Søndag eftermiddag var der comeback til Thomas Spelling, der har siddet ude hele sæsonen. Han krydrede dagens indsats med to assists på de første to mål i kampen. Pirates sejrede med 4-1 efter en god indsats over hele linien.

Aalborg Pirates - SønderjyskE 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)
Mål: 10:24 1-0 Sebastian Bergholt (Spelling, Brøndberg), 10:56 2-0 Mikkel Højbjerg (Spelling, Ju. Jakobsen), 34:43 3-0 Jeppe Jul Korsgaard (Mi. Højbjerg, Bergholt), 50:00 3-1 Yannick Vedel (Rollin Carlsson, Eskildsen) PP, 52:00 4-1 Pierre-Olivier Morin (MacDonald, Neill)

Udvisninger: Pirates 3x2 min., SønderjyskE 1x10 min. (Mads Eller), 6x2 min.
Tilskuere: 375

Et stadig amputeret Pirates-hold skulle bygge videre på fredagens sejr i Frederikshavn, hvor man sejrede med 1-2. Pirates kæmpede hårdt i begge ender af isen, men de vigtige point kom med hjem. I dag er der også vigtige point på spil, hvor SønderjyskE var på besøg i Bentax Isarena.

Til kampen var der comeback til forward Thomas Spelling efter endt skadespause, mens backen Anton Schou er tilbage efter endt karantæne. På skadeslisten er der kun backerne Nikolaj Carstensen, Lasse Bo Knudsen og Martin Lefevbre samt forward Martin Højbjerg.
Forud for kampen blev Jonas Jakobsen hyldet for sine første kampe i Aalborg, mens Kirill Kabanov blev kåret som september måneds spiller.

Pirates fik en tidlig mulighed for at komme foran, da Pirates kom i powerplay efter lidt over et minut. Det blev til et par chancer, hvor SønderjyskE dog fik slået pucken væk i sidste øjeblik. I starten af perioden havde Pirates en del spil med pucken, men vi fik ikke sat SønderjyskE under pres.
Efter udvisningen fik SønderjyskE mere spil med pucken, hvor de kom til et par skudmuligheder, men George Sørensen havde godt udsyn til pucken.
Pirates fik lagt et lille pres på SønderjyskE fra kæden med Morin, Kabanov og MacDonald, og det pres resulterede et par hurtige mål.
Først var det Sebastian Bergholt, der afdribelde Galbraith i målet og sendte pucken højt i nettet, hvor Thomas Spelling viste stort overblik og sendte en tværaflevering gennem luften og direkte på bladet af Bergholt.
30 sekunder senere var det igen Thomas Spelling, der fik lagt op til scoring. Han modtog fra Julian Jakobsen og kommer alene mod Galbraith, hvor han lå pucken til rette for Mikkel Højbjerg, der let kunne sende pucken i nettet til 2-0.
Resten af perioden var der enkelte chancer i begge ender af isen, men Pirates kunne gå til pause med en føring på 2-0.

Pirates var mere passive i starten af 2. periode, hvor det var SønderjyskE, der var toneangivende i store dele af spillet. Når SønderjyskE kom tæt på, så var George Sørensen dog klar med en redning, så Pirates stadig var foran med to mål.
Det blev kun til enkelte muligheder for Pirates, hvor Pierre-Olivier Morin havde muligheden til 3-0, men hans afslutning sad lige i maven på Galbraith.
Pirates kom i undertal, hvor SønderjyskE ikke kom til de helt store chancer, men lige som Pirates blev fuldtallige, blev Jeppe Jul Korsgaard, der kom fra udvisningsboksen sendt afsted, og han sendte pucken i nettet.
Pirares kom i powerplay mod slutningen af perioden, og det lignede også en scoring af Josh MacDonald, men dommerne lod spillet køre videre indtil første afbrydelse. Efter en længere gennemgang, så kom dommerne frem til, at pucken ikke havde krydset linien, og derfor ingen mål.
Pirates vandt 2. periode med 1-0, hvilket efter spil og chancer ikke var helt fortjent.

I 3. periode var missionen klar for Pirates. Man skulle holde nullet og man skulle undgå yderligere skader. I 2. periode var Victor Panelin-Borg udgået efter, at han havde fået et skud over anklen. SønderjyskE havde pucken i store dele af perioden, og Pirates spillede meget i egen zone.
Pirates havde muligheden i powerplay for at lukke kampen helt, men Julian Jakobsen sendte pucken forbi et tomt mål med baghånden efter Tobias Ladehoff havde fået fikseret hele SønderjyskEs defensiv.
I stedet kom SønderjyskE i powerplay, og en tilfældig chance gjorde, at SønderjyskE fik reduceret til 3-1 med 10 minutter igen af periode. Pirates kom et par minutter senere i powerplay, hvor Pierre-Olivier Morin lukkede kampen med scoringen til 4-1. Josh MacDonald sendte skud afsted fra den ene wing, hvor Morin hurtigt kunne sende pucken i det tomme mål. De sidste minutter skulle bare køres af uret, uden at der skulle ske noget.
Pirates fik muligheden i powerplay med 4½ minut igen, men man viste ikke den store interesse at komme til chancer og måske blotte sig bagude i stedet. De sidste minutter var det primært de unge, der fik en del spilletid.

Pirates spiller næste gang allerede på tirsdag kl. 19:00, hvor Rungsted Seier Capital kommer på besøg i Bentax Isarena.


Highlights Aalborg mod SønderjyskE Optakt: Vigtigt opgør mod SønderjyskE