”Vi ligger nummer 1”.
”Vi ligger nummer 1”.
Ville de få trofaste Pirates-tilhængere i Bitcoin Arena under normale omstændig have sunget, mens de overværede tirsdagens udekamp mod Rungsted.
Men på grund af den uregerlige Corona-virus må der til og med 18. oktober kun lukkes 375 af hjemmeholdets tilskuere ind til kampene i Metalligaen.
Således også i aften, når Herning kommer på besøg i Bentax Isarena.
Herning er af så godt som alle såkaldte eksperter forud for turneringen blevet gjort til DM-favoritter. Det var midtjyderne efter egen mening også efter turneringen i marts blev afsluttet før slutspillet. Det til trods for at Pirates vandt grundspillet med hele 18 point ned til Herning på andenpladsen.

Herning har rustet vældigt op til denne sæson blandt andre med de to danske VM-spillere Mathias Bau Hansen og Mads Christensen samt to fra Frederikshavn Patrick Madsen og Kristian Jensen.
Herning chokerede ved at tabe de to første kampe – 3-6 hjemme til Sønderjyske og 6-2 ude til Rungsted. Men er siden kommet på vindersporet ved først knebent på Fyn at besejre Odense med 2-1, men senest ved på hjemmeis at vinde 4-0 over Frederikshavn. Netop Sønderjyske og Rungsted har Pirates besejret, begge på udebane, mens det har knebet en anelse i Bentax Isarena, hvor der såvel mod Odense som Frederikshavn måtte forlængelse til for at hive 2 point hjem.

Tilbage til kampen i Rungsted, hvor Pirates måtte stille op uden den langtidsskade topscorer Thomas Spelling, Coronaramte Lasse Bo Knudsen samt lyskenskade Jonas Jakobsen. Sidstnævnte har størst chance for at blive spilleklar til opgøret mod Herning.
Den overbevisende sejr i Rungsted blev grundlagt i en fantastisk første periode. Skudstatistik 4-13 og stilling 0-3. Bemærkelsesværdig at samtlige 4 angrebskæder fandt vej til modstanderens målnet.
Der var sæsondebut til Marcus Pedersen, der kvitterede ved at score kampens sidste mål.

En fredagskamp mod de udråbte midtjyske DM-favoritter kunne sikkert have fyldt Bentax Isarena. Det samme ville uden tvivl have været tilfældet med lokalopgøret mod Frederikshavn.
To dyre missede publikumstræffere – formentlig i størrelsesordenen af 450.000 kr. pr. kamp til Pirates skattekiste.
Der venter endnu en indtægtsfattig hjemmekamp, inden den stramme publikumspolitik udløber søndag 18. oktober, hvor der forinden samme dag er spillestart kl. 15.00 mod Rødovre.
Netop Rødovre venter søndag 4. oktober kl.14.00 i Rødovre Centrum Arena.

Mellem 4. og 18. oktober er der kun en enkelt kamp, fredag 16. ude mod Frederikshavn.
Den lange pause skyldes, at der oprindelig var lagt to Champions League-kampe i det tidsrum. Disse to kampe mod Oulu er nu af det europæiske ishockeyforbund blevet flyttet til 17. og 18. november, begge med afvikling i Finland. Kampene var oprindelig berammet til at skulle afvikles såvel i Aalborg som i Oulu.
Der vil nok ikke være mange sure miner i såvel Pirat-ledelse som blandt spillerne, hvis disse to kampe nu ender med at blive aflyst. Udsigten lyder på en stor økonomisk bet samt en tvivlsom sportslig afgørelse…

Sportschef Ronny Larsen har - siden de forskellige hockeyligaers start er blevet udsat – modtaget tilbud om at få spillere, fortrinsvis fra Nordamerika, på kortvarige kontrakter. Senest en canadisk angriber med 250 NHL-kampe. Men en lejepris på godt 100.000 kr. pr. måned og med udløb enten 1. december eller 1. januar var naturligvis ikke attraktiv.
I øjeblikket træner Nicolaj Ehlers med hos Pirates, og det ville da være attraktivt at få ham med på holdet, men prisen - ja bare forsikringen ville være umulig at honorere.
I stedet glæder Ronny Larsen sig over, at flere af de yngre spillere - der har fået chancen efter at blandt andre så stærke danske spillere som Felix Scheel og Anders Krogsgaard har skiftet klub - er trådt i karakter og fået mere spilletid.

På lægterne i aften vil hjemmesidens referent gennem flere år, Mike Larsen, være at finde. Mike har et stort hockeyhjerte og rejser til alle udekampe, hvor det kan passe ind med arbejde og offentlig transport. Således var Mike fredag på plads i Bitcoin Arena, da Rungsted blev besejret. Mike står tidligt op søndag for at kunne være på plads allerede kl. 14.00 i Rødovre Centrum Arena.
I aften ser hjemmesidens referent frem til, at 375 Piratfans i Bentax Isarena vil lyde som 5.000, når råbet gjalder.
”Vi ligger nummer1”.


UNLIMITED HOCKEY sæsonkort refunderes på grund af corona-restriktioner Spillerpræsentation: Marcus Pedersen