Aalborg Pirates er ude af årets Final 4 efter et klart 3-0 nederlag til Rungsted Seier Capital i dagens anden semifinale. Det blev aldrig rigtig Pirates kamp, som fik den værst tænkelige start med en scoring imod efter 13 sekunder, og som betød nordjyderne jagtede forgæves resten af opgøret.

Aalborg Pirates – Rungsted Seier Capital 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)
Mål: 00:13 0-1 Mathias Asperup (Jensen, Setkov), 03:32 0-2 Malte Setkov PP1, 34:24 0-3 Jack Jacome (Asperup) PP1

Udvisninger: Pirates 3x2 min., Seier Capital 4x2 min.
Tilskuere: 3169

Første periode var lige til glemmebogen for piraterne, som mildt sagt blev spillet ud af isen i de første 20 minutter. Fra første fløjt var Rungsted bedst, og Aalborg kom sig aldrig over en chokstart efter 13 sekunder. Mathias Asperup styrede en afslutning ind i nettet, og i overtal gjorde Malte Setkov det samme få minutter senere.

Herfra fik nordjyderne stoppet blødningen takket være en flot indsats fra George Sørensen i målet, som i den grad steppede op efter Setkovs mål. Gæsterne var evigt farlige, men på både friløbere, og stor trafik foran mål var George Sørensen på plads.

Aalborg havde enkelte små muligheder, men det blev aldrig for alvor farligt mod Oskar Östlunds mål i første periode, som Aalborg skal være glade for, ikke endte med yderligere scoringer.

Anden periode blev bedre, og Aalborg fik skabt betydeligt mere end i kampens første tyve minutter. I periodens indledning var Thomas Spelling tæt på at bringe piraterne tilbage i kampen, men afslutningen endte i sidenettet.

Senere i perioden blev tempoet sat i vejret hos begge hold, og det skabte den ene store chance efter den anden. Først til Steve Whitney efter en centering fra Filip Karlsson, men George Sørensen lavede endnu en gigantisk redning. I den næste angreb var Jeppe Jul Korsgaard tæt på, men styringen endte uheldigvis lige i handsken på Östlund.

Desværre så endte chancerne med en scoring til 3-0 til Rungsted. For anden gang i powerplay, da Jack Jacomes i to omgange fik lagt pucken ind bag en ellers storspillende George Sørensen i målet.

Det kunne også været blevet både 4 og 5-0 inden pausen, men heroiske blokeringer fra Paul De Napels og Bo Hanson gjorde Aalborg kunne holde fast i et spinkelt håb inden tredje periode.

Håbet var tæt på at blive større i tredje periode, hvor både Pierre-Olivier Morin og Tommy Giroux var nærgående med styringer. Desværre ramte de begge Oskar Ôstlund, og den nødvendige reducering forblev.

Dermed sluttede Pirates Final 4 eventyr før det for alvor var begyndt efter et desværre helt fortjent 3-0 nederlag til Rungsted Seier Capitals, der skal spille finale mod SønderjyskE om godt 20 timer.

Pressemeddelelse: Aalborg Pirates stopper samarbejdet med cheftræner Garth Murray SE MEDIA DAY før METAL FINAL4 LIVE!