Aalborg Pirates havde en sand fest til dagens nytårsbrag mod Frederikshavn White Hawks, hvor de spillede gæsterne ud af isen i lange perioder. I en fantastisk kullise spillede Piraterne sig helt ud, og vandt fuldt fortjent med 5-1.

Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)
Mål: 02:10 1-0 Kirill Kabanov (Bjorkstrand), 10:41 2-0 Pierre-Olivier Morin (Carstensen, Giroux), 20:33 2-1 Robin Johnasson (Bertelsen, Frederiksen), 21:28 3-1 Nikolaj Carstensen (Kabanov), 25:51 4-1 Julian Jakobsen (Giroux, Koch), 48:56 5-1 Bo Hanson (Bjorkstrand, Ladehoff)

Udvisninger: Pirates 4x2 min., White Hawks 4x2 min.
Tilskuere: 5800

I en fantastisk og stemningsfuld Sparekassen Danmark Isarena, med hele 5800 tilskuere til det første af de to nytårsbrag var det Aalborg som kom bedst ud, og satte sig på kampen. Og allerede efter to minutter var det Kirill Kabanov, som satte nytårsfesten i gang. Efter en smuk aktion af Patrick Bjorkstrand på kanten af feltet, spillede han Kirill Kabanov fuldstændig fri foran mål. Kabanov takkede, og lagde elegant pucken op over skulderen på Tadeas Galansky til 1-0.

Det var også tæt på at blive 2-0 kort efter, da Pierre-Olivier Morin i undertal kom alene mod Galansky. Frederikshavns målmand bed på Morins finte, men desværre fik Galansky staven på afslutningen.

Helt fortjent tog Morin dog revanche godt halvvejs inde i perioden, da han efter et langt angreb gjorde det til 2-0. Angrebet gik igennem tilbagevendte Nikolaj Carstensen, som sendte et skud afsted fra blå linje, som Morin fik styret ind under armen på Galansky.

Mod periodens afslutning var gæsterne tæt på at reducerer, men George Sørensen var vågen og fik afværgede en stor chance tæt under mål fra Mikkel Bertelsen. En redning som gjorde første periode endte 2-0 til piraterne.

Kanonkugle fra Carstensen cementerede sejren i anden periode

Anden periode startede på den værst tænkelige måde for Aalborg Pirates, da gæsterne fangede hjemmeholdet i offensive zone, hvor Bertlesen sendte pucken ind foran til Robin Johansson som lige nøjagtigt fik overlistede George Sørensen efter blot 30 sekunder.

En skrækkelig start, men Aalborg Pirates viste stor moral, og minuttet senere havde de genetablerede deres to målsføring. Efter en faceoff lykkedes det Kirill Kabanov pucken tilbage til Nikolaj Carstensen, der hamrede pucken direkte op i det nærmeste målhjørne til 3-1.

Hvad der startede så skidt udviklede sig stille og roligt til en festperiode, da kaptajnen Julian Jakobsen, efter seks minutter af perioden gjorde det til 4-1. Denne gang efter en retur fra et skud fra Tommy Giroux, som sprang ud til Aalborg kaptajnen, der i tæt på tomt mål gjorde det til 4-1.

Målet gav en masse momentum og energi til piraterne, og at perioden kun endte med 2-1 til hjemmeholdet er et mindre mysterium. Aalborgenserne sværmede omkring Tadeas Galansky mål. Ind ville pucken dog ikke, men spillet var både underholdende, og skabte en herlig stemning i hallen gennem hele perioden.

I tredje periode skulle Garth Murrays tropper i rolig stil få sejren bragt i land og den opgave udførte piraterne til punkt og prikke. Gæsterne kom sjældent ind omkring Aalborgs zone, og efter ni minutter fik Aalborg afgjort kampen. Igen efter et langt angreb, hvor Bo Hanson takkede Bjorkstrand for glimrende forarbejde med en afslutning i det lange hjørne.

Piraterne kunne have scoret langt flere end de fem det blev til, men det gjorde ikke festen værre, og som da de 60 minutter var gået var det til stor aalborgensiske juble fra store dele af de 5800 tilskuere. I morgen skal Aalborg forsøge at gentage dagens triumf når de gæster Frederikshavn.


Information vedr. aftenens kamp Nytårstrøjen 23-24