Inden en længere kamppause på næsten to uger, så skulle Pirates til Rødovre. Det blev en tæt kamp, hvor defensiven kom i fokus. Pirates kom bagud i 1. periode, men arbejdede sig tilbage i kampen og tog fortjent de tre point.

Rødovre Mighty Bulls - Aalborg Pirates 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
Mål: 08:58 1-0 Steffen Klarskov Nielsen (J. Nielsen, Asperup), 11:25 1-1 Martin Lefebvre (Brinkman), 23:12 1-2 Kirill Kabanov (Sørensen)

Udvisninger: Mighty Bulls 2x2 min., Pirates 5x2 min.
Tilskuere: 375

Pirates skulle tilbage efter nederlaget i fredags mod Herning Blue Fox på hjemmebane. På mangellisten var der kommet flere spillere til kampen, således at man nu var uden Nikolaj Carstensen, Lasse Bo Knudsen, Thomas Spelling og Marcus Pedersen grundet skader, mens Anton Schou afsonede karantæne efter hans tackling af Hernings Mads Christensen i fredags. Det betød, at Jonas Wilquin var hentet op på eliteholdet igen, hvor han også havde fået et par kampe sidste sæson, og han gjorde en ganske god figur i løbet af kampen.

I 1. periode var der en mindre udveksling af muligheder, hvor det var Rødovre, der startede med at være tæt på et tidligt mål, mens Pierre-Olivier Morin havde en god styring i den anden ende, men den endte i sidenettet. Sådan gik det i de første minutter af kampen, og da Kirill Kabanov røg til afkøling, så udnyttede Rødovre det til føring. Steffen Klarskov fik sidste stav på pucken, og dommerne skulle lige hurtigt ud og tjekke målet igennem. Rødovre fik for meget pres til deres powerplay.

Nikolai Nielsen måtte udgå af perioden efter et hændeligt sammenstød med Victor Panelin-Borg, men Nikolai kom tilbage til kampen efter 1. periode. Samme gjorde Jonas Jakobsen, da han senere i perioden måtte udgå.
Pirates fik udlignet i 1. periode, da Martin Lefebvre stak hovedet frem, og Jonathan Brinkman fandt ham foran målet, hvor det lykkedes at få pucken over stregen. 1-1 efter 1. periode kunne man ikke sige det store til.

Pirates fik ikke mange powerplays i løbet af kampen, men vi lynede allerede på det første. Vi kom til nogle gode muligheder, men målet kom ud af ingenting. George Sørensen satte hurtigt spillet igang, mens Rødovre var ved at skifte ud, så kunne Kirill Kabanov sendte pucken i nettet til 1-2. Resten af perioden var det Pirates, der kom tæt på, at komme yderligere foran, men man var ikke skarpe foran mål, hvor der blev sendt en del skud forbi og over mål.
Slutningen af perioden var det Pirates, der måtte arbejde hårdt i egen zone, da to udvnisninger gav Rødovre et par muligheder i powerplay, men der blev arbejdet hårdt i egen zone.

Rødovre fik muligheden i starten af 3. periode for at få udlignet, men vores boxplay spillede en god kamp, hvor man stressede Rødovres powerplay, så de ikke kunne få fat deres spil op. Der kom enkelte muligheder til Pirates, hvor især Pierre-Olivier Morin kom til nogle muligheder, men han kunne heller ikke afgøre kampen.
Rødovre troede, at de havde pucken i nettet, men dommerne dømte ikke mål, og efter at de havde kigget på billederne, så kunne de se, at de havde ret i den betragtning. Stadig 1-2 på tavlen, og minutterne blev lange, og Pirates gik ned på fire backs, så Jonas Wilquin og Nikolai Nielsen fik ikke meget spilletid mod slutningen.
Rødovre satsede uden målmand mod slutningen, men det lykkedes at holde Rødovre fra at score i slutningen, og dermed kunne Pirates tage de tre point med hjem til Nordjylland.

Pirates spiller næste gang om 12 dage, nemlig fredag 16. oktober, hvor turen går til Frederikshavn, hvor der er lokalbrag.

Spillerpræsentation: Martin Højbjerg og Victor Panelin-Borg Optakt: Jagten på sejre fortsætter søndag i Rødovre