Vi har taget et lille tilbageblik på de første tre udgaver af FINAL4 stævnet, hvor vi i år kan byde velkommen til Esbjerg Energy for første gang, mens Aalborg og Rungsted deltager for 4. gang. De første tre FINAL4 stævner har været uden deltagelse af den arrangerende klub - ændres det i år?

I år er det 4. år, at der skal afholdes et FINAL4 stævne i dansk ishockey. Efter, at man indførte det i 2018 som en lille generalprøve på VM på dansk grund samme år, så har traditionen hængt ved i Danmark.

Tilbage i 2018 var det Herning Blue Fox, Aalborg Pirates, Rungsted Seier Capital og Odense Bulldogs, der var de deltagende hold. Rungsted ekspederede Odense ud af turneringen med sikre 7-0 i den ene semifinale, mens Aalborg sikrede sig den anden plads i finalen med en sejr på 4-1 over Herning.
Finalen i 2018 blev en gentagelse af finalen fra året før, hvor Rungsted Seier Capital havde vundet finalen med 3-0 på hjemmebane. Denne gang var det dog Aalborg, der fik revanche med en sejr på 5-2 i en kamp, hvor Henry Hardarsson scorede to gange for Aalborg.

Man fandt ud af, at det havde været en stor succes, og derfor skulle det være en tilbagevendende begivenhed, hvor de fire deltagende hold kunne byde ind på arrangementet, og en komite ville så beslutte, hvem der var kommet med det bedste bud på et arrangement.

I 2019 blev det så Aalborg, der skulle afholde det andet arrangement af Final4, hvor de skulle forsøge at genvinde trofæet. Modstanderne var Frederikshavn, SønderjyskE og Rungsted. I den første semifinale var det Frederikshavn, der sejrede over SønderjyskE, og hvis Aalborg kunne besejre Rungsted i en revanchekamp, så var der lagt op til en nordjysk finale.
Rungsted sejrede med 5-2 over et Aalborg-hold, der ikke helt spillede op til det, de kunne.
I finalen lignede det længe en sejr til Frederikshavn, der var foran med 2-0 efter 2. periode, men et hurtigt reduceringsmål i starten af 3. periode satte gang i kampen. Med et lille minut vendte Rungsted kampen helt på hovedet og sejrede i ordinær tid på 2-3.

I 2020 var det igen Aalborg, der havde vundet udbuddet på afholdelse af arrangementet, og man kunne byde Herlev Eagles velkommen for første gang til FINAL4. Derudover var det Rungsted og Frederikshavn, der skulle deltage.
Lodtrækningen til semifinalen udmøntede sig i to lokalopgør, og der var spænding på i begge kampe. De endte begge uafgjort og måtte ud i overtid og straffeslag. Det endte med sejre til Rungsted og Frederikshavn, der skulle gentage finalen fra 2019. Det blev en tæt finale, hvor især de to målmænd viser store prøver på deres talent, men i den sidste ende var det Frederikshavn, der kunne tage trofæet med nordpå.

Nu er vi i 2021, og vi kan byde Esbjerg Energy velkommen til FINAL4 for første gang til arrangementet. Igen er det blevet Aalborg, der har fået lov til at arrangere det, så må vi se, om det er i år, at forbandelsen skal brydes - nemlig at den arrangerende klub kommer videre fra semifinalen.


Optakt: Skal første sejr mod Esbjerg Energy komme fredag aften METAL FINAL4: Husk at tilmelde dig som virtuel tilskuer!