Aalborg Pirates gav den nye cheftræner, Jens Nielsen, den perfekte start med en stensikker 5-1 sejr over Esbjerg Energy. Sejren blev grundlagt i de første 40 minutter, hvor Aalborg var ovenpå og i den grad byggede videre på det flotte spil fra tirsdagens sejr over Odense Bulldogs.

Aalborg Pirates – Esbjerg Energy 5-1 (2-0, 1-0, 2-1)
Mål: 04:34 1-0 Patrick Bjorkstand (Nielsen, Knudsen), 16:33 2-0 Matt Salhany (Korsgaard, Jakobsen), 35:51 3-0 Søren Dietz-Larsen (Bjorkstrand, Ladehoff) 51:52 3-1 Andreas Grundtvig (King) SH1, 55:38 4-1 Julian Jakobsen (Salhany, Carstensen), 59:09 5-1 Oliver Anker Christensen (Carstensen)

Udvisninger: Pirates 3x2 min., Modstander 6x2 min + 25 min til Brandon Magee
Tilskuere: 2956

Kampen, som i den grad omhandlede Aalborg Pirates nye cheftræner, Jens Nielsen, begyndte til et yderst hektisk tempo, hvor begge hold ville spille med masser af fart og energi. Det gav et hav af overtalssituationer til begge hold, men både Mathias Seldrup og George Sørensen diskede op med flere store redninger.

Det var tydeligt Aalborg var yderst motiverede og opsatte på at give deres nye cheftræner en drømmestart på sit comeback i Aalborg. Efter fire minutter kom hjemmeholdet også i front efter en af sæsonens pasninger fra Nikolaj Nielsen sendte Patrick Bjorkstrand alene igennem. Mod Mathias Seldrup var han stensikker og med en smart dribling fik han åbnede benene op på den vestjyske målmand, inden han lagde pucken ind til en 1-0 scoring.

Scoringen ændrede ikke på kampbilledet, og det høje tempo forsatte, hvor Aalborgs høje pres, men også yderst risikable stil skabte en utroligt underholdende ishockeykamp. Det blev understreget på godt ti sekunder midtvejs i perioden, hvor Juhamatti Aaltonen først spillede Gordan Ballhorn helt fri på en to mod en, men hvor George Sørensen lavede en af sæsons bedste redninger. Aalborg fik fat i pucken og kørte kontra, hvor Bo Hanson var tæt på at gøre det til 2-0 fri i slottet.

Mod slutningen af perioden begyndte de to forsvar at få lidt mere styr på sagerne. Der var lukkede mere ned for de mange overtalssituationer, men på trods af det kom Aalborg helt fortjent foran 2-0 med tre minutter igen. Jeppe Jul Korsgaard fik flot kørt pucken ind med fart, men da han ville gå bag om Seldrups mål tabte han et skær. I sidste moment smed han en hoppende puck ind foran mål, hvor Matt Salhany på spektakulærvis fik ramt pucken i luften og udplacerede Seldrup, som aldrig nåede at reagere på.

Højt pres skabte dominans

Aalborg startede anden periode i overtal og trods manglende scoringer blev det startskuddet til en periode, som Aalborg i den grad dominerede. Især Julian Jakobsen var i hopla, og var arkitekt på flere store muligheder. Her iblandt flere styringer som gik snært forbi.

Det var dog langt fra Aalborgs kaptajn som drev gæk med gæsterne, som havde utroligt svært ved at stå imod det høje pres som Metalligaens dukse lagde. Mathias Seldrup var dog storspillende, og holdt i den grad vestjyderne inde i opgøret. Heriblandt på en friløber til Søren Dietz-Larsen.

Søren Dietz-Larsen tog i den grad revanche få minutter senere, da Aalborg endelig fik udbytte af deres dominans i anden periode. Dietz-Larsen var selv inde og skabe det første pres, som betød Esbjerg smed pucken væk i egen zone. Her var Patrick Bjorkstrand klar, og med Tobias Ladehoff som mellemstation endte pucken hos Dietz-Larsen, som let kunne ligge pucken op i nettaget til 3-0.

Nordjysk Cruisecontrol, mens Esbjerg tabte hovedet

I tredje periode var det Esbjergs tur til at starte perioden i powerplay, hvor de også i flere omgange var tæt på at få pucken ind bag George Sørensen. Bl.a. på en friløber til Phillip Larsen og en stor førstegangsafslutning fra Jeff King, men i begge situationer kom den stærke Aalborg målmand i vejen.

Herfra formåede Esbjerg dog ikke at skabe et nødvendige pres mod mål, og det betød at tiden stille og roligt løb af haluret. Det frustrerede gæsterne gevaldigt, og med 15 minutter igen tabte Esbjerg hovedet. Det kostede en masse turer i udvisningsboksen, som kulminerede med ni minutter igen, da Brandon Magee fik en matchstraf for kicking.

Powerplay har dog ikke været nordjydernes spidskompetence i år, og det så man i den grad, da Esbjerg halvandet minut inde i hjemmeholdets powerplay reducerede. Efter en stor redning af Mathias Seldrup på Thomas Spelling slog de kontra. Andreas Grundtvig kom alene igen, og med fik udplacerede George Sørensen med en herlig dribling.

Netop som udvisningen til Magee slog nordjyderne dog tilbage igennem deres kaptajn Julian Jakobsen. Fra en vinkel på noget nær 0 grader, fik Jakobsen sendt pucken op i nettaget bag Seldrup til stor forløsning for hjemmeholdets fans.

Til sidst forsøgte Esbjerg at komme tilbage, men i stedet gav det Oliver Anker Christensen chancen for at afgøre tingene. Efter flot forsvarsspil kom han med fart forbi Josh Winquist, som var tvunget til at trække i nødbremsen. Da det skete over midten og som sidste mand pegede dommerne på pletten til 5-1, som også blev kampens slutresultat. Aalborg Pirates øger dermed i toppen af tabellen, og gav Jens Nielsen den perfekte start på sin tid i Aalborg Pirates.

Pressemeddelelse: Aalborg Pirates henter canadisk back ind i 11. time Pressemeddelelse: Paul DeNaples stopper i Aalborg Pirates