Fredag aften står på et vaskeægte topbrag i Sparekassen Danmark Isarea, hvor Aalborg Pirates tager imod Herning Blue Fox, hvor blot et enkelt point adskiller de to hold af i toppen af Metalligaen.

Sidste år stod de to hold overfor hinanden i både DM-finalen og Final 4 Finalen, og nok engang er de Aalborg Pirates og Herning Blue Fox de to største favoritter til begge trofæer. Sidste år fordelte de trofæerne ligeligt, og der er ingen tvivl om at begge hold satser stærkt på at vippe den anden af pinden og stå som det ubetinget stærkeste hold i ligaen når sæsonen er ovre.

Gæsterne har efter en svingende start på sæsonen fundet tilbage på sporet, og indtager førstepladsen efter en periode fra slut oktober til dagens dato, hvor de har været noget nær usårlige. I de seneste 16 Metalliga kampe har Herning formåede at vinde 14, og fået point i dem alle. Heriblandt to sejre på over Aalborg Pirates i Herning.

Derfor kræver det en stor præstation fra Garth Murrays tropper, som efter en mindre downperiode har genfundet formen. Aalborg har gjort rent bord i de seneste fire kampe, og spillet er tilbage på det niveau som var kendetegnende for holdet i starten af sæsonen. En start hvor nordjyderne var flyvende, og rammer piraterne det niveau, så er der ingen hold i ligaen der kan følge med den fart de forsvarende mestre har i alle fire kæder.

I defensiven er der kommet mere stabilitet på holdet, og til trods for skader til rutinerede kræfter, så har de unge taget et stort skridt op på det seneste. Stabiliteten kom til udtryk i onsdagens sejr over Herlev Eagles, hvor George Sørensen holdt buret rent.

Offensivt er der blevet ændret i kæderne og især Matt Salhany har sprudlede sin han blev sat op i førstekæden med Julian Jakobsen og Jeppe Jul Korsgaard. Samtidig viste Tommy Giroux en god målnæse mod Herlev, med to vigtige scoringer i afgørende momenter.

Det er altså to formstærke hold som mødes på fredag, og det er uden tvivl en af sæsonens kampe som spilles. Et slag på isen som i den grad fortjener et feststemt publikum, som i den grad kan hjælpe piraterne til en sejr undervejs med den støtte og pres de kan skabe. Der er brug for alle mand til kampen, når piraterne skal generobre førstepladsen i ligaen. Vær med til at hjælpe Aalborg Pirates tilbage på førstepladsen i ligaen ved at sikre din billet til kampen på fredag kl. 19:30 her: https://shop.aalborgpirates.dk/kampe/aap-hbf-08-12-23


Kræfterne slap op i overtid efter dramatisk topkamp Sørensen Shutout Sikrede Sejren i Herlev