Aalborg Pirates spiller den fjerde semifinalekamp onsdag den 5. april i Herlev, og her kan aalborgenserne vinde serien.

Aalborg-spillerne så trætte ud i begyndelsen af første periode.

Man formåede ikke at komme ud med intensitet og fart fra start, og det fik gæsterne hurtigt straffet.

For efter blot tre minutter sendte Maksim Popovic pucken forbi Aalborg-keeper, George Sørensen, og så førte gæsterne med 1-0.

Frederikshavnerdrengen Mikkel Bertelsen fik hurtigt fulgt trop på holdkammeratens første hurtige scoring. Små to minutter efter fik han nemlig udbyggede gæsternes føring til 2-0, og så måtte piratskibets kaptajn Garth Murray skride til handling, og tage en timeout.

Halvvejs i perioden fik Jeppe Jul Korsgaard en udvisning for goaltender interference, hvilket gav gæsterne sit første powerplay i kampen. Hjemmeholdet formåede dog at holde ørnene ude af zonen det meste af tiden, og i de sidste 15 sekunders undertal var det også piraterne, der kom frem til den største mulighed.

Gæsterne var dog hurtige til at presse på igen, da man var fuldtallig, og her måtte George Sørensen diske op med en stor redning, for at afholde Herlev fra at bringe sig foran med 3-0.

Det blev også langt fra den sidste store redning, som Aalborg-målmanden måtte hive op af ærmet. Gæsterne var hurtigere, mere aggressive og mere klar i kampens første periode, derfor gik de til pausen og var foran med 2-0.

Til gengæld tog det blot fem minutter for hjemmeholdet at få rest sig igen på egen is. Efter fem minutter fik Thomas Spelling nemlig reducerede til 1-2, og så kunne man fornemme noget gejst i piraternes øjne igen.

Gennem det meste af anden periode var det hjemmeholdet, der dominerede. Flere gange havde piraterne pucken i Herlevs zone i flere minutter ad gangen, og gæsterne blev testet fysik.

Med 40 sekunder tilbage af perioden kom forløsningen så endelig for piraterne. Nicolaj Carstensen sendte nemlig pucken i netmaskerne og udlignede til 2-2, hvilket åbnede kampen fuldstændig forude for den tredje periode.

Da uret igen begyndte at tælle med, fik piraterne en gylden mulighed for at bringe sig foran for første gang i kampen.

Herlev Eagles tog nemlig deres første udvisning i kampen, og det gav hjemmeholdet sit første powerplay. Dog blev hjemmeholdets overtalsmulighed forlænget, da piraterne lykkedes med at holde i pucken i længere tid, efter George Sørensen var skøjtede fra sin faste ramme.

Men på trods af flere skud på Herlev-keeperen og flere store muligheder, så fik Aalborg-spillerne ikke scoret det føringsgivende mål.

Da man var halvvejs i tredje periode, fik Patrick Bjorkstrand en stor mulighed foran mål. Pucken røg dog lige præcis forbi den fjerneste stolpe, og forløsningen var stadig manglende på trods af det store Pirates pres.

Som uret nærmede sig nul, og den ordinære spilletid nærmede sig enden, gav gæsterne det et sidste forsøg. Herlev-spillerne kom frem til en stor mulighed med blot seks sekunder tilbage af tredje periode, men endnu en gang stod George Sørensen i vejen.

Dermed måtte de to trætte mandskaber ud i overtid, før den tredje semifinalekamp blev afgjort.

Med fart under skøjterne og vel vidende om, at den første scoring afgører kampen, kom begge mandskaberne ud med intensitet og et ønske om at afgøre kampen hurtigt.

Gæsterne kom hurtigt til en mulighed, men piraterne svarede lige så hurtigt igen i modsatte ende.

Flere minutters momentum i ørnenes zone gav hjemmeholdet flere muligheder, men Herlev-keeperen stod godt placeret mellem stolperne, som han havde gjort det meste af kampen.

Samtidig lykkedes det også ørnene at få brudt gennem piraterne og sende pucke mod George Sørensen, som ligeledes stod på tværs.

Et powerplay til gæsterne var nok det sidste hjemmeholdet ønskede, men det blev en realitet efter seks minutters spil. Dog lykkedes det Aalborg-spillerne at få afværgede den farlige situation.

Kampen måtte ud i en femte periode, og det var først her, at piraterne fik sin forløsning. Piraterne fik nemlig endnu en gang presset Herlev godt ned, og kom frem til hele tre store chancer, før pucken til sidst endte hos Tobias Ladehoff, som fik sendt den i nettet til 3-2.

Dermed lød slutfløjtet efter, og piraterne førte dermed semifinaleserien 3-0.

Den fjerde semifinalekamp spilles onsdag den 5. april i Herlev, og her kan Aalborg Pirates afgøre serien med en sejr.

Kampfakta

Periodecifre: 0-2, 2-0, 0-0, 0-0, 1-0

Mål: 0-1 Maksim Popovic (03.06), 0-2 Mikkel Bertelsen (05.12), 1-2 Thomas Spelling (24.25), 2-2 Nikolaj Carstensen (39.17), 3-2 Tobias Ladehoff (82.11)