation foran en velspillende George Sørensen

Aalborg Pirates havde inden dagens opgør vundet de seneste 13 kampe mod Herlev, men det var langt fra til at se fra kampens. Herlev kom ud med stor aggresivitet og sværmede omkring George Sørensens mål, men den tilbagevendte målmand havde flere sotre redninger i de første syv minutter. Den største på en friløber til Luis Blak Olsen, som han flot parrede med stokhandsken.

Det var lidt mod spil og chancer at piraterne efter godt otte minutter spil kom foran, da Joseph Jonsson smed pucken væk bag mål efter en lidt nonchalant situation. Pierre-Olivier Morin opsamlede pucken, og sendte den ind i slottet, hvor Tommy Giroux stod umarkeret. Uden tøvede sendte Giroux et skud ind under armen på en chanceløs Erik Hanses i hjemmeholdet mål.

Piraternes scoring blev den eneste i perioden til trods for at hjemmeholdet forsatte med at presse, og var tæt på at udligne med fem minutter igen, men igen var George Sørensen stensikker i den direkte duel mod en Herlev forward

Dermed sluttede første periode 0-1, men Herlev fik chancen fra starten af anden periode for at bringe balance i regnskabet, da de startede perioden i powerplay. Hjemmeholdet fik dog aldrig rigtig sat overtalsspillet op, og Aalborgs boxplay viste klassen, da de flot klarede de første to minutter af perioden uden at give nogle store chancer til Herlev Eagles.

Manglende skarphed kostede dyrt til sidst

Kort efter var sjællænderne dog tæt på at gøre det til 1-1, da Alexander Lindqvist-Hansen brændte endnu en friløber. Denne gang ved at sende den snært forbi Sørensens mål. I den anden ende var brandvarme Matt Salhany tæt på at gøre det til 2-0 efter en flot aflevering fra Magnus Boesen, men afslutningen sad direkte på Hanses.

Mod slutningen af perioden fik begge hold yderligere to store chancer, til henholdsvis Joseph Jonsson og Tobias Ladehoff. Med stort set frit mål modtog de begge pucken, men deres afslutninger kom aldrig ind til målet takket være to flotte defensive aktioner, som gjorde at anden periode sluttede som den startede, nemlig 1-0 til piraterne.

Herlev skabte enkelte chancer i tredje periode, hvor især Luis Blak Olsen og Tobias Åhström i flere omgange var tæt på at udligne. Især Åhström havde med godt ti minutter igen en gigantisk mulighed, da han var tæt på at udnytte en fejl fra Anders Koch, men George Sørensen diskede op med en verdensklasse redning på den åbne chance.

Den manglende skarphed kom til at koste hjemmeholdet dyrt, og med små fem minutter igen fik kampen sin afgørelse, da Tommy Giroux scorede sit andet mål i kampen. I et powerplay gav et blokeret skud en løs puck foran mål, som blev opsnappede af Giroux i slottet, der for anden gang i kampen hamrede pucken iskoldt i nettet bag en chanceløs Erik Hanses.

Herlev satsede det hele til sidst uden målmand, men med 21 sekunder igen lukkede Pierre-Olivier Morin kampen med en scoring til 3-0 i tomt mål. Dermed holder Aalborg Pirates fast i Herning Blue Fox i toppen af Metalligaen inden den indbyrdes kamp på fredag mellem de to tophold. Et opgør som spilles i Sparekassen Danmark Isarena på fredag kl. 19:30.

Optakt: Fredagsbrag om Førstepladsen! Fantastisk Anden Periode gav Tredje Sejr i Træk