Aalborg Pirates led et skuffende nederlag i dagens kamp mod Herlev Eagles, i en kamp, hvor piraterne ellers kom glimrende fra start. Desværre blev 2-0 ændret til 3-4 i kampens sidste 20 minutter, og dermed skal Aalborg tilbage på sporet når de skal Rødovre på fredag.

Aalborg Pirates – Modstander 3-4 (2-0, 0-0, 1-4)
Mål: 04:38 1-0 Patrick Bjorkstrand (Dietz-Larsen, Koch), 10:53 2-0 Julian Jakobsen (Hanson, Spelling) PP1, 41:33 2-1 Oliver Arle Östergren (Blak Olsen, Lindqvist-Hansen), 43:49 2-2 Hakon Nilsen (Jonsson), 49:19 3-2 Oliver Anker Christensen (Brøndbjerg), 52:16 3-3 Anton Johansson (Jonsson, Elvenes) PP1, 57:55 3-4 Oliver True (Jonsson, Povlsen)

Udvisninger: Pirates 2x2 min., Modstander 4x2 min.
Tilskuere: 4246

Kampen startede i et hæsblæsende tempo fra begge hold. Herlev Eagles forsøgte at sætte et højt pres på hjemmeholdet, som forsøgte at udnytte det hul, der kom hvis man kom forbi det store pres i midtzonen til at komme ind med masser af fart. Det gav chancer i begge ender, men både Adam Ohre og Albert Adamsen var på plads i kampens første fire minutter.

På trods af den relativt lige start, var det piraterne, som var farligst som perioden skred frem. Derfor var det også helt fortjent, da Patrick Bjorkstrand gjorde det til 1-0 efter små fem minutter. Søren Dietz-Larsen fangede gæsterne i en udskiftning, og gik direkte mod mål. Adam Ohre klarede den første afslutning, men returen endte på Bjorkstrands stav, som let kunne scorer.

I de efterfølgende minutter fik begge hold chancen i overtal, men kun Garth Murrays mandskab slog til. Dels takket være Albert Adamsen, som i den grad lavede nogle vigtige redninger undervejs, og december måneds spiller i Aalborg Pirates, Bo Hanson. Den amerikanske back fik i powerplay lagt en puck på mål, som via Julian Jakobsen skabte en retur, som kaptajnen selv slå ind til 2-0, som også var stillingen efter første periode.

Anden periode blev mere taktisk og rodet. Aalborg Pirates virkede tilfredse med resultatet, og havde fokus på det defensive, hvilket sænkede tempoet en del. Piraterne arbejdede stenhårdt for hinanden og foran Albert Adamsens mål, hvilket minimerede gæsternes chancer til en enkelt større chance i perioden.

I offensiv zone havde det nordjyske tophold svært ved at skabe noget fem mod fem, men i overtal var det anderledes. Først med en afventende udvisning var Tommy Giroux tæt på at gøre det til 3-0, men afslutningen tog overliggeren. I selve powerplayet fik Thomas Spelling chancen efter en herlig aflevering fra Bjorkstrand, men Adam Ohre var på plads.

Som nævnt var det ikke mange chancer som de to hold skabte i den midterste periode, men mod afslutningen af periode var Aalborg Pirates millimeter fra at gøre det til 3-0. Søren Dietz-Larsen lavede en herlig styring, som ramte det inderste af stolpen, hvilket betød at perioden endte målløs.

Tredje periode blev en katastrofal en af slagsen for piraterne, hvor den ellers fornuftige føring blev forvaltet til et nederlag efter sæsonens dårligste periode. Det hele startede, da Nikolaj Carstensen uheldigt fik lagt pucken ind på Albert Adamsen, så den sprang ind i nettet.

Det gav gæsterne blod på tanden og få minutter senere fik de udlignede, da Hakon Nilsen sendte et slagskud op i målhjørnet. Det var tæt på at bliver værre kort efter, men heldigvis tog stolpen fra, da Alexander Lindqvist-Hansen kom alene igennem.

Aalborg Pirates fik dog svaret igen halvvejs inde i opgøret på et herligt soloraid af Oliver Anker Christensen. Imellem fem Herlev spillere fik han sat fart på, og skøjtede elegant forbi dem alle sammen, inden han lagde pucken flot op i det nærmeste målhjørne til 3-2.

Glæden varede dog ikke længe, da Herlev igen fik udlignede i et powerplay, hvor Anton Johansson fandt et lille hul i blokeringerne foran Albert Adamsen, og lagt pucken ind bag den chanceløse keeper.

Med to minutter skete det, der bare ikke måtte ske, da Herlev fangede Aalborg for langt fremme i banen, hvilket gav dem en overtalssituation, som Oliver True udnyttede med en førstegangsafslutning. Aalborg sendte desperat alt på mål, og var også tæt på, men ind ville pucken ikke, og dermed gik spillerne fra isen uden point, trods den gode start på kampen.