Til trods for et stort mandefald på seks spillere til kampen, så kunne Pirates tage til Frederikshavn og besejre lokalrivalerne med 1-2. Et meget disciplineret Pirates hold, der kun tog tre udvisninger i løbet af kampen tog fusen på de 375 fremmødte.

Frederikshavn White Hawks - Aalborg Pirates 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
Mål: 13:42 1-0 Lucas Andersen (M. Larsen, Seldrup), 32:25 1-1 Mikkel Højbjerg (Ju. Jakobsen, Kabanov) PP, 47:37 1-2 Pierre-Olivier Morin (Kabanov, MacDonald),

Udvisninger: White Hawks 1x10 min. (Krag Christensen), 5x2 min., Pirates 3x2 min.
Tilskuere: 375

Der var lokalbrag på plakaten, da Pirates tog nordpå ad E45 og ramte Frederikshavn. Der var dog god plads i bussen til spillerne, da Pirates måtte lade hele fem spillere blive hjemme i Aalborg. Backerne Lasse Bo Knudsen, Nikolaj Carstensen, Anton Schou og Martin Lefebvre samt forwards Thomas Spelling og Martin Højbjerg var ikke at finde på holdkortet. Derimod var der debut til Jonas Brøndberg, der tidligere fredag havde skrevet kontrakt med Pirates.

Pirates startede perioden godt, hvor man kom til enkelte chancer uden Pirates for alvor blev farlige for mål. Pirates overlod en del af spillet til Frederikshavn, der kom til flere muligheder.
Frederikshavn fik scoret periodens første og eneste mål, da Lucas Andersen fik sendt pucken ind bag George Sørensen.
Pirates forsøgte at komme til chancer i resten af perioden, men det lykkedes ikke, og derfor kunne Pirates gå til pausen nede med 0-1.

Pirates kørte på i starten af 2. periode, og det virkede til, at Frederikshavn regnede med at køre sejren sikkert hjem. Pirates var farligst, og Frederikshavn var på hælene.
Kampens første powerplay kom, da Mathias Mølgaard røg i udvisningsboksen.
Pirates skulle kun bruge ca. et minut i overtal, før Mikkel Højbjerg havde sendt pucken i nettet bag Seldrup til udligning.
Efter udligning havde Pirates flere chancer i powerplay, men det lykkedes ikke at sende pucken i nettet til føring.

I 3. periode skulle der økonomiseres en smule med kræfterne, da man havde kørt hårdt på i de første to perioder. Pirates havde flere gode muligheder, og ud af det blå kom føringen, da Pierre-Olivier Morin sendte pucken i nettet til føring. Bag målet stod Kirill Kabanov, der fortsatte den stime fra det første opgør mellem holdene. Denne gang var det med to assists, mens første kamp var det med et hattrick.
Kort efter fik Pirates en udvisning, og Frederikshavn kom tættere på en udligning, men god fight i egen zone sikrede, at Frederikshavn ikke fik udlignet.
Indenfor de sidste fire minutter skiftes holdene til at tage udvisninger, hvilket betød, at Pirates endte med at fvære i overtal i det sidste lille minut, hvor Frederikshavn satsede uden målmand.
Tiden løb af uret, og Pirates kunne notere sig endnu en sejr over Frederikshavn i denne sæson. Denne gang med 1-2 i Frederikshavn.

Pirates spiller allerede på søndag, hvor SønderjyskE kommer på besøg i Bentax Isarena. Der er kampstart kl. 15.00.


Optakt: Vigtigt opgør mod SønderjyskE Pressemeddelelse – Hjælpen kom som kaldet – backtalent støder til truppen.